CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A véroxigén megfelelő szintjének fontossága

2015.05.13.

A véroxigén megfelelő szintjének fontossága

A véroxigén elégtelen szintje és az egyes megbetegedések közötti kapcsolat már régen bizonyításra került. A súlyos megbetegedések hátterében a betegségek lelki okai mellett alacsony véroxigénszint is megállapítható.

Alacsony véroxigénszint  hatására az életenergia is csökkentté válik.

Ekkor enyhe kimerültség is jelentkezhet, de hosszabb távon súlyos megbetegedéseket okozhat.  

A sejtek alacsony oxigénellátottsága tehát minden esetben betegséget jelez.

„A hypoxia, vagy oxigénhiány a szövetekben az összes degeneratív megbetegedés alapvető okául szolgál.“ Dr. Stephen Levine, neves molekuláris biológus, Oxygen Deficienc:A Concomitant toAllDegenerative Illness (Oxigénhiány: A degeneratív megbetegedések hátterében)

A ráknak csak egy fő oka van. Ez pedig a testi sejtek normál légzésének anaerob (oxigénhiányos) légzéssé válása.”
Dr. Otto Warburg, rákkutatásért Nobel díjjal kétszeresen kitüntetett.

Miért fontos a megfelelő oxigénszint?

Oxigén nélkül nincs élet, a biológiai oxidáció folyamatához nélkülözhetetlen. A vörös vérsejtjeink feladata az oxigén  sejtekbe juttatása, illetve a széndioxid visszaszállítása. Az oxigénhiányos vér sűrű, mivel a vörösvérsejtek nagyok és kevésbé mozgékonyak. A friss oxigéndús vér csak akkor tud a szövetekbe áramlani, ha az elhasznált vérrel ellepett terület felszabadul. Ekkor az anyagcsere egészséges marad. Az oxigénben gazdag vér könnyen folyik, mivel a vörösvérsejtek kicsik és mozgékonyak. Ha valamilyen okból kifolyólag kevesebb oxigén jut a sejtekhez, akkor az energiatermelő folyamatok, melyek az életfunkciókat biztosítják, sérülnek.  Minél tovább áll fent az oxigénhiányos környezet, annál nagyobb az esélye annak, hogy következményeként valamilyen betegség alakul ki.

Mennyi a véroxigén egészséges szintje?

A szervezet oxigénellátottságát a vérben található oxigén szintjével lehet a leginkább mérni. Az egészséges embernél ez 99%, egy átlagembernél 96-98%, különféle betegségekben vagy energiahiányban szenvedőknél ez általában 89-95%. A dohányzás során nagy mennyiségű szén-monoxid keletkezik, ezért a dohányzók véroxigén-szintje tartósan alacsony, általában 96% alatti. Ha a vér oxigénellátottsága nem éri el a 99%-ot, akkor a szervezet folyamatosan oxigénhiányban szenved, a sejtek és így a szervek egy része folyamatosan alulműködik. A szervezetünk oxigén telítettsége pulzoximeterrel azonnal kimutatható. A szervezet véroxigén szintjének mérésére valamennyi egészségügyi intézményben térítésmentes lehetőség nyílik.

Az oxigénhiány elsődleges tünetei

A szervezet véroxigén szintjének alacsony értékét az alábbi négy szerv jelzi elsőként:

 • Agy - koncentrációs zavar, ebéd után aluszékonyság, látszólag indokolatlan ásítozás, elhalkuló, lassuló beszéd
 • Szem - váltakozó látásélesség (ha megdörzsöljük a szemünket, javul, ha nem dörzsöljük, káprázik)
 • Szív - magas pulzusszám, a legkisebb fizikai munkát is meggondoljuk, hogy csináljuk-e
 • Vese - fázik a kéz és a láb, de főleg a láb, gyakori nappali vizelési inger jellemzi, éjszaka is rendszeresen vizelési inger jelentkezik, de a kiürített mennyiség kevés.
 • Fontos tünet lehet, ha a sarkon, egymás mellett, függőlegesen, a bőr mélyen be van repedve. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek a puffer kapacitása már nem győzi a terhet.

A következő szakaszban az oxigénhiány az emésztőrendszerben lévő ATP (adenozin-trifoszfát) hiánnyal is együtt jár. Ez a szájüregtől a végbélnyílásig, először csak a funkciókat zavarja.

 • Ebéd után felpuffad, gázosodik (böffentés, szellentés kellemetlenül erős szaggal),
 • A lábujjak közötti terület ammónia szagú (jelzi, hogy sok a fehérje a szervezetben) vagy erjedt szagú (sok a szénhidrát), de jelentkezhet a kettő együtt is, vagyis szénhidrátból is és fehérjéből is többet veszünk magunkhoz, mint kellene.  A szervezet azért nem tudja ezeket már megemészteni, mert oxigénmentes állapotba került. Ilyenkor már a normál mikroflóra lebomlik, és a helyét gombák foglalják el.

A szervezet elgombásodásának bőrgyógyászati tünete a láb nagyujján lévő gombásodás. Itt van a lép, a hasnyálmirigy és a máj meridiánnak a kezdőpontja.

A mikrobiológiai egyensúly felborulásának következtében, a lebontási folyamatok is elégtelenné válnak. Szorulás vagy hasmenés jelentkezik, a széklet formázatlanná válhat, esetleg emésztetlen ételmaradékokat is tartalmaz.

Miért fontos a vér oxigénszintjének növelése?

A vér oxigénszintjének növelése esetén:

 • Az általános közérzet javul, a gyengeség, fáradtság és levertség rövid időn belül eltűnik
 • Koncentrációs képesség javul, a figyelem, az agytevékenység, a rövidtávú memória élesebbé válik
 • Felgyorsulnak a szervezet anyagcsere folyamatai, melynek következtében a testsúly is normál szintre kerül
 • A betegségek utáni lábadozás időszak lerövidül
 • A sportteljesítmény javul, az állóképesség nő
 • A kevesebb tejsavképződés hatására az izomláz ki sem alakul, vagy enyhébb lefolyású
 • Egyes fejfájástípusok megszüntetése lehetővé válik: Ilyen a migrénes fejfájás, vagy a cluster fejfájás.
 • Szédülés és fülzúgás esetén is hatékony támogatást nyújt a megfelelő véroxigénszint.


Szervezetünk véroxigén szintjét a belélegzett levegő minősége is befolyásolja. A levegő minősége azonban gyakran rendkívül rossz. Különösen a nagyvárosokat veszélyezteti a szálló por légköri koncentrációjának folyamatos emelkedése, mely gyakran meghaladja az egészségügyi határértéket is. Fontos tehát, hogy ilyenkor fokozottan ügyeljünk egészségünk megőrzésére.

Erősítsük szervezetünk védekezőképességét extra oxigénnel!
Low Deuterium Oxy Crystal készítményünk csökkentett deutérium-tartalmú, stabilizált oxigénnel dúsított vízkoncentrátum, mellyel egyszerűen, könnyen adagolható formában támogathatjuk immunrendszerünket.

Low Deuterium Oxy Crystal stabilizált oxigéncseppek által tiszta oxigén kerül a véráramba, amely 4-5 órán keresztül magasan tartja a test sejtjeinek oxigénháztartását. Napi 3 alkalommal ajánlott fogyasztani, 1 pohár vízbe 10 cseppet keverve. vagy 1 liter vízbe 30 csepp.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza