CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

D-vitamin és fogyókura, diéta támogatása

D-vitaminnal könnyebb a fogyókúra, diéta

avagy, D-vitamin az egészséges testsúlyért


A D-vitamin bevitel egyszerű módja lehet az egészséges testsúly fenntartásának.

A közelmúltban egy randomizált, kontrollált vizsgálat során túlsúlyos nők rendszeresen kaptak nagy dózisú D-vitamint nagyobb mennyiségben, mint az ajánlott napi bevitel (RDA). A testsúlycsökkenéssel a D-vitamint szedő csoport sokkal jobban boldogult, mint a placebo csoport résztvevői. A vizsgálat csak megfigyeléses volt, az eredmények mégis arra utalnak, hogy a felgyorsult fogyásban a D-vitamin okozati, nem pedig korrelatív szerepet játszott.

A véletlenszerűen kiválasztott 77 túlsúlyos nő közül, akik napi 1000 nemzetközi egység (NE) D-vitamint vagy placebot kaptak, a D-vitamint fogyasztó csoport tagjai öt kilóval többet fogytak, mint a placebo csoport tagjai. Ezen kívül a D-vitamint fogyasztó csoportnál javult lipoprotein-koleszterin arány is mutatkozott, és a pontszámok megerősítik számos más tanulmány eredményeit is, amelyek azt mutatják, hogy a D-vitamin a szív-és érrendszeri egészség támogatója és véd a szívkárosodás ellen is.

“A testzsír tömeg szignifikánsan csökkent a D-vitamint fogyasztók csoportjában, sokkal nagyobb mértékű volt a súlyvesztés, mint a placebot szedő csoportban” írták a szerzők tanulmányukban, amely teljes egészében megjelent a British Journal of Nutrition cimü szaklapban. “Az eredmények azt mutatták, hogy a D2-vitamin szedése jelentősen javíthatja a HDL-és LDL koleszterin szintjét és az ApoA-I koncentrációt, ami a HDL-koleszterin fehérje összetevője.”

A D-vitamin bevitele hatékony támogatást nyújt a diétás receptek használóinak is, legyen az fehérje vagy egyéb diéta.

Dr. John Cannell, a D-vitaminról a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a D-vitamin valóban úgy tűnik hogy fogyáshoz vezet, ha nem pusztán azáltal, hogy növeli a szív egészségét és biztosítja a szervezet számára a többlet energiát. Javasolja a napi 5000 NE D-vitamin fogyasztását átlagos súlyú felnőttek esetén. 10.000 NE-t naponta a 130 kg fölötti súllyal rendelkezőknek ajánl.

Megrendelem most!

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!