CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Máriatövissel az egészséges májért

Az egészséges májért


A májnak szervezetünk működésében kiemelkedő szerepe van, mégsem kap megfelelő figyelmet, Fő feladata a méregtelenítés, valamint a bélből felszívódott vegyületek és mérgező anyagok lebontása és kiválasztása. A szervezet koleszterinszintjét is a máj szabályozza. A zsírok lebontásához szükséges epetermelés révén szerepet játszik a testsúly szabályozásában is.

Te mennyi „méreggel” terheled a májad naponta?

A nyári időszakban, szabadságunkat töltve néha mértéktelenül eszünk-iszunk, „kirúgunk a hámból”, és nem törődünk a hosszú távú következményekkel. A mérték nélküli alkoholfogyasztással, de a feldolgozott élelmiszerekben található mesterséges anyagok, valamint bizonyos gyógyszerek bevitelével is jelentősen terhelhetjük májunkat.

A máj hatékony működését akadályozhatja a magas koleszterinszint, a túlsúly, és a cukorbetegség is.

Miért nem figyelünk a májunkra jobban?

Egyszerűen azért, mert a máj nem megfelelő működésének nincsenek különösebb jelei, ha már igen, az már komoly problémát jelenthet. Néha előfordul ugyan, hogy jobb bordánk alatt egy-egy nyilallást érzünk, de mivel hamar elmúlik, nem foglalkozunk vele. Persze ilyenkor nem kell rögtön komoly betegségre gondolni, mégsem szabad a panaszokat felületesen kezelni.

Májunk szerveink között is egyedülálló, hiszen bámulatos mértékben képes a regenerálódásra.

Mit tegyünk májunk egészségének megóvása érdekében?

A máriatövist orvosi gyógynövényként már a 19. század végén is használták a máj védelme érdekében. A népiesen csak őszbogáncsként emlegetett gyógynövény méregtelenít és támogatja a máj létfontosságú funkcióit. A magjaiban található szilimarin nevű vegyületnek köszönhetően májkárosodást megelőző, továbbá májregenerációt elősegítő hatással rendelkezik. A máriatövis képes szabályozni a máj epetermelését, a májban termelődő koleszterint, ugyanakkor megszabadítja a szervezetet a mérgektől, és minden olyan szintetikus maradványtól, ami a természetben nem fordul elő, így a szervezet önmagától nem is képes azokat kiüríteni.

TUDTAD? A máriatövis egészségmegőrzésben mutatott jelentőségéről sokat elárul az a tény is, hogy 2013-ban Magyarországon az év gyógynövényének választották meg.

Liver Aid készítményünk a nagy dózisú máriatövis mellett a máj öngyógyító képességét fokozó kéntartalmú aminosavakat és a májat tehermentesítő krómot is tartalmaz. Megrendelem most!