CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A vércsoport szerinti táplálkozásról

2015.04.22.

A vércsoport szerinti táplálkozásról

Dr. Peter J. D`Adamo amerikai orvos munkássága nyomán rendkívüli sebességgel terjedt el a világban a vércsoportoknak megfelelő táplálkozás és diéta. A szerző számos könyve magyar nyelven is megjelent.

A vércsoportnak megfelelő táplálkozás – vagy divatos szóval: a „vércsoportdiéta” – alapja egy amerikai orvos, dr. Peter J. D’Adamo megfigyelése, miszerint a különböző vércsoportú emberek más-más módon reagálhatnak ugyanazokra az ételféleségekre. D’Adamo ezen észrevételére alapozva egy teljes, komplex rendszert dolgozott ki, melynek a világon ma már számos követője van.

Az A-, B- és 0-vércsoportot Karl Landesteiner (1868-1943) fedezte fel 1900-ban, majd 1902-ben Alfredo von Castello és Adriano Sturli találták meg negyedik (AB) vércsoportot. A vércsoportok nagyon fontos genetikai jellemzőink. Ha figyelembe vesszük a vörösvérsejteken található speciális antigén rendszereket, ugyanolyan egyedi, csak ránk jellemző tulajdonságról beszélhetünk, mint az ujjlenyomat vagy a DNS. Kialakulásuk nagyon szoros kapcsolatban áll az emberiség történetével. A 0 vércsoport a legősibb, a „vadászó ember” vércsoportja. Az A vércsoport („agrár v. földműves típus”) a földművelés megjelenésével, a B vércsoport („kiegyensúlyozott típus”) az északi tájakra való vándorlás során alakult ki, a legifjabb AB vércsoport („modern típus”) pedig a csoportok keveredése során jött létre. Megfigyeléseken alapul, hogy bizonyos vércsoportba tartozó emberek jobban kedvelnek (és jobban tolerálnak) bizonyos típusú ételeket, míg másokat elutasíthatnak. D’Adamo szerint ez egy kezdetektől belénk ivódott „ősi tudás”, mely kiváló kiindulópont volt vércsoportok rendszerének megalkotásában. Mivel a különböző vércsoportú egyének vérmérsékletében és mozgásigényében is eltéréseket voltak tapasztalhatók, módszere nem csupán a táplálkozásra, hanem az egyes alkatok számára ideális mozgásformák ajánlására is kiterjed.
Bebizonyosodott, hogy az elfogyasztott táplálék és szervezetünk között kémiai reakciók sora zajlik le. Mindez a vérünkben is megtörténik a lektineknek köszönhetően, melyek az ételekben található különféle fehérjetermészetű anyagok. Vannak ételek, amelyek lektinjei nem összeférhetők vércsoportantigénjeinkkel, azaz kedvezőtlenek számunkra, ugyanakkor vannak olyanok, amelyek jótékonyan hatnak, valamint olyanok is, amelyek hatása semlegesnek mondható. A megfelelő táplálékok fogyasztása segítheti a szervezetünket a táplálékok jobb hasznosításában, valamint a fogyni szándékozókra is kedvező hatással lehet, valamint abban is támogat, hogy az ideális testsúlyunkat megtartsuk. Fontos viszont megjegyezni, hogy a vércsoportdiéta elsősorban NEM fogyókúrás módszer, hanem egy teljes rendszer, életmód.
Ebből kiindulva érthető, hogy akárcsak a táplálékok, az étrend-kiegészítők sem minden embernél működhetnek egyformán. Minden vitamin, ásványi anyag és növényi hatóanyag különleges szerepet játszik szervezetünkben. A vércsoport szerinti táplálkozás minden vércsoport számára külön-külön meghatározza a potenciálisan hasznos hatóanyagokat. Számos olyan hatóanyag létezik, melyek bizonyos szerveket és szöveteket jobban támogatnak. A vércsoportnak megfelelő táplálkozás követői számára mára már elérhetők a speciálisan az igényeiknek megfelelően kifejlesztett étrend-kiegészítők - a vércsoport vitaminok -, melyek célzott támogatást nyújtanak a vércsoport szerinti táplálkozás hatásait kiegészítve.


A vércsoport vitaminok kizárólagos forgalmazója a CaliVita International.

Táplálkozz vércsoportod szerint!


FIGYELEM! Mindenki másképpen reagálhat a hirtelen változtatott étrendre, ezért javasoljuk – különösen, ha Önnél bármilyen betegség fennáll –, hogy a vércsoport szerinti táplálkozás megkezdése előtt kérje ki orvosa véleményét!

Irodalom: Dr.Peter J. D’Adamo: Az AB0 terv; Budapest, 2001.

A vércsoportok megoszlása Magyarországon:*
0 32%; A 42%; B 18%; AB 8%;

A vércsoportok megoszlása a világon**
AB poz. 4%; AB neg. 1%; B poz. 10% ; B neg. 2%; A poz. 34%; A neg. 6%; 0 poz. 37%; 0 neg. 6%

* Forrás: www.voroskereszt.hu
** Forrás: http://www.szote.u-szeged.hu/medcentrum/transf/eloadasok/transzf_alapismeretek.pdf

Próbáld ki Te is a CaliíVita által speciális összetételben készített személyre szabott, és ezáltal célzott védelmet nyújtó vércsoport-vitaminokat.



vissza