Termékkategóriák

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

  • 25% azonnali kedvezmény!

    25% azonnali kedvezmény!

    47.000.- Ft feletti vásárlás esetén azonnali 25% kedvezmény!

    Megnézem
  • Szállítási feltételek

    Szállítási feltételek

    Tájékozódj a szállítási feltételekről!

    Megnézem
  • TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    Egyedi vitamincsomagok a Te speciális igényeidhez igazítva

    Megnézem
  • BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    Indítsd be tested öngyógyító folyamatait!

    Megnézem!
  • Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Erős antioxidáns tartalmú, káros anyagoktól mentes, stabil őH értékű tiszta ívóvíz

    Megnézem
  • Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Kattints ide és válaszd ki itt a termékeket!

    Megnézem
  • Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Ellazuláshoz, feltöltődéshez, a nyugalom megteremtéséhez

    Megnézem
  • Organic Noni új összetételben

    Organic Noni új összetételben

    A hatékonyabb egészségvédelemért!

    Megnézem
  • Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Online vagy offline módon

    Megnézem
  • E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-sugárzásokkal szembeni harmonizáló eszköz

    Megnézem

Az egészséges csontozat titka

2019.05.04.

Az egészséges csontozat titka

Tévhit, hogy a csontritkulás csak az idősebb korosztály betegsége. Ez a tévhit a csontritkulás tüneteinek (fájdalom, görbült hát, csonttörések) idős korban való jelentkezése miatt alakult ki. A tünetek jelentkezése esetén azonban már kialakult csontritkulásról beszélhetünk, s ilyenkor a csontritkulás megszüntetése már nem lehetséges, a kezelés már csak a további állapotromlás megakadályozására irányulhat.

A gyermek,- a serdülő-, ill. a fatal felnőttkor a csontképítés időszaka. Ilyenkor válnak a csontok erősekké, szilárdakká, elérik maximális tömegüket és végleges méretük is ebben az időszakban alakul ki. A csontképzés-csontbomlás egyensúlyának felbomlása a csontvesztés felgyorsulása azonban már 35-40 éves kor körül elkezdődik, amikor a csontépítő sejtek nem tudnak lépést tartani a csontbontó sejtekkel. Ilyenkor a csontok veszítenek sűrűségükből és ásványianyag tartalmukból. Ennek a folyamatnak - amennyiben nem gondoskodunk megfelelően csontjaink egészségéről - csontritkulás lehet a következménye. Különösen gyors és látványos a csontritulás folyamata a változókorba lépett nőknél, melyet a ösztögénhormon termelődésének csökkenése okoz. A folyamat a csonttömeg gyors csökkenésén, a csontszövet szerkezeti károsodásán keresztül a csonttörési kockázat jelentős növekedéséhez és csontritkuláshoz vezet.

Tévhit az is, hogy a kalcium az egyetlen hatóanyag, mely nélkülözhetetlen a csontok számára. Ez a tévhit onnan ered, hogy a csontokban van a szervezet kalciumtartalmának túlnyomó többsége. Azonban az egészséges csontképzéshez a kalciumon kívül magnézium, D3-vitamin és K2 vitamin is szükséges. A D-vitamin segíti a kalcium csontokba való beépülését. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő D3-vitamin, úgy a kalciumpótlás nem lesz hatékony. A K2 vitamin pedig jelentős mértékben képes fokozni a csontképzést.

Tévhit alakult ki arra vonatkozóan is, hogy a szükséges napi kalciummennyiség a táplálkozással fedezhető. Az átlagos napi táplálkozással nem fedezhető az egészséges csontozat kialakulásához és megőrzéséhez szükséges ásványi anyagok és vitaminok mennyisége, ezért érdemes ezen csontépítő anyagokat külső forrásból pótolni.

A kialakult csontritkulás kezelésében a vényköteles készítményeken kívül nagy jelentősége van a kalcium, magnézium, valamint a D3 és K2 vitamin bevitelének is.

Milyen tényezők befolyásolják a csontépítési - csontbontási folyamatok egyensúlyát?

Alkati tényezők:

- Sovány testalkat: A sovány testalkat jelezheti azt is, hogy fiatal korban csekély volt a maximálisan elért csonttömeg, mely idősebb korban könnyen csonttöréshez vezethet.

- Hormonháztartási problémák: A fiatalkori csontépítést ugyancsak kedvezőtlenül befolyásolhatja hormonrendszer működésének késői beindulása.

Életmódbeli tényezők:

- Dohányzás, kávé, koffeintartalmú italok és alkohol folyasztása: Ezen élvezeti szerek ugyanis kalciumrablóknak tekinthetők, melyek vagy akadályozzák a kalcium megkötését a szervezetben, vagy serkentik a kiürülését.

- Rendszeres testmozgás hiánya: A csontozat rendszeres terhelése (séta, futás, túrázás) a csontképzés fontos ingere, melynek hiányában felborul az egyensúly.

- Szabadban eltöltött idő rövidsége: A nap ultraibolya sugarainak köszönhetően képződik a bőrben a D-vitamin, mely a kalcium hasznosulásához elengedhetetlen.

- Elégtelen vagy egyhagú táplálkozás: A gyakori fogyókúra, valamint az egyhangú táplálkozás következtében  sokszor elégtelen a tápanyagbevitel, így a csontképzéshez szükséges anyagok bevitele is. Ennek következtében kialakulhat a csontképzéshez szükséges kalcium, magnézium, D3 vagy K2  vitamin hiánya, mely fiatal korban a csonttömeg mennyiségi és minőségi hiányához, idősebb korban pedig gyorsabb csontvesztéshez vezethet.

Mely életkorokban kell különösen ügyelni a csontozat egészségére?

- Gyermek, ill. fiatal felnőttkorban: Ebben az életkorban a legfontosabb feladat csontjaink épülésének támogatása, hiszen minél inkább megalapozzuk az egészséges és stabil csontozatot a fiatal éveinkben, annál kevesebb esélyt adunk a késői éveinkben meginduló csontritkulásnak.

- Terhesség és szoptatás időszaka: Felelősségteljes időszak, hiszen az anya életmódjának, táplálkozásának a magzat csontfejlődése szempontjából különös jelentősége van. Amennyiben a csontfejlődéshez nélkülözhetetlen kalcium, magnézium, D3 és K2 vitamin bevitele elégtelen, az egyrészt az anya csontrendszerét is kedvezőtlenül érinti, hiszen az anya a szoptatási időszak alatt jelentős mennyiségű kalciumot veszít, másrészt a magzat csontfejlődésére is hátrányosan hat. Amennyiben az édesanya bőségesen fogyaszt csontépítő anyagokat, úgy gyermekének csontozata azt évtizedekkel később is meghálálja.

- Változó kor: A női nem esetében a változó korral a megszűnő hormontermelés következtében felgyorsul a csonttömeg vesztése. Ebben az életkorban drasztikusan megnövekszik a kalcium szükséglet, melyet táplálkozásunk átalakításával, valamint étrend-kiegészítők bevitelével fedezhetünk, ügyelve arra, hogy a csontképzéshez szükséges magnézium, D3 és K2 vitamin is elegendő mennyiségben kerüljön be szervezetünkbe. Mivel a D és K vitaminok zsírban oldódó vitaminok, ezért a minél teljesebb hasznosulás érdekében zsiradék fogyasztásáról is gondoskodjunk bevitelük idején.

- Idős kor: Az időskori csontritkulás legfőbb oka az elégtelen tápanyagbevitelre, a tápanyagok hasznosulási fokának csökkenésére, a mozgásszegény életmódra, valamint a D-vitamin hiányra vezethető vissza.

Ügyeljünk hát csontozatunk egészségére már fiatal korban, várandósság alatt, változó-és idős korban is, mivel szervezetünk azt meghálálja.

A Calcium Magnézium Plus készítmény a csontozat egészséges képződéséhez szükséges minden összetevőt tartalmaz, így a különböző életszakaszokban megfelelő védelmet nyújt a néma járványnak is nevezett csontritkulás bekövetkezése ellen. A Calcium Magnézium Plus a csontozat védelme mellett gondoskodik a normális izomműködésről is, és jótékony hatást fejt ki az idegrendszerre.

Calcium Magnézium Plus (100 kapszula) kálcium, magnézium, D3 és K2 vitamin tartalmú készítmény >>>

Strong Bones (100 kapszula) kalcium és magnéziumtartalmú készítmény >>>

Strong Bones (250 kapszula) kalcium és magnéziumtartalmú készítmény >>>

California Fitness (30db tabletta) Kálcium, Magnézium, D3 és K2 vitamin tartalmú készítmény >>>

vissza

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Megosztás

Elérhetőség

Vitaminkincsek webáruház

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:

e-mail: calivitaminforras@gmail.com

Tel: +36 70 576 4553