CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

D-vitamin a családnak! D-vitamin cseppek


D-vitamint az egész családnak!


D-vitamin pótlásra nyáron is szükség van!Mindenki tudja milyen kellemes érzés az, mikor a nap sugarai lágyan simogatják bőrünket, miközben egy-egy kósza szellő enyhít a forróságon, megteremtve ezzel a testi és lelki nyugalom feltételeit. Mai rohanó életmódunknak köszönhetően azonban sajnos egyre kevesebb időt töltünk a szabadban, kevesebb idő jut kikapcsolódásra, feltöltődésre.

Tudtad, hogy Magyarország lakosságának 50%-a D-vitamin-hiányos még a nyár végén is? Nem véletlen az sem, hogy hazánkban mérték a legrosszabb csontsűrűségi értékeket, ráadásul télre a D-vitamin-hiány már a népesség 70%-át érinti.

Mivel magyarázható a nyári D-vitamin-hiány?
  • Napunk nagy részét munkával töltjük nyáron is (többnyire fedett helységben), vagy ha éppen nyaralunk, pihenünk, a kánikula és az erős UV-B sugárzás miatt akkor is inkább hűvös, fedett helyre húzódunk, és csak késő délután megyünk ki a szabadba.
  • Ha ki is merészkedünk a friss levegőre, ruhával és krémekkel védjük bőrfelületünk nagy részét, ami rendkívül hasznos, viszont ennek a „védőrétegnek” köszönhetően testünk nem juthat hozzá elegendő mértékben a D3-vitamin képzéséhez szükséges napfényhez.

A D-vitamin fontossága felértékelődött az utóbbi időben, hiszen az új ismeretek alapján kiderült, hogy hormonként funkcionál a szervezetben, hiánya esetén pedig számos betegség kialakulásának megnő a kockázata.

  • A D-vitamin-hiányra a borongós Angliában figyeltek fel először – innen ered az angolkór elnevezés (rachitis) – melynek következtében csontrendszeri elváltozások érintették a kisgyermekeket, csecsemőket.
A D-vitamin és a babavárás

Tudtad, hogy július és szeptember között születik a legtöbb újszülött? Közismert, hogy a D-vitamin-hiány rontja a teherbeesési esélyeket, és fokozza a terhességi diabétesz kialakulásának kockázatát, továbbá negatív hatással lehet a magzat immunrendszerére, idegrendszerére, izom- és csontrendszerére.

Mindezek elkerülése érdekében a megfelelő D-vitamin pótlás rendkívül fontossá vált a várandósság és a szoptatás ideje alatt is. Megfigyelések szerint a rendszeres D-vitamin pótlás kisgyermekkorban akár 78%-kal képes csökkenteni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Hogyan pótolhatod a D-vitamint?

Legegyszerűbben táplálkozás útján tudod napi D-vitamin szükségleted kielégíteni, ehhez csupán egy kiváló minőségű étrend-kiegészítőre, a D-dropsra lesz szükséged. D-drops készítményünk természetes forrásból, tőkehalmájból kivont D3-vitamint tartalmaz, könnyen adagolható formában, mellyel kiválóan pótolhatod a szervezeted számára nélkülözhetetlen "napfényvitamint".


A D-drops D-vitamin cseppekkel az egész család számára könnyedén biztosíthatod a megfelelő D-vitamin-ellátottságot.

Tovább >>