CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Vitaminkincsek hír

Az örök fiatalság kulcsa

2020.05.23. Az örök fiatalság kulcsa

A kollagén az egyik legfontosabb fehérje, még pontosabban: aminosav, mely az emberi test fehérjekészletének mintegy 30 %-t alkotja. Szinte valamennyi sejtünkben megtalálható, és szervezetünk számos biokémiai folyamatában szerepet játszik. Ragacsos, gélszerű állaga miatt a test ragasztóanyagának is nevezik. A kollagén tölti ki a sejtek közötti tereket, szerepet játszik a csontok szilárdságában, valamint az ízületek, porcok rugalmasságában.

tovább

Mit tud a magnézium?

2020.04.25. Mit tud a magnézium?

Bár a magnéziumról sokat hallunk, hogy pontosan milyen szerepet tölt be testünk egészséges működésében, nem biztos, hogy pontosan tudjuk. Milyen szerepet tölt be a a magnézium a szervezetben, és melyek a legfontosabb forrásai? Lehet, hogy a kémiaórákról csak annyi emlékünk maradt, hogy a magnézium vakító fehér lánggal égő fém, ugyanakkor rendkívül fontos az egészségünk fenntartásában és megőrzésében.

tovább

Szervezetünk vitamin-és ásványianyagraktárainak feltöltése

2020.03.28. Szervezetünk vitamin-és ásványianyagraktárainak feltöltése

Az őszi-téli borús hónapok után érdemes szervezetünk vitamin-és ásványianyag raktárainak feltöltéséről gondoskodni. A vitaminok segíthetik szervezetünket egészségünk megőrzésében, és hozzájárulhatnak testünk megfelelő működéséhez. Egyes vitaminok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, viszont kellő mennyiségben az előállítására nem minden esetben képes. Ezért fontos a vitaminok rendszeres fogyasztása.

tovább

Ökö tisztítószerek - Természetes megoldás az otthon tisztaságához

2020.03.14. Ökö tisztítószerek  - Természetes megoldás az otthon tisztaságához

Érzékeny vagy a vegyszerekre, gumikesztyűre? Bőrproblémáid vannak? Köhögésre ingerelnek a tisztítószerek? Fáradtabb, bágyadttabb vagy vegyszerhasználat után? Keresed a természetes megoldásokat? Fontosnak tartod a természetes egészségvédelmet és a prevenciót? Vagy csak egyszerűen egészségtudatos vagy és felismerted az egészséges megoldások fontosságát?

tovább

Visszeresség? Komoly szövődménye is lehet!

2020.02.15. Visszeresség? Komoly szövődménye is lehet!

A visszeres panaszokra, mint a seprűvénák megjelenésére, a nehézláb érzésre, a lábdagadásra gyakran elhanyagolható problémaként tekintünk, ám akár súlyos állapot is kialakulhat belőlük. Semmiképpen sem szabad a visszeres panaszokat bagatelizálni.

tovább

Az enzimhiány tünetei

2020.01.11. Az enzimhiány tünetei

A gyógynövényeket már évezredek óta alkalmazza az emberiség, a vitaminok, nyomelemek hatásáról is sokat hallottunk, az enzimek szerepéről azonban kevesebb szó esik. De mik azok az enzimek? Az enzimek a szervezetünkben végbemenő kémiai reakciók nélkülözhetetlen elemei. Tulajdonképpen fehérjék, melyek táplálkozásunkkal jutnak be az emésztőrendszerünkbe.

tovább

Gyógynövénykoncentrátummal a téli megbetegedések ellen!

2020.01.04. Gyógynövénykoncentrátummal a téli megbetegedések ellen!

A kasvirágfajok világszerte széles körben alkalmazott gyógynövények. Elsőként az észak-amerikai indiánok alkalmazták sebek kezelésére, később pedig fertőzéses eredetű betegségek ellenszereként használták fel. Ezt követően hamar elterjedt Európában is, ahol leginkább a bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) termesztése honosodott meg. Az echinacea gyökér és hajtásrésze is hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.

tovább

A könnyed mozgásért!

2019.11.02. A könnyed mozgásért!

A fájdalmas mozgás senki számára sem kívánatos, azonban a legegyszerűbb mozgás is nehézséget okozhat, ha nem időben kezdünk gondoskodni a csontokat összekötő, porcokból, szalagokból álló, folyadékkal és izmokkal körülvett izületeink egészségéről. A rendszeres testmozgás elengedhetetlen az izületek rugalmasságának megőrzéséhez, de táplálékaink megválasztásával és az izületeket tápláló anyagok bevitelével is sokat tehetünk egészségükért.

tovább

Halolajjal a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésért!

2019.10.05. Halolajjal a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésért!

A halolajakra, ezen belül az Omega-3 zsírsavakra akkor irányult a figyelem, amikor az 1970-es évek elején két Grönlandon dolgozó dán orvos megállapította, hogy az eszkimók körében ismeretlenek a szív-és érrendszeri megbetegedések. Arra a következtetésre jutottak, hogy az eszkimók életmódjában és különösen a táplálkozási szokásaikban keresendő a különbség oka, hiszen az eszkimók táplálkozásai merőben mások az általunk megszokottól.

tovább

Miért fontos a bélflóra helyreállítása?

2019.09.21. Miért fontos a bélflóra helyreállítása?

Bélrendszerünk nem csupán a táranyagok és vitaminok felszívódásáról gondoskodik, hanem az immunrendszer közel 70%-a is itt található, leginkább a vastagbélben. Bélflóránk nem csak jótékony baktériumokat, hanem káros mikroorganizmusokat is tartalmaz. Fontos azonban, hogy a mindig a jótékony baktériumok legyenek túlsúlyban, így gátat szabhatunk a kórokozók megtelepedésének.

tovább