CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A klorofill 10 előnye

2015.05.19.

A klorofill 10 előnye

Az iskolában már tanulhattuk, hogy a zöld növények zöld színe a klorofillnak köszönhető. Ezek a növények csodálatos módon a napból „táplálkoznak”. Ahogyan az éltető napfény, a klorofill is nagyon fontos számunkra, viszont napjaink étkezési szokásainak köszönhetően sokkal kevesebb „zöldet” fogyasztunk, mint kellene.

A klorofill áldásos hatását oldalakon keresztül sorolhatnánk, ehelyett most összegyűjtöttük 10 előnyét:

  1. A klorofill csökkenti az éhséget. Egy 2013 szeptemberében megjelent tanulmány szerint húsz mérsékelten túlsúlyos nő 1 hétig naponta 2-szer klorofill tartalmú, 1-szer a nélküli ételt kapott. Arról számoltak be, hogy a klorofill tartalmú étkezés után kevésbé lettek éhesek, és a vércukorszintjük is stabilabb volt. A tapasztalatok szerint a klorofillal csökkenteni lehet az éhségérzetet, és elősegítheti a fogyást is.
  2. Tisztít és szagtalanít. A klorofill kiváló belső „dezodor” testszag és inkontinencia esetében is. Ezt idősek otthonában élő 62 betegen vizsgálták. Az érintettek arról is beszámoltak, hogy székrekedésük enyhült, és csökkent beleikben a gázképződés.
  3. Gyorsítja a gyógyulást és a regenerálódást. A klorofill gyógyulást elősegítő hatását már 100 évvel ezelőtt is vizsgálták a Butler Egyetemen, melyet a legújabb kutatások is alátámasztanak.
  4. Erőteljes, természetes méregtelenítő. A bélcsatorna méregtelenítése mellett a klorofill akadályozza a nehézfémek felszívódását, és egy kutatás bebizonyította, hogy ugyanezt teszi bizonyos rákkeltő anyagokkal is. A vizsgálat szerint a szervezetbe került aflatoxin – mely ismert rákkeltő – 95% -a kiürült a szervezetből a klorofill fogyasztását követő egy napon belül.
  5. A sült húsok, bő olajban sült ételek tartalmaznak olyan vegyi anyagokat (pl.: akrilamid), melyek károsíthatják a vastagbél szövetét, lehetőséget teremtve a bélrák kialakulására. Az egyidejűleg klorofillt is fogyasztóknál a vastagbélszövet vizsgálata kimutatta, hogy a szövetkárosodás mértéke elmaradt a klorofillt nem fogyasztókhoz képest.
  6. Szupererős antioxidáns! A klorofill védi a sejteket az oxidatív károsodástól, a szabad gyökök károsító hatásától.
  7. Képes megállítani a Candida albicans gomba növekedését. Mivel a lakosság 60-70%-a Candida fertőzött, ennek hatalmas jelentősége van.
  8. Antibakteriális hatású. A hagyományos orvoslás régóta használja a klorofillt fertőzések esetén, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a klorofill megszünteti a gyulladással járó duzzanatot és a vörösséget.
  9. Segít a vérszegénységben szenvedőknek. Az algákból és a lucernából kivont klorofill jó vasforrás, amely könnyen felszívódik.
  10. Jótékonyan hat az emésztésre és feltölti a szervezetet energiával. A sok pozitív élettani hatás mellett lúgosít, elősegíti a reflux, reflux oesophagitis, gyomorfekély, nyombélfekély (ulcus ventriculi, ulcus duodeni) gyomorégés, reuma, köszvény tüneteinek enyhítését, továbbá gazdagon ellátja szervezetünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Tudtad? A klorofillt zöld vérnek vagy a növények vérének is nevezik, hiszen molekulaszerkezete nagyon hasonló a vér hemoglobinjához. De fontos különbség például, hogy a hemoglobin vas(II)-iont, míg a klorofill magnéziumiont tartalmaz.

Megrendelem

Forrás:

  • Stenblom EL, Montelius C, Östbring K, Håkansson M, S Nilsson, Rehfeld JF, Erlanson-Albertsson C. Supplementation által tilakoidok a magas szénhidráttartalmú étkezés csökkenti az éhségérzetet, emeli CCK szint, és megakadályozza az étkezés utáni hipoglikémia túlsúlyos nők. Appetite. 2013 szeptember 68: 118-23. doi: 10.1016 / j.appet.2013.04.022. Epub 2013 április 28.
  • Fiatal RW, Beregi JS Jr. használata klorofillinnel az ellátás idős betegek. J Am Geriatr Soc. 1980 Jan; 28 (1): 46-7.
  • Esten, Mabel M. és Dannin, Albert G. (1950) : "A klorofill-terápia és kapcsolata a kórokozó baktériumok." Butler Egyetem Botanikus Studies: Vol. 9, 21. cikk.
  • Weir D, Farley KL. Relatív szállítási hatékonyság és kényelem a spray és kenőcs készítmények papain / urea / klorofillinnel enzimes seb terápiák. J Seb Sztómások Continence Nurs. 2006 szeptember-október; 33 (5): 482-90.
  • JUBERT C, Mata J, Lakatos G, Dashwood R, Pereira C, Tracewell W, Turteltaub K, Williams D, Bailey G. hatásai a klorofill és klorofillinnel alacsony dózisú aflatoxin B (1) farmakokinetikáját humán önkéntesek. Cancer Res Előző ( Phila). 2009 Dec; 2 (12): 1015-1022. doi: 10,1158 / 1940-6207.CAPR-09-0099. Epub 2009 december 1.
  • Shaughnessy DT, Gangarosa LM, Schliebe B, Umbach DM, Xu Z, a Macintosh B, Knize MG, Matthews PP, Swank AE, Sandler RS, DeMarini DM, Taylor JA. gátlása sült hús okozta colorectalis DNS-károsodás és megváltozott szisztémás genotoxicitás emberek által crucifera, klorofillinnel, és a joghurt. PLoS One. 2011 április 25, 6 (4): e18707. doi: 10,1371 / journal.pone.0018707.
  • Zhang YL, Guan L, Zhou PH, Mao LJ, Zhao ZM, Li SQ, Xu XX, Cong CC, Zhu MX, Zhao JY. [A védő hatását klorofillinnel oxidatív károsodás ellen és annak mechanizmusa]. Zhonghua Nei Ke Za Zhi. 2012 június; 51 (6): 466-70.
  • El-Sayed WM, Hussin WA, Mahmoud AA, AlFredan MA. A Conyza triloba kivonatok magas klorofill tartalma és gyökfogó aktivitás rákellenes aktivitást sejtvonalak. Biomed Res Int. 2013-2013: 945.638. doi: 10,1155 / 2013/945638. Epub 2013 május 23.
  • Balder HF, Vogel J, Jansen MC, Weijenberg MP, van den Brandt PA, Westenbrink S, van der Meer R, Goldbohm RA. hem és a klorofill-bevitel és kockázata végbélrák Hollandiában kohorszvizsgálatban. Cancer Epidemiol biomarkerek Előző. 2006 Apr; 15 (4): 717-25.
  • Dingley KH, Ubick EA, Chiarappa-Zucca ML, Nowell S, Abel S, Ebeler SE, Mitchell AE, Burns SA, Steinberg FM, Clifford AJ. Hatása táplálék-összetevők a chemopreventive potenciál adduktképződés az alacsony dózisú a heterociklikus aminok PhIP és IQ és fázis II májenzimek. Nutr Cancer. 2003; 46 (2): 212-21.
  • Lilian Eiko Maekawa, Lamping Roberta, MARCACCI Sidnei, Marcos Yasunori Maekawa, Maria Renata Giazzi NASSRI, Cristiane Yumi Koga-Ito. antimikrobiális aktivitást a klorofill-alapú megoldás a Candida albicans és Enterococcus faecalis. Revista Sul-brasiliera de Odontologia 01/2007.
  • Miret S, Tascioglu S, van der Burg M, L Frenken, Klaffke W. In vitro a vas bio hem analóg nátrium-vas klorofillinnel. J Agric Food Chem. 2010 január 27; 58 (2): 1327-1332. doi: 10,1021 / jf903177q.


vissza