CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Szuperétel: Spirulina alga

2018.11.03.

Szuperétel: Spirulina alga

A trópusi és szubtrópusi vizekben található spirulina alga hatásait az Egészségügyi Világszervezet is elismeri, sőt az egyik legnagyobb tápértékű élelmiszernek titulálja. Így hát a Spirulina algát méltán nevezhetjük szuperételnek, annál is inkább, mivel nem véletlenül érdemelte ki ezt a megtisztelő címet. Minden megtalálható benne, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Szinte páratlanul kiemelkedő tápértékét már aztékok is felfedezték.

Mi található benne?

Az összes, szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmazza, és növényi fehérjetartalma 60-70%. Kiemelkedően magas kalcium, magnézium, vas, cink és jódforrás, de A-vitaminban és klorofillben is bővelkedik. További előnye, hogy ezen algafélének nincs erős sejthártyája, így a benne található értékes tápanyagokhoz a szervezet könnyen hozzájut, és igen jól, közel 90%-os felhasználással képes hasznosítani.

Mire jó?

A Spirulina alga a benne található jód által hatékony zsírégető, ugyanis a jód hasznos a pajzsmirigynek, s hatására aktiválódnak a szervezetben a zsírégetésért felelős hormonok.

Rendkívül erős antioxidáns, védelmet nyújt a degeneratív betegségeket okozó szabad gyökökkel szemben, emellett csökkenti az egyes gyógyszerek vesekárosító hatását is. Vegyületei fokozzák a védekezőtendszer működését, ezért igen hatékony immunerősítő, segít megelőzni a fertőző betegségeket és gátolja influenzavírusok szaporodását.

Szemünk egészségéhez is hozzájárul: Nem csak A-vitaminban gazdag, de zeaxanthinban is bővelkedik, mely az időskori makuladegeneráció ellen nyújt védelmet. 

Magas rosttartalma az emésztőrendszerünkre is jótékony hatással van. Csökkenti az éhségérzetet, stabilizálja a vércukorszintet, és a rossz koleszterin szintjét is mérsékli.

Méregtelenítő hatása sem sorolható utolsó helyre, hiszen a benne található klorofill segíti a méreganyagok - köztük a káros nehézfémek - kiürülését, így méregtelenítő kúrákhoz, sőt diétázás mellé is jótékony hatású a spirulina fogyasztása.

A Spirulina Chlorella Plus spirulina és chlorella algákon kívül egy szabadalmaztatott keveréket is tartalmaz, mely növeli értékes hatóanyag tartalmát. A Spirulina Chlorella algák számos jótékony hatása mellett a lúgosító kúrák hatékony kiegészítője.

vissza