CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

koenzim Q10 jótékony hatásai

A koenzim-Q10 kevésbé ismert jótékony hatásai


Szervezetünk koenzim-Q10 termelése 25-30 éves korunktól folyamatosan csökken, így egészségünk megőrzése érdekében fontos és érdemes a pótlására figyelmet fordítani. Egyes megbetegedések esetén a Q10 adagolása életminőségjavulást eredményez.

Szervezetünk alacsony Q10-szintje fáradékonyságot okoz, majd különböző gyógyszeres kezelést igénylő betegségek kialakulását idézheti ellő.  Egyes gyógyszerek (koleszterinszint és vérnyomáscsökkentők) a szervezetben képződő Q10-mennyiségének csökkenését idézik elő, melynek hatására a Q10 hiánya fokozódik.

Szervezetünk működésében a Q10-nek - a sejtek energiatermelésében betöltött funkciója miatt - létfontosságú szerepe van.

A szív, az izmok és az agy raktározza a legnagyobb mennyiségben a Q10-et, így talán nem véletlen a Q10 szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, a szellemi és fizikai állapot megőrzésében, valamint - teljesítményjavító funkciója miatt - a sportolók életében betöltött szerepe. 

A koenzim-Q10 a felsoroltakon kívül egyéb jótékony hatásokat is kifejt.

Fogínysorvadás – a felnőtt lakosság 70%-át (!) érinti

A Q10 fontos szerepet tölt be fogazatunk és az inyek egészségének megőrzésében. Hazánk felnőtt lakosságának 70%-ánál megállapítható a fogínysorvadás valamely fokozata. Fogínysorvadás során a fogíny elválik és visszahúzódik a fogtövekről, ennek hatására az egészséges fogak meglazulnak. Kezelés nélkül akár a fogsor teljes egésze kihullhat. 

Hogyan őrízhetjük meg fogaink épségét?

Ha a rendszeres szájápolás mellett a szükséges vitaminokkal-és ásványianyagokkal is ellátjuk szervezetünket, fogazatunk ezt meghálálja. A legjobb megoldás azonban ebben az esetben is a  megelőzés. Gondoskodjunk a C-vitamin rendszeres beviteléről, csakúgy mint a csontozatot erősítő D-vitamin fogyasztásáról.

A koenzim-Q10 jelentős mértékben támogatja fogazatunk egészségét. Fogínybetegségek kezelésében a koenzim Q10  megdöbbentő hatását figyelték meg. Folyamatos bevitele gyorsítja a szövetek regenerálódását, lerövídíti a gyógyulási időt. A Q10 hatékonysága E-vitaminnal együtt még intenzívebb hatást gyakorol a sejtkárosító szabadgyökök ellen, ezáltal lassítja a szervezetünkben zajló öregedési folyamatokat.

EXTRA ajánlatunk

SZEPTEMBER 14. és 20. között a Super CoQ10 Plus pack, mely 3+1 AJÁNDÉK doboz Super CoQ10 Plus készítményt tartalmaz 41 700 Ft helyett mindössze 31 275 Ft -os áron elérhető!

Használd ki a lehetőséget, és add meg szervezetednek a nélkülözhetetlen koenzim-Q10-et!

Most 3 db áráért 4-db-hoz juthatsz hozzá! Megrendelés >>

EXTRA TIPP! Fogínyünk egészségének megőrzését a Q10 mellett a fogínymasszázzsal még tovább támogathatjuk. Borsónyi OrganiCare aloe verás vagy fehéragyagos fogkrémet az ujjunkra téve, enyhe nyomkodással, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át felső és alsó fogínyeinket kívül és belül is. A masszírozás vérkeringést javító hatása mellett frissítőleg is hat. A fogkrémeket alkalmazzuk mindennapos fogmosásunkhoz is, alkalmanként legalább 3 percig.