CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A D-vitamin csontozatunk őre

Calcium Magnesium Plus

csontozatod egészségéért!


A csontritkulás vagy más néven oszteoporózis kockázatának a női nem fokozottabban van kitéve. A csontritkulás életminőséget rontó, lassan kialakuló, észrevétlenül jelentkező néma kór. Hozzávetőlegesen 200 millió embert érint világszerte, a kockázatával élők száma nehezen felbecsülhető. A tünetszegény, fájdalmat nem okozó néma járvány hatására a csontok veszítenek ásványi anyag tartalmukból, ennek következtében porózussá, törékennyé válnak, majd bekövetkezik a csonttörés. A törések fájdalmat okoznak, következtükben a mozgástér még gyógyulás esetén is beszűkül, az önellátás képessége veszélybe kerül, s gyakran - különösen csípőtáji törések esetén - végzetes szövődmények léphetnek fel. A legsúlyosabb a csípőtáji törés (évi 14 ezer), mivel ezen esetek közel egynegyede a súlyos szövődmények következtében egy éven belül halállal végződik. A túlélőknek csak hozzávetőlegesen 20%-a nyeri vissza önellátó képességét.

A veszélyeztetett csoportba tartozók növekvő száma, a bekövetkezett törések következtében kialakuló mozgáskorlátozottság, valamint az akár életet is fenyegető súlyos szövődmények miatt a csontritkulás szerte a világon népegészségügyi problémává vált.

1000 nő közül évente 50-70-nél következik be a csonttörés, ami a férfi nemhez viszonyítva 8-10-szer gyakoribb előfordulást jelent. Nagyságrendileg minden második nő szenved el élete során csontritkulásra visszavezethető csonttörést, s csak egy részük épül fel.  

Leginkább menopauza után jelentkeznek a tünetek, mint például a derék- és hátfájás vagy éppen a könnyen megrepedő, törékennyé váló csontok. Csontozatunk épségéért éppen ezért leginkább a klimax bekövetkezése  előtti időszakban tudunk a legtöbbet tenni.

Mire ügyeljünk csontozatunk egészségének megtartása érdekében?

A rizikófaktorok mérséklésével tehetünk legtöbbet csontozatunk épségéért. Ellenőrizd rizikó-kalkulátorunkkal, hogy a csontritkulással veszélyeztetett csoportban tartozol-e.

  • Megfelelő kalciumbevitel: napi fél liter tej vagy tejtermék, illetve ennek megfelelő (azaz 10-20 dkg) sajt, túró fedezi a napi ajánlott kalciumbevitelt. Gondoskodni szükséges azonban a D-vitamin-bevitelről is, hiszen a D-vitamin a kalcium felszívódásához elengedhetetlen.
  • Magnézium- és K-vitamin-bevitel: a zöld leveles zöldségek, a káposzta, a spenót és a brokkoli mind K-vitaminban gazdag táplálékok.  Nagy valószínűséggel ezen ételféleségek nem szerepelnek mindennap megfelelő mennyiségben az étrendünkben. Ezért gondoljunk az olyan étrend-kiegészítőkre, melyekben az említett ásványi anyagok és vitaminok egyszerre megtalálhatóak.
  • Mozgás: Napi legalább 20 perces séta fokozza a kalcium csontozatba történő beépülését, egyúttal erősíti az izmainkat is.
  • Káros szenvedélyek kerülése: A dohányzás, a túlzott koffeinfogyasztást káros hatást fejt ki a csontozatra.
  • Diéta csak orvosi felügyelet mellett! A gyors fogyókúrák következményeként hiányállapot léphet fel, mely pótolható ugyan, de a hiányállapotok hosszú távú hatásait ellensúlyozni nem könnyű feladat.
  • Szülés és szoptatás alatti és utáni megfelelő mértékű kalciumbevitel: A gyermekvállalás időszakában a magzat csontfejlődése érdekében megnő a kalciumfelszívódás. Amennyiben a várandós vagy szoptató nő nem fogyaszt eleget a szükséges anyagokból, akkor szervete saját raktáraiból, akár a csontozatából  fogja fedezni a magzat megfelelő tápanyagellátását. Vigyázzunk tehát az anya egészségére is!
  • Gyógyszerkölcsönhatás: Egyes gyógyszerek csökkentik a kalciumfelszívódást, fokozzák a kalcium- vagy D-vitamin-igényt, netán szükségessé teszik a K-vitamin-bevitel csökkentését. Konzultálj kezelőorvosoddal, hogy miként lehetne ezen hatásokat ellensúlyozni.

Fogyaszd a Calcium Magnesium Plus készítményünket, mely megfelelő arányban tartalmazza a csontozatod egészségének megtartásához szükséges tápanyagokat.