CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Diabetes (cukorbetegség) tünetei

Diabétesz (cukorbetegség) –

A D-vitamin mint őrangyal?


Ugyan az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség kialakulása más eredetű, ennek ellenére a D-vitaminnak és a kívánt D-vitamin-szintnek mindkét betegség esetében fontos szerepe lehet a megelőzésben.

Terhesség

Már a magzati élet során, a várandósság alatt is befolyással lehet a gyermek egészségére az anyai D-vitamin-szint, ugyanis kutatások szerint alacsony anyai D-vitamin-szintnél akár kétszer nagyobb valószínűséggel alakulnak ki a gyermekben 1-es típusú cukorbetegség tünetei. Ennek ellenére még manapság is extrém gyakori a D-vitamin-hiány a kismamák körében.

Gyermekkor

A korai években is fontos a megfelelő D-vitamin-bevitel, ugyanis megfigyelések szerint a rendszeres, nagy dózisú D-vitamin-pótlás gyermekkorban akár 78%-kal képes csökkenteni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, a hiány pedig növeli a rizikót. Pontos hatásmechanizmusa még nem ismert, de feltételezik, hogy a D-vitamin autoimmun gyulladásokat gátló hatása védi az inzulintermelő sejteket.

2-es típusú diabétesz

A 2-es típusú cukorbetegségben is érdemes figyelembe venni, hogy a β-sejtek D-vitamin hiányában kevesebb inzulint termelnek, azonban ez a betegség bizonyos fázisáig visszafordítható folyamat, és megfelelő D-vitamin-szint elérésével javulhat az inzulintermelés. Ezen kívül több célzott vizsgálat is jelentős negatív összefüggést mutatott ki a D-vitamin-szint és 2-es típusú cukorbetegség előfordulása között, tehát minél alacsonyabb a D-vitamin-szint, annál nagyobb a kockázata a cukorbetegség kialakulásának.

Elhízás

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a 2-es típusú cukorbetegség jellemzően az elhízás talaján alakul ki, a D-vitamin-hiány és az elhízás között pedig egyértelmű összefüggést találtak. Tehát minél inkább elhízott valaki, annál nagyobb lesz a D-vitamin-hiánya is, valószínűleg a zsírszövet magasabb D-vitamin-tároló kapacitása miatt, így egy túlsúllyal és vércukorproblémákkal küzdő embernek célszerű a D-vitamin-szintjét is ellenőriztetni.

D-vitamin-pótlás

Mindez a megfelelő D-vitamin-pótlásra hívja fel a figyelmet már igen korai életkortól kezdve. Érdemes átgondolni, hogy volt-e a családban cukorbeteg, autoimmun beteg, hordozunk-e túlsúlyt, szedünk-e koleszterincsökkentőt, vagy diagnosztizáltak-e már inzulinrezisztenciát. Ezek sajnos meglehetősen gyakori állapotok, ezért érdemes ezekhez igazítani a D-vitamin-bevitelt is az életmódbeli változtatások mellett.

Vigyázz egészségedre D-vitaminnal!

Mi a legjobbat ajánljuk!

Miért pont a D-drops? Mert:

  • TERMÉSZETES: Alapanyagát tőkehalmájolajból vontuk ki, nem tartalmaz mesterséges színezéket és ízfokozót.

  • HATÉKONY: A D-vitamin legaktívabb formáját, a D3-vitamint tartalmazza, amely a legjobb felszívódású és azonnal hasznosuló D-vitamin.

  • PRAKTIKUS: Folyékony, könnyen lenyelhető. Cseppadagoló biztosítja, hogy a család minden tagja az állapotának és korának megfelelő D-vitamin-mennyiséghez jusson.

  • FINOM: A természetes citrusösszetevőknek köszönhetően kellemes az íze.

Megrendelem most!

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!