CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Őszi-téli immunerősítés

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Vitaminkincsek hír

A könnyed mozgásért!

2019.11.02. A könnyed mozgásért!

A fájdalmas mozgás senki számára sem kívánatos, azonban a legegyszerűbb mozgás is nehézséget okozhat, ha nem időben kezdünk gondoskodni a csontokat összekötő, porcokból, szalagokból álló, folyadékkal és izmokkal körülvett izületeink egészségéről. A rendszeres testmozgás elengedhetetlen az izületek rugalmasságának megőrzéséhez, de táplálékaink megválasztásával és az izületeket tápláló anyagok bevitelével is sokat tehetünk egészségükért.

tovább

Halolajjal a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésért!

2019.10.05. Halolajjal a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésért!

A halolajakra, ezen belül az Omega-3 zsírsavakra akkor irányult a figyelem, amikor az 1970-es évek elején két Grönlandon dolgozó dán orvos megállapította, hogy az eszkimók körében ismeretlenek a szív-és érrendszeri megbetegedések. Arra a következtetésre jutottak, hogy az eszkimók életmódjában és különösen a táplálkozási szokásaikban keresendő a különbség oka, hiszen az eszkimók táplálkozásai merőben mások az általunk megszokottól.

tovább

Miért fontos a bélflóra helyreállítása?

2019.09.21. Miért fontos a bélflóra helyreállítása?

Bélrendszerünk nem csupán a táranyagok és vitaminok felszívódásáról gondoskodik, hanem az immunrendszer közel 70%-a is itt található, leginkább a vastagbélben. Bélflóránk nem csak jótékony baktériumokat, hanem káros mikroorganizmusokat is tartalmaz. Fontos azonban, hogy a mindig a jótékony baktériumok legyenek túlsúlyban, így gátat szabhatunk a kórokozók megtelepedésének.

tovább

A kurkuma gyulladáscsökkentő ereje

2019.08.10. A kurkuma gyulladáscsökkentő ereje

Az osteoarthritis, azaz az izületi gyulladás az idős emberek testi fogyatékosságának leggyakoribb oka. A betegség előfordulási gyakorisága a következő évtizedben előrejelzések szerint a felnőtt lakosság 20%-t fogja érinteni, azonban fiataloknál is egyre gyakrabban kerül diagnosztizálásra ez a kórkép. Az izületi gyulladás akár súlyos mértékben is megnehezítheti az érintett beteg életét, de rokkantsághoz is vezethet.

tovább

Miért válaszd az Aquarion víztisztító-és ionizáló készüléket?

2019.07.27. Miért válaszd az Aquarion víztisztító-és ionizáló készüléket?

Milyen pozitív hatással számolhatsz az Aquarion víztisztító-és ionizáló készülék rendszeres használata során?

tovább

A védelmező fokhagyma

2019.07.06. A védelmező fokhagyma

Már 5000 éve rágcsáljuk a nagy hagyományokkal rendelkező gyógyító fűszernövényünket, a fokhagymát. A középkorban varázserőt tulajdonítottak a fokhagymának, melyet az egészség és munkaképesség megőrzéséhez nélkülözhetetlennek tartottak. Sokan imádják, sokan azonban nem kedvelik a fokhagyma illatát, mely a benne lévő kéntartalmú vegyületnek köszönhető.

tovább

Természetes védelem a visszerek ellen!

2019.06.10. Természetes védelem a visszerek ellen!

Az 50. életkort elérve, szinte minden második ember küzd a feszülő, nehéz láb érzésével. Bár a nőket leginkább a visszérproblémák esztétikai oldala zavarja, azonban elhanyagolásának egészségügyi következményei lehetnek. Az indiai nők mindig híresek voltak vonzó megjelenésükről. Testápolásuk a természetességen alapult. Egyik fő alapanyaguk az indiai tömjénfa gyantája, melyet a bőr megnyugtatására és gyulladásos állapotok enyhítésére használnak.

tovább

Az egészséges csontozat titka

2019.05.04. Az egészséges csontozat titka

Tévhit, hogy a csontritkulás csak az idősebb korosztály betegsége. Ez a tévhit a csontritkulás tüneteinek (fájdalom, görbült hát, csonttörések) idős korban való jelentkezése miatt alakult ki. A tünetek jelentkezése esetén azonban már kialakult csontritkulásról beszélhetünk, s ilyenkor a csontritkulás megszüntetése már nem lehetséges, a kezelés már csak a további állapotromlás megakadályozására irányulhat.

tovább

A zöld arany: Spirulina és Chlorella algák

2019.04.06. A zöld arany: Spirulina és Chlorella algák

A zöldség-és gyümölcstermesztés módszereinek, valamint a kereskedelmi gyakorlat megváltozása miatt manapság a zöldségekben és gyümölcsökben lényegesen kevesebb vitamin-és ásványi anyag található, mint 50 évvel korábban. Ennek hatására szinte mindannyiunkban kimutatható valamely ásványi anyag hiánya. Leggyakrabban ez a hiány a magnézium, kalcium és cink alacsony szintjében mutatkozik meg, ám a mikró-és makró nyomelemek hiányossága is gyakran tapasztalható.

tovább

Természetes hatóanyagokkal a prosztata egészségéért!

2019.03.16. Természetes hatóanyagokkal a prosztata egészségéért!

A kor előrehaladtával sajnos nem magától értetődő a férfiegészség sem. Míg a prosztata teljesen egészséges, észrevétlen is marad, azonban 50 éves életkor körül a férfiaknak általában megnagyobbodik a prosztatája, s bár ez normális, élettani folyamatnak tekinthető, mégis számtalan kellemetlen tünetet okoz ez a húgyhólyag alatt elhelyezkedő mirigy, mely körülöleli a húgycsövet.

tovább