CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Ami belül zöld az tiszta

2015.04.22.

Ami belül zöld az tiszta

Napjainkban számos új, erőteljesebb kémiai (levegőben, vízben, sőt az ételben is előforduló) és fizikai (sugárzásból és atomenergiából származó) xenobiotikum jelent meg, melynek káros hatásai komoly fenyegetést jelentenek az élőlények, így az emberek számára is. Számos más betegséggel együtt a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az arthritis és az allergiák előfordulása is gyakoribb.

Ráadásul számtalan tünet, például fejfájás, nyálkahártya-problémák, fájdalmak, köhögés, emésztőrendszeri betegségek, „allergiás” tünetek, például érzékenység a környezetben előforduló anyagokra (kemikáliákra, parfümökre és szintetikus anyagokra) szintén a toxicitással hozható összefüggésbe.

A xenobiotikumok leggyakoribb külső útvonalai:

  • a belégzés (ipari légszennyezés, dohányzás),
  • a lenyelés (élelmiszer-adalékok, az ivóvízben lévő vegyi anyagok, gyógyszerek),
  • az injekciók (vakcinák),
  • a felszívódás (szintetikus ruhaanyagokból származó kemikáliák, festékek, műanyagok, rovarirtók, műtrágyák),
  • valamint a besugárzás (röntgen, mobiltelefon, számítógép monitorja, tévéképernyő stb.).

Az említett xenobiotikumok többsége toxikus elemeket hozhat létre szervezetünkben.

Belső szinten szervezetünk napi normál működése során ún. visszamaradó anyagokat termel. A biokémiai, celluláris és testi tevékenységek során olyan anyagok keletkeznek, melyeknek távozniuk kell a szervezetből. A szabad gyökök biokémiai toxinok. Más salakanyagok az emésztetlen táplálékok erjedéséből, rothadásából és avasodásából, valamint a kiszáradásból és az alultápláltságból adódnak. Ha ezek az anyagok nem ürülnek ki a szervezetből, blokkolhatják a sejtek, szövetek, szervek, sőt a teljes szervezet normál működését. E visszamaradó anyagok megfelelő mértékű kiürítése – azaz a méregtelenítés – az egészség elengedhetetlen feltétele.

A belső méregtelenítés magában foglalja a szervezet minden, a salakanyagokat semlegesítő, átalakító vagy kiválasztó folyamatát, melyekben az alábbi szervrendszerek vesznek részt:

  • légzőszervek – tüdő, légcsövek, torok, orrüregek és orr,
  • emésztőrendszer – máj, epe, vastagbél és a teljes gyomor-emésztőrendszer,
  • vizeletkiválasztó rendszer – vesék, hólyag, húgycső,
  • bőr – verejték- és faggyúmirigyek, könny,
  • nyirokrendszer – nyirokvezetékek és nyirokcsomók.

Miként méregteleníthetjük könnyen és hatékonyan szervezetünket?

A Liquid Chlorophyll lúgosító-méregtelenítő táplálékkiegészítő segítségével. A Liquid Chlorophyll lucernából kivont klorofillineket (a klorofill nátrium/réz sója) tartalmaz, továbbá az a- és b-klorofillok koncentrált forrása.

Mi a klorofill?

Zöld, fotoszintetikus pigment, mely majdnem minden növényben, algában és cianobaktériumban megtalálható. A klorofillt „folyékony napfénynek” nevezik, mert a napból szív fel energiát. A klorofill a kloroplasztban – a növényi sejtekre jellemző organellumban –  található. Neve ógörög eredetű: chloros=zöld, phyllon=levél. A pigmentek kémiai vegyületek, melyek a látható fény csak bizonyos hullámhosszait verik vissza.

A fotoszintézis fényfázisában a pigmentek három alaposztálya vesz részt:

  • a klorofillok – zöldes pigmentek,
  • a karotenoidok – általában vörös, narancs vagy sárga pigmentek,
  • és a fikobilinek.

Ezek a pigmentek kromoproteinekként fordulnak elő (pigmentfehérje-komplexek) melyek egy protein és egy nonprotein összetevőből állnak.

Kezdetben azt feltételezték, hogy a klorofill egyetlen vegyület, de 1864-ben Stokes spektroszkópia segítségével kimutatta, hogy a klorofill keverék. 1912-ben Willstatter és munkatársai megállapították, hogy a klorofill két vegyület, a zsíroldékony a-klorofill és b-klorofill keveréke.

Ma már tudjuk, hogy többféle klorofill létezik, legfontosabb közülük az a-klorofill. Minden fotoszintetizáló növény, alga és cianobaktérium tartalmaz a-klorofillt. Az a-klorofill általában minden eukarióta fotoszintetikus szervezetre jellemző, és a reakcióközpontban betöltött kulcsszerepének köszönhetően elengedhetetlen a fotoszintézishez, ahhoz a fontos biokémiai folyamathoz, melynek során a növények, algák, egysejtűek és egyes baktériumok kémiai energiává alakítják a napfényt. A kémiai energia szintetikus reakciókat irányít el, például a cukrok képződését vagy a nitrogén aminosavakká, a fehérjeszintézis építőköveivé történő szilárdulását. Végül szinte minden élő dolog tápanyagellátása a fotoszintézis során termelt energiától függ, ami tehát létfontosságú a Földön. Sőt, a Föld atmoszférájának nagy részét kitevő oxigén termelődése is ettől az energiától függ.

1915-ben dr. Richard Willstatter Nobel-díjat kapott a klorofill kémiai szerkezetének leírásáért, mely egyetlen Mg2+ atomot körülvevő, szénből, hidrogénből, nitrogénből és oxigénből álló hálózat. Tizenöt évvel később, 1930-ban dr. Hans Fisher a hemoglobin kémiai szerkezetének felfedezéséért kapott Nobel-díjat, és legnagyobb meglepetésére azt találta, hogy az szinte hajszálpontosan megegyezik a klorofilléval. A hemoglobin az a pigment, mely a vörös vérsejtek vörös színét kölcsönzi, ahogy a klorofill a növények zöld színét. Amikor dr. Fisher elválasztotta a hemet a fehérjemolekulától, mellyel kötést alkotott, kiderült: a fő különbség a klorofill és közte az, hogy a hemoglobinban vasatom található középen, míg a klorofillban magnéziumatom. Az Mg2+ a koordináló vas ion a klorofillmolekulában, és a magas ionellátottságú növényekben az Mg2+ teljes mennyiségének mintegy 6 százaléka a klorofillhoz kapcsolódik.

Meg kell említeni, hogy a klorofill nem ugyanaz, mint a klorofillin. A klorofillin a klorofillból származó nátrium/réz sók félszintetikus keveréke. A klorofillin szintézise során a gyűrű közepén lévő magnéziumatom rézre cserélődik, és a fitolfarok elvész. A természetes (zsíroldékony) klorofillel ellentétben a klorofillin vízben oldódik. A tudósok még bizonytalanok abban, kerül-e klorofill a véráramba, és ha igen, mennyi. Másrészt a klorofillmolekula képes végighaladni a szervezeten, mivel a magnézium helyét réz foglalta el. A réz a vashoz hasonlóan oxigénszállító. Valójában a klorofillinmolekula szinte ugyanolyan, mint a vérünkben található hemmolekula.

A klorofillin fontos szerepet játszik a szervezet belső méregtelenítésében, ezáltal az élet és az egészség fenntartásában is. Belső dezodorként is használható. Számos esettanulmány igazolja, hogy a szájon át szedett klorofill inkontinenciás betegeknél csökkentette vizelet és ürülék szagának szubjektív érzékelését. A klorofill és a klorofillin képesek arra, hogy szoros molekuláris komplexeket hozzanak létre bizonyos vegyi anyagokkal, melyekről tudják vagy gyanítják, hogy rákot okoznak, többek között a dohányfüstben található poliaromatikus szénhidrogénekkel, egyes főtt húsokban található heterociklikus aminokkal, valamint az aflatoxin B1-gyel. A klorofill szoros kötésalkotása ezekkel a potenciálisan rákkeltő anyagokkal befolyásolhatja azok felszívódását az emésztőrendszerből, és csökkentheti a rájuk fogékony szövetekbe kerülő mennyiségét. A klorofillinek a valaha tanulmányozott legerősebb antioxidánsok közé tartoznak. Kimutatták, hogy a klorofillin számos fizikailag releváns oxidánst képes semlegesíteni in vitro, és néhány állatkísérlet arra mutat, hogy a klorofill adagolása csökkentheti a kémiai karcinogének és a sugárzás okozta oxidatív károsodást.

A CaliVita International által gyártott Liquid Chlorophyll rendkívül erős lúgosító hatást fejt ki az emésztőrendszerben, jótékony lehet a reuma és köszvény tünetei ellen, megszünteti a testszagot és a rossz leheletet, elmúlasztja a torokfájást, élénkíti a vérkeringést, javítja az emésztést, csökkenti a fáradtságot, erőteljes antibakteriális és gyulladáscsökkentő, javítja az immunválaszokat, optimalizálja és fenntartja az egészségi állapotot. Egyéb erényei mellett egyértelműen ellenállóbbá teszi a sejteket a baktériumokkal szemben, gyorsítja a sebgyógyulást, hatékonyan enyhíti a reflux, reflux oesophagitis, GERD, gyomorfekély, nyombélfekély (ulcus ventriculi, ulcus duodeni) a gyomorsavtúltengés és gyomorégés tüneteit és elősegíti a normál bélmozgást.

A természetes klorofill nem toxikus. Szájon át szedve a klorofillin zöldesre színezheti a vizeletet és az ürüléket, illetve sárga vagy fekete elszíneződést okozhat a nyelven. Túladagolás egyetlen jelentett esetben sem történt. Terhesség és szoptatás alatt kerülendő a szedése.

Ha minőségi lúgosítót keresel, netán emésztőrrendszeri vagy kimondottan gyomorfekélyes, GERD-es panaszok csökkenését szeretnéd elérni, próbáld ki Te is a Liquid Chlorophyllt.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

vissza