CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Étrendkiegészítő nyáron

Miért fontos az étrend-kiegészítők fogyasztása nyáron is?

 Sokak még mostanában is úgy gondolják, hogy a nyár beköszöntével nem szükséges vitaminokkal, ásványi-anyagokkal vagy egyéb étrend-kiegészítővel táplálni szervezetünket. 

Ez azonban tévedés!

Véleményük szerint ugyanis a nyári étrend, az idénygyümölcsök-és zöldségek fogyasztása már fedezi a szervezetünk számára szükséges összes tápanyagszükségletet.

Korunkban gyakorlatilag az év minden szakában hozzájuthatunk bármilyen élelmiszerhez, az áruházak polcain egész évben tornyosodnak a különféle zöldségek és gyümölcsök is. Táplálkozásunk gyakran sajnos egyáltalán nem kiegyensúlyozott, így elmondható az is, hogy szinte ugyanúgy étkezünk télen-nyáron, ezáltal ugyanolyan mennyiségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz jutunk az évszakoktól függetlenül.

Korunkban a zöldségek és gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma jelentős csökkenést mutat a néhény évtizeddel korábban termelt zöldségek és gyümölcsök vitamin-és ásványi anyag tartalomhoz képest.  Ennek okai részben mi magunk vagyunk, hiszen az üzletekben a mutatósat, a szépet keressük, amihez már igazodtak a termelők is. Bár küllemre tetszetősebbek a mostani gyümölcsök, ízben és tápanyagtartalomban messze elmaradnak a ma már kevés helyen kapható, természetes, ugyanakkor jóval apróbb méretű  gyümölcsöktől.

Miért csökkent a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma?

A műtrágya és a növényvédő szerek használata, valamint a savas esők miatt korunkban erősen lecsökkent a földek mikroelem- és ásványianyag-tartalma, ami a benne termő zöldségekre és gyümölcsökre is kifejti hatását. 

Mit tehetünk?

Érdemes a nyári időszakban is komplex vitamin- és ásványianyag-forrást választani, olyat, ami hozzájárul szervezetünk védelméhez a rekkenő hőség és az erőteljes napsugárzás idején is.

Nyáron kifejezetten hasznos lehet a kiemelkedően magas antioxidáns hatással rendelkező Organic_Acai, valamint a négyféle szupergyümölcsből készült, mézédes GraVital Juice fogyasztása.

Egészséges és vidám nyarat kívánunk!


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülhess újdonságainkról és a legfrissebb érdekességekről, melyek egészséged megőrzésében vagy visszanyerésében segítségedre lesznek!


Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!