CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

bőrvédelem fontossága nyáron

Védd a bőröd nyáron is!


Bőrünk a legnagyobb és legláthatóbb szervünk, mely nyáron főszerepbe kerül a rövid, sokat mutató ruhákban, ugyanakkor jobban ki is van téve a környezeti hatásoknak is.

Az izzadás, a napsugárzás, az étkezés, a ruhák anyaga, mind hatással vannak a bőrünkre, van, amelyik hosszú távon is. Ilyen például a nap ultraibolya sugárzása (UV-A, UV-B), mely már rövid idő alatt képes károsítani a bőrt, így korai öregedést, ráncokat, pigmentációs foltokat okozhat. Ugyanakkor csökkenthetjük ezek kockázatát, ha a saját antioxidáns védekező rendszerünket a táplálékkal elfogyasztott antioxidánsokkal is kiegészítjük.

A C-vitaminról már igazolták, hogy képes a napsugárzás okozta károkat enyhíteni, de azt is kimutatták, hogy az UV sugárzás hatására csökken a bőr C-vitamintartaléka. Ezt érdemes pótolni, hisz nélküle csökken a bőr meglévő védekező- és gyógyuló képessége is! Egy friss kutatás szerint a naptejek is csak részleges védelmet nyújtanak a napsugárzása ellen, ezért azt érdemes kiegészíteni megfelelő ruházattal és belső védelemmel is.

Nyáron a meleg és az izzadás miatt sokan hajlamosak vagyunk kihagyni a bőr hidratálását, ilyenkor nehéz elviselni még egy kencét a bőrünkön. Azonban ez ilyenkor is szükséges lenne, ezért jó hír, hogy a C-vitamin hozzájárul a bőr hidratáltan tartásához. Egy több ezer nőt vizsgáló felmérés eredményeképpen kiderült, hogy a nagyobb C-vitaminbevitel a bőr jobb állapotával volt összefüggésben, beleértve a bőrszárazságot is.

Ne feledkezzünk meg a C-vitamin kollagénszintézisben betöltött szerepéről sem! A kollagén adja a bőr erősségét, rugalmasságát, mennyiségének csökkenése pedig szerepet játszik a ráncok kialakulásában, a narancsbőr megjelenésében és egyéb, az esztétikai problémákon túlmutató állapotokban. A bőr öregedése elleni küzdelemben, vagy egy hatásos narancsbőr elleni kezelésben nagy szerepe van tehát a C-vitaminnak.

Bónusz tipp: Szedd együtt a C-vitamint E-vitaminnal már hónapokkal a nyaralás előtt! Egészséges önkénteseken végzett vizsgálat kimutatta, hogy szignifikánsan kisebb volt az UV-B sugárzás miatti leégés mértéke és a sugárzás okozta DNS károsodás is a fenti vitaminok 3 hónapos alkalmazása után!