CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Őszi-téli immunerősítés

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Vitaminkincsek hír

A kurkuma gyulladáscsökkentő ereje

2019.08.10. A kurkuma gyulladáscsökkentő ereje

Az osteoarthritis, azaz az izületi gyulladás az idős emberek testi fogyatékosságának leggyakoribb oka. A betegség előfordulási gyakorisága a következő évtizedben előrejelzések szerint a felnőtt lakosság 20%-t fogja érinteni, azonban fiataloknál is egyre gyakrabban kerül diagnosztizálásra ez a kórkép. Az izületi gyulladás akár súlyos mértékben is megnehezítheti az érintett beteg életét, de rokkantsághoz is vezethet.

tovább

A védelmező fokhagyma

2019.07.06. A védelmező fokhagyma

Már 5000 éve rágcsáljuk a nagy hagyományokkal rendelkező gyógyító fűszernövényünket, a fokhagymát. A középkorban varázserőt tulajdonítottak a fokhagymának, melyet az egészség és munkaképesség megőrzéséhez nélkülözhetetlennek tartottak. Sokan imádják, sokan azonban nem kedvelik a fokhagyma illatát, mely a benne lévő kéntartalmú vegyületnek köszönhető.

tovább

Természetes védelem a visszerek ellen!

2019.06.10. Természetes védelem a visszerek ellen!

Az 50. életkort elérve, szinte minden második ember küzd a feszülő, nehéz láb érzésével. Bár a nőket leginkább a visszérproblémák esztétikai oldala zavarja, azonban elhanyagolásának egészségügyi következményei lehetnek. Az indiai nők mindig híresek voltak vonzó megjelenésükről. Testápolásuk a természetességen alapult. Egyik fő alapanyaguk az indiai tömjénfa gyantája, melyet a bőr megnyugtatására és gyulladásos állapotok enyhítésére használnak.

tovább

Az egészséges csontozat titka

2019.05.04. Az egészséges csontozat titka

Tévhit, hogy a csontritkulás csak az idősebb korosztály betegsége. Ez a tévhit a csontritkulás tüneteinek (fájdalom, görbült hát, csonttörések) idős korban való jelentkezése miatt alakult ki. A tünetek jelentkezése esetén azonban már kialakult csontritkulásról beszélhetünk, s ilyenkor a csontritkulás megszüntetése már nem lehetséges, a kezelés már csak a további állapotromlás megakadályozására irányulhat.

tovább

A zöld arany: Spirulina és Chlorella algák

2019.04.06. A zöld arany: Spirulina és Chlorella algák

A zöldség-és gyümölcstermesztés módszereinek, valamint a kereskedelmi gyakorlat megváltozása miatt manapság a zöldségekben és gyümölcsökben lényegesen kevesebb vitamin-és ásványi anyag található, mint 50 évvel korábban. Ennek hatására szinte mindannyiunkban kimutatható valamely ásványi anyag hiánya. Leggyakrabban ez a hiány a magnézium, kalcium és cink alacsony szintjében mutatkozik meg, ám a mikró-és makró nyomelemek hiányossága is gyakran tapasztalható.

tovább

Természetes hatóanyagokkal a prosztata egészségéért!

2019.03.16. Természetes hatóanyagokkal a prosztata egészségéért!

A kor előrehaladtával sajnos nem magától értetődő a férfiegészség sem. Míg a prosztata teljesen egészséges, észrevétlen is marad, azonban 50 éves életkor körül a férfiaknak általában megnagyobbodik a prosztatája, s bár ez normális, élettani folyamatnak tekinthető, mégis számtalan kellemetlen tünetet okoz ez a húgyhólyag alatt elhelyezkedő mirigy, mely körülöleli a húgycsövet.

tovább

Biorezonanciás készülékkel tested öngyógyító folyamatainak beindításáért!

2019.02.16. Biorezonanciás készülékkel tested öngyógyító folyamatainak beindításáért!

Az egészségmegőrzés kulcsa testünk önregeneráló folyamatainak támogatása.
Rendszeres mozgással, tudatos táplálkozással, vitaminok, étrend-kiegészítők fogyasztásával magunk is sokat tehetünk egészségünk hosszú távú megőrzéséért, azonban ez sok esetben nem elegendő. Testünk működése a benne található több milliárdnyi sejt, valamint az ezekben másodpercenként végbemenő rendkívül sok és bonyolult biokémiai folyamat kölcsönhatásának eredménye.

tovább

Hogyan csökkenthetjük a téli megbetegedések kialakulásának kockázatát?

2019.01.19. Hogyan csökkenthetjük a téli megbetegedések kialakulásának kockázatát?

Mindenki szeretné elkerülni az őszi-téli hónapok gyakori megbetegedéseit, melyek a közösségekben gyorsan terjednek. A gyakori kézmosás, a helyiségek alapos szellőztetése mellett a megbetegedések elkerülése érdekében már a hideg időjárás beköszönte előtt célszerű gondoskodni a vitamin-és ásványianyagraktáraink feltöltéséről, mellyel célzottan erősíthetjük immunrendszerünk működését, s akár el is kerülhetjük a nátha, az influenza kialakulását.

tovább

A magnézium sokrétű szerepe!

2019.01.05. A magnézium sokrétű szerepe!

Manapság már nem kérdés, hogy táplálékaink alacsony magnéziumtartalma miatt szervezetünk napi szintű magnéziumpótlásra szorul, bármilyen kiegyensúlyozott is a táplálkozásunk. Magnéziumhiányunkat pedig tovább fokozza a stresszel teli életünk. Tudtad, hogy a szervezetünk magnéziumszintje összefüggésben állhat a stressztűrő képességünkkel?

tovább

A ginzeng jótékony hatásai

2018.12.01. A ginzeng jótékony hatásai

A stressz jelentős tényező a fáradtság kialakulásában. Amikor a stressz állandósul és frusztrációt okoz, az különböző fizikai és pszichikai eredetű megbetegedések kiváltó oka lehet. A fáradtság tehát nem csupán fizikai, hanem legfőképpen pszichikai állapot. A krónikus fáradtság oka azonban igen összetett lehet. Különböző fertőzések, immunzavar, tartós stressz, alvászavar következményeként is felléphet.

tovább