CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Ionizált víz, alkáli ionizáltvíz, lúgos víz

Ionizált víz

Aquarion víztisztító-és ionizáló berendezéssel


 A víz hatalmas jelentőségű a földi életben, hiszen az élő szervezetek 70-98%-át alkotja. A szervezet normál víztartalmának ezért kulcsszerepe van az egészség megőrzésében.

Az ember évezredek óta kutatja az ifjúság forrását, valamiféle gyógyhatású vizet, életelixírt, mely megoldást jelenthet a problémáinkra, és visszafordíthatja az idő kerekét. A modern időkben is folynak ilyen kutatások, bár napjainkban természetesen változtak a módszerek.

A víiz feladata nagyon szerteágazó: segíti a tápanyagok felszívódását, feloldja és eltávolítja az anyagcsere során termelődő anyagokat, fontos szerepe van a testhőmérséklet állandósításában (párologtatás, izzadás), védi legfontosabb szerveinket, szabályozza a sejtek elektron- és protonszintjét, valamint számos más élettanilag fontos folyamathoz is elengedhetetlen. Ha az emberből csupán két liternyi víz hiányzik, akkor szomjan hal.

A víz nem csupán fontos alapanyag, hanem egy nagyon érzékenyen beállított egyensúly kulcsszereplője is.

 

Mivel testünk nem képes a vizet nagy mennyiségben tárolni, folyamatos bevitelre van szükség. Ahhoz, hogy a szervezet egészséges folyamatait, a működés egyensúlyát fenntartsuk. Nem csak akkor kell vizet innunk, amikor szomjasak vagyunk, ez az érzet ugyanis akkor keletkezik, amikor szervezetünk már vízhiánnyal küszködk. Ezért, körülbelül 2,5 liter vizet kell(ene) meginnunk naponta. Olyan időszakban, mikor fokozott a bőrön keresztül történő párologtatás (nyáron, sportolás vagy fizikai munka esetén), ez a mennyiség 3-4 liter is lehet. Kimelkedő fontosságú tehát, hogy vízfogyasztásunk megfelelő minőségben és mennyiségben történjen meg.

Az Aquarion víztisztító-és ionizáló berendezés alkalmazása során a víz először egy mechanikus szűrőn halad keresztül, mely felfogja a nagyobb szennyeződéseket. A készülékben található egy 0,01 mikronos belső szűrő. Ez megtisztítja a vizet a vírusoktól és a baktériumoktól, emellett a benne található turmalin az ásvány egyedülálló tulajdonságainál fogva már a szűrés fázisában természetesen dúsítja a vizet ionokkal. Maga az ionizálás a szűrés után történik egy titán-platina edényben, két elektróda között. A két elektródát és az edényötvözet belső felét egy különleges membrán választja ketté. A készüléken mi magunk állíthatjuk be, mennyire savas vagy lúgos vizet szeretnénk, amit aztán különbözőképpen használhatunk fel.

Az Aquarion tehát egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező készülék: a vizet savas, illetve lúgos vízre bontja. Ezt az eljárást már mintegy 50 éve elkezdték kutatni Japánban, illetve a volt Szovjetunióban. Növény- és állatkísérletek során egyre több pozitív változást figyeltek meg, ezeken felbuzdulva elkezdték a humán irányú kutatásokat, melyek eredményei minden várakozást felülmúltak.

A berendezés az ionizált vizet a csapvíz többszöri szűrésével, klórmentesítésével, majd elektromos szétválasztásával állítja elő. Az elektromos vízbontás során a víz lúgos és savas, eltolt pH értékű lesz. Testünk vegyhatása enyhén lúgos, ezért az ionizált lúgos víz fogyasztásának nincs káros hatása, sőt, támogatja annak normál működését. A savas vizet viszont csak külsőleg szabad alkalmazni, illetve kiválóan fertőtleníthetünk vele bizonyos felületeket vegyszermentesen.

Az ionizált víz szervezetben való hasznosulása egyedülálló. A vízben a H2O molekulák egymáshoz tapadnak, ezeket az egymáshoz kapcsolódó vízmolekulákat klaszternek nevezzük. Míg a hagyományos vízben 12-18 vízmolekula alkot egy klasztert, az ionizált víz hexagonális klaszterrel rendelkezik, ami csupán 6 vízmolekulát jelent. Ez a kisebb „szerkezet” lehetővé teszi, hogy sokkal könnyebben bejusson a sejtekbe, mint a hagyományos víz. A víz klaszterszerkezete az ionizáció során szerveződik ilyenné. A víz hidratáló képessége így akár hatszorosára is nőhet, mivel könnyebben felszívódik, könnyebben bejut a sejtekbe, azaz könnyebben hasznosul.

 

Az ionizált lúgos víz hatásai

Az általunk elfogyasztott legtöbb élelmiszer a szervezetben savas kémhatást idéz elő. Ezt a hatást fokozzák még a felhasznált élelmiszer-adalékok, illetve egyes gyógyszerek is. Az az ideális, amikor szervezetünk ezt a hatást képes kompenzálni, azaz rendelkezik megfelelő alkáli tartalékokkal. Ha nem, akkor a savasodás kedvezőtlen hatással lehet a szervezetre, ami ugyan hosszú ideig nem okoz látható gondot, de az évek során számtalan egészségügyi probléma kialakulását eredményezheti. Ennek egyik oka, hogy a szervezet a kompenzáláshoz jelentős mennyiségű ásványi anyagot használ fel. Az alkáli ionizált víz kiválóan lúgosítja a szervezetet, segít fenntartani szervezetünk egészséges sav-bázis egyensúlyát.

A lúgos víz molekuláiban a negatív töltés dominál (egy O és egy H molekula, OH-), ezáltal kiválóan alkalmas arra, hogy a testünkben levő töltéshiányos szabad gyököket megkösse. A szabad gyökök páratlan elektront tartalmazó, labilis molekulák, amelyek a páros állapot visszaállítására törekszenek. A felszaporodott szabad gyökök az elektronokat a környező szövetek sejtjeiből pótolják, ennek következtében károsodik a sejtek falának felépítése. Az alkalizált lúgos víz tehát nagyon jó antioxidáns is, miáltal elősegíti sejtjeink védelmét a szabad gyökök károsító hatásával szemben.

Az ionizált víz használatakor egy tengerparthoz vagy vízeséshez hasonló, negatív ionokkal teli közeg keletkezik, amely közismerten jótékony hatású szervezetünkre. Ilyenkor természetes védekező rendszerünk aktivizálódik, megerősödik, így nehezebben betegszünk meg, illetve a meglévő állapot a maximálisan elérhető energiaszintet éri el.

 

Az ionizált savas víz tulajdonságai

A készülék beállításainak egyszerű megváltoztatásával ionizált savas vizet állíthatunk elő.

Az ionizált savas víz külsőleg alkalmazva igen jótékony hatással van az ember bőrére.  Kiválóan alkalmazható láb- és körömgombától szenvedőknek (naponta 30 percig áztassák lábukat ionizált savas vízben). Japánban sikerrel alkalmazzák égett bőrfelületek és sebek kezelésére is, mivel észrevették, hogy alkalmazása során sokkal hamarabb értek el gyógyulást.

Az ionizált víz az eldugult, náthás orrot szabaddá teszi, jelentősen csökkentheti a pollenallergiás nyálkahártya-irritációt is. Nőknél kiválóan alkalmas hüvelyöblítésre.

Nem szabad viszont ionizált savas vizet inni, mert a víz ionizációs kezelésekor a pozitív elektródához (azaz a savas oldalhoz) csapódnak ki a negatív töltésű anyagok: a klór, a nitrit, a nitrátionok stb. Ezek a negatív ionok a szervezetre károsak.

A savas víz jól alkalmazható a háztartásban is felületek vegyszermentes fertőtlenítésére.

 

Az AQUARION víztisztító-és ionozáló készülék tehát olyan nagy teljesítményű szűrő, mely ionizált, oxigéndús, steril, nehézfémektől, mérgező anyagoktól mentes, aktivált, biológiai hatásában, a szabad gyökök megkötésével is számtalan előnyt nyújtó vizet állít elő. Lúgos víz fogyasztásával sikerrel léphetünk fel a testünkben zajló elsavasodás ellen, a savas víz külső alkalmazásával pedig a bőrápoláson túl számos betegséget tudunk kezelni. A megfelelő ionizáltságon kívül fontos, hogy a berendezés oxigénben dús ivóvizet szolgáltat, ami szintén az egészség megőrzését, visszaszerzését teszi lehetővé.

Dr. Kohán József