Termékkategóriák

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

  • TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    Egyedi vitamincsomagok a Te speciális igényeidhez igazítva

    Megnézem
  • 25% azonnali kedvezmény!

    25% azonnali kedvezmény!

    47.000.- Ft feletti vásárlás esetén azonnali 25% kedvezmény!

    Megnézem
  • Változtak a szállítási feltételek!

    Változtak a szállítási feltételek!

    Tájékozódj a szállítási feltételekről!

    Megnézem
  • BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    Indítsd be tested öngyógyító folyamatait!

    Megnézem!
  • Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Erős antioxidáns tartalmú, káros anyagoktól mentes, stabil őH értékű tiszta ívóvíz

    Megnézem
  • Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Kattints ide és válaszd ki itt a termékeket!

    Megnézem
  • Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Ellazuláshoz, feltöltődéshez, a nyugalom megteremtéséhez

    Megnézem
  • Organic Noni új összetételben

    Organic Noni új összetételben

    A hatékonyabb egészségvédelemért!

    Megnézem
  • Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Online vagy offline módon

    Megnézem
  • E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-sugárzásokkal szembeni harmonizáló eszköz

    Megnézem

A D-vitamin és a koenzim-Q10 szerepe a szívbetegségekben

2015.04.16.

A D-vitamin és a koenzim-Q10 szerepe a szívbetegségekben

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy milyen betegségektől tartanak a leginkább, valószínű, hogy legtöbben a daganatos megbetegedéseket említenék. De mit tippelsz, mi a vezető halálok a világon? A WHO adatai szerint a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetnek a legtöbb halálhoz, gyakorlatilag minden harmadik ember szíveredetű betegségben hal meg, legnagyobb arányban a szívet ellátó koszorúerek betegsége és stroke miatt.

Fájdalmas adatok ezek, hiszen a legtöbb haláleset megelőzhető lenne megfelelő életmóddal, melyben a kiegyensúlyozott táplálkozás és a fizikai aktivitás a legfontosabb.

Természetes hatóanyagokkal is hozzá lehet járulni a szív egészségéhez. A D-vitamin-hiányról már eddig is tudtuk, hogy növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Egy több mint 57 000 beteget összegyűjtő kiterjedt vizsgálat szerint a megfelelő D-vitamin-szint segít csökkenteni – többek között – a szív- és érrendszeri eredetű halálozást. Egy 6 hónapig tartó, krónikus szívelégtelenségben szenvedő embereket bevonó vizsgálatban napi 2000 NE D-vitamin pótlásával képesek voltak javítani a szív pumpafunkcióján, azaz nőtt az egyszerre továbbjuttatott vér mennyisége, és csökkent a vérnyomás is. A D-vitamin pozitív hatása a szívelégtelenségre azért is kiemelkedő fontosságú, mert bár a szívinfarktusok száma és az abból fakadó halálozás kismértékben mérséklődik, a szívelégtelenség előfordulása viszont sajnos nő.

A másik hatóanyag, ami a szívbetegségek terápiáját remekül kiegészíti, a koenzim-Q10. A Q10 egy antioxidáns hatású anyag, melyet szervezetünk is termel, és táplálkozásunkkal is hozzájuthatunk, azonban éppen a szívbetegségek kezelésében és megelőzésében gyakran alkalmazott koleszterincsökkentők bizonyos fajtái miatt csökken a saját Q10-termelésünk. Ilyen esetekben érdemes étrend-kiegészítővel pótolni, hiszen több vizsgálat is megerősítette, hogy a koenzim-Q10 krónikus szívelégtelenségben enyhítheti a tüneteket és javíthatja az életminőséget. Vizsgálatok tanulsága szerint napi 60-200 mg Q10 javította a szív teljesítőképességét, a hatás pedig kifejezettebb volt azoknál, akik nem szedtek ACE-gátló típusú vérnyomáscsökkentőt. Emellett több vizsgálat is azt mutatta ki, hogy azoknál, akiknél alacsonyabb volt a Q10-szint, magasabb volt a halálozás. Az előző évtizedek vizsgálataiból levont tanulságok alapján tervezett vizsgálat nemrég publikált eredményei is megerősítik, hogy nagy dózisú Q10-kiegészítés (3x100 mg/nap) hosszú ideig szedve biztonságos és hatásos kiegészítő terápiát jelenthet a szívelégtelenségben szenvedőknek. A Q10-et kapó csoportban ugyanis csökkent a szíveredetű halálozás, a kórházi kezelés szükségessége és enyhültek a tünetek is.

Ezeken kívül a megfelelő szűrővizsgálatok is életet menthetnek. Egyszerű vérvétellel megállapítható, ha magas a koleszterin- vagy trigliceridszint, esetleg a szénhidrátanyagcserével van valami probléma; a vérnyomás méréséhez pedig még vérvétel sem kell. A korral növekvő előfordulású magas vérnyomás, cukor-, illetve zsíranyagcsere-zavarok állnak a leggyakrabban a szívbetegségek hátterében, jó hír azonban, hogy ezek kezelhetőek, érdemes tehát odafigyelni a szűrővizsgálatokra!

A szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzéshez vagy a már kialakult tünetek mérsékléséhez ajánlott termékeink: D-drops,    Q10

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


Forrás: Vitamin D supplementation and total mortality: a meta-analysis of randomized controlled trials - Autier P. et al., Arch Intern Med. 2007 Sep 10;167(16):1730-7. | Association of vitamin D deficiency with heart failure and sudden cardiac death in a large cross-sectional study of patients referred for coronary angiography - Pilz S et al., J Clin Endocrinol Metab. 2008 Oct;93(10):3927-35. | Effects of six months of vitamin D supplementation in patients with heart failure: a randomized double-blind controlled trial – Dalbeni et al., Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2014 Aug;24(8):861-8. | The effect of coenzyme Q10 on morbidity and mortality in chronic heart failure: results from Q-SYMBIO: a randomized double-blind trial – Mortensen et al., JACC Heart Fail. 2014 Dec;2(6):641-9. | Protective cardiovascular and renal actions of vitamin D and estrogen – Gangula et al., Front Biosci (Schol Ed). ; 5: 134–148. | WHO: Q&As on hypertension

vissza

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Megosztás

Elérhetőség

Vitaminkincsek webáruház

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:

e-mail: calivitaminforras@gmail.com

Tel: +36 70 576 4553