CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

CaliVita Strong Bones, kalcium és magnézium tartalmú készítmény az egészséges csontozatért, 250 db

CaliVita Strong Bones, kalcium és magnézium tartalmú készítmény az egészséges csontozatért, 250  db
CaliVita Strong Bones, kalcium és magnézium tartalmú készítmény az egészséges csontozatért, 250  db
Értékelés:

Cikkszám: CV0282

CaliVita Strong Bones, kalcium és magnézium tartalmú készítmény az egészséges csontozatért

250 kapszula

Strong Bones 250 kapszula

Kalcium- és magnéziumtartalmú készítmény

Szervezetünk nem állít elő kalciumot és magnéziumot, de ezek az ásványi anyagok elengedhetetlenül szükségesek az egészséges csontok és fogak szerkezetének megőrzéséhez és a normális izomműködés biztosításához. A Strong Bones kapszulák a felszívódáshoz legmegfelelőbb, 2:1 arányban tartalmazzák ezt a két mikroelemet, így járulnak hozzá az egészségünkhöz.

A kalcium az egyik legfontosabb ásványi anyag, hiszen valamennyi sejtünk, szövetünk működéséhez szükség van rá. A kalcium biztosítja a csontok szilárdságát, ezért a csontritkulás egyik ellenszereként tartják számon, de a véralvadásban, a szív-és vázizmok összehúzódásában is nélkülözhetetlen szerepet tölt be.

A magnézium az idegrendszer működése szempontjából a legfontosabb ásványi anyag. A szívműködés hatásfokát javítja, és a csontozat, fogazat felépítésében is szerepet játszikés hozzájárul a normál izomműködéshez.  A legújabb kutatások szerint csökkenti a stroke esélyét és memóriajavító hatást is kifejt.

  • Azoknak, akik nem fogyasztanak tejet, tejtermékeket.
  • Azoknak, akik dohányoznak vagy rendszeresen kávét fogyasztanak.
  • Mozgásszegény életmódot folytatóknak.
  • Fiataloknak, akik a legnagyobb csontsűrűség elérésére törekszenek.
  • Középkorúaknak a csonttömeg megtartásáért.
  • Idősebbeknek a csontleépülés lassítására.

Hiánytünetek:

A kalcium hiánytünetei lehetnek: izomgörcsök, izomfájdalom, töredező körmök, gyenge, szuvas fogak, gyakori csonttörés, emésztési problémák. Súlyos esetben a lassú, fokozott kalciumszint-csökkenés csontritkuláshoz vezethet.

300 mg Kalcium
150 mg Magnézium

Egy napi adag Strong Bones ugyanannyi kalciumot tartalmaz, mint 1 pohár tej vagy 1 adag sajt és ugyanannyi magnéziumot, mint 4 pohár tej vagy 3 adag (100 g) sajt.

Tudtad, hogy a magasabb kalciumbevitellel hatékonyabb lehet a fogyókúra?

Mi akadályozhat még a fogyókúrád során?> > >

A kalcium fontossága> > >

Itt az allergiaszezon!> > >

Mi befolyásolhatja a csontok egészséges szerkezetét, illetve ennek megtartását?
A csontok törékenységének kockázatát növelheti a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a feketekávé, illetve olyan italok fogyasztása, melyek nagyobb mennyiségben tartalmaznak foszfátokat (pl. a kóla). Hasonló hatása lehet az alultápláltságnak, a fehérjehiányos étrendnek, valamint a mozgásszegény életmódnak. Ha ez tartósan fennáll, továbbá egyéb (pl. hormonális) tényezők is hosszabb ideig közrejátszanak, kialakulhat a ma már népbetegségként számon tartott csontritkulás (osteoporosis).

Milyen tünetei vannak a csontritkulásnak (osteoporosis)?
Az osteoporosis fájdalommentes és nem jár specifikus külsőleges tünetekkel. Azonban már egy csonttörés vagy repedés is figyelmeztető jel lehet, és megfelelő alkalom arra, hogy kivizsgáltassuk magunkat egy osteoporosis megelőzésében és kezelésében jártas kezelőorvossal.

Hogyan előzhető meg az osteoporosis kialakulása?
Az osteoporosis prevenciójával és kezelésével kapcsolatos legújabb irányelvek szerint a rendszeres kalcium- és D3-vitamin-fogyasztás alapvető fontosságú. A kalcium nem szívódik fel, ha a testben nincs elegendő mennyiségű D-vitamin, melynek hiánya nagyon gyakori például idősebb embereknél. Ugyanis a bőr D-vitamint generáló kapacitása a korral jelentősen csökken, ugyanakkor kevés olyan táplálék létezik, amely D-vitamint tartalmaz.

Szinte kizárólag női betegségnek tartják a csontritkulást. Mennyiben igaz ez?
Nem csupán a nők, hanem a férfiak is szenvedhetnek csontritkulásban, bár az osteoporosisos férfibetegek száma valóban kevesebb. Általánosságban azt lehet mondani, hogy 3 osteoporosisban szenvedő nőre 1 osteoporosisos férfi jut.

Mit fogyasszunk az osteoporosis megelőzésére?
Az osteoporosis leghatékonyabb megelőzési módszere a kiegyensúlyozott, változatos, kalciumban, magnéziumban gazdag étrend, illetve az aktív életmód. Sajnos ismerünk olyan élethelyzeteket, amikor ez nem kivitelezhető (pl. laktózintolerancia, szigorú, hosszan tartó fogyókúrák, illetve a változó kor utáni időszak, amikor elsősorban hormonális változások miatt csökkenhet a csontállomány). Ilyenkor érdemes jó minőségű étrend-kiegészítő készítményt választani. Ebben az évben vezeti be a CaliVita Strong Bones nevű készítményének D-vitaminnal kiegészített, továbbfejlesztett változatát, a Strong Bones Plus-t. A Strong Bones Plus kalciumot, magnéziumot és D3-vitamint tartalmaz, amely teljesen megfelel az általános, korszerű osteoporosis-prevencióval, illetve -kezeléssel szemben támasztott követelményeknek.

A termék megvásárlásért járó Bonus Pont: 214

Ár: 15 415 Ft

+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!