CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Msm, gyömbér, C-vitamin, heszperidin

Msm, glükozamin és társai a mozgásszervek rendellenességek, ízületi elváltozások ellen

 


A világ népességének mintegy 15%-a szenved mozgásszervi betegségektől. Ez korunk egyik leggyakoribb civilizációs betegsége, jelentősen csökkentve az életminőséget, akár nyomoruságossá is téve az érintett beteg életét.

Mi a mozgásszervi betegség? Mozgásszervi betegségnek nevezzük a mozgást kivitelező és az abban részt vevő szervek betegségeit. Ide tartoznak a csontok, az izmok, az ízületek, a nyálkatömlők, a hozzájuk tartozó kötőszövet, a perifériás erek és idegek betegségei. A mozgásszervek funkcionális egységet képeznek. Az ízületek funkcióit azok struktúrája határozza meg. Hogy a speciális követelményeknek megfelelhessenek, az ízületi felszíneket kötőszöveti struktúráknak – ízületi toknak, szalagoknak, inaknak, izmoknak, csontoknak – kell összetartaniuk.

A porcok, a csontok, az inak stb. fő alkotóeleme a kötőszövet. A kötőszövet főleg sejtek közötti alapállományból, ún. extracelluláris mátrixból áll, melynek fő fehérjealkotója a kollagén. A hálózati szövedéket a proteoglükánok (PG) és glükoproteinek (GAG, glükozaminoglükánok) jelentik.

A kötőszövet és a porc nem fibrilláris része főleg proteoglükánokból áll. Alkotói a hialuronsav és két alacsony molekulájú fehérje. A synovialis sejtek által termelt hialuronsav és glükoprotein a felelős a synovialis folyadék csuszamlósságáért (viszkozitásáért).

A sérülés, a gyulladás csökkenti a sejteken kívül elhelyezkedő proteoglükánok mennyiségét.

A különböző okok által kiváltott ízületi betegségekben változhatnak a szerkezeti összetevők, sérülnek a sejtfunkciók.Az ízületi bántalmaknak leggyakoribb formája az osteoarthrosis (OA), amit degeneratív ízületi betegségnek is nevezünk, mivel az ízület elváltozása és a porc károsodása jellemzi. Közhasználatú kifejezéssel ezeket a bántalmakat általában reumának (a latinból eredő jelentése vándorló kórnak) nevezik.

Az osteoarthrosis lehet elsődleges vagy másodlagos. A primer osteoarthrosis az elhasználódásból következik az ötvenes-hatvanas életévekben, látszólag minden megelőző kórfolyamat nélkül. A több évtizedes használat és helytelen életvitel összeadódó hatásaként degeneratív elváltozások jönnek létre az alapállományban és a kollagénben, a porcot segítő struktúrában. A porc károsodásakor olyan enzim (kollagenáz) szabadul fel, amely rombolja a porc összetevőit. Az életkorral csökken az egészséges porcszerkezet helyreállításának és szintézisének képessége.

A természetgyógyászat másként tekint a problémát okozó tényezőkre. Mint más civilizációs betegségek esetében is, a kötőszöveti és mozgásszervi elváltozások legfőbb okozójaként a helytelen táplálkozást, a mozgásszegény életmódot, a folyamatos, krónikus lelki-testi stresszel teli életvitelt és a szeretethiányos, pesszimista, szorongó, depressziós kedélyállapotot jelöli meg. A kötőszövet a ki nem ürített, károsító anyagok óriási tárháza, mely egy ideig az anyagcsere és homeosztázis zavarait képes kompenzálni, de egy idő után már maga is megbetegszik. Ekkor úgymond „váratlanul” kerülnek a képbe a mozgásszervi zavarok és rendellenességek.

Ezért tűnik úgy, hogy az osteoarthrosis kialakulása sokszor megfoghatatlan. Gyakran a reggeli ízületi merevség az első tünet. Ahogy a betegség előrehalad, az érintett ízület mozgatása fájdalmassá válik, ami a folyamatos mozgatásra rosszabbodik, pihentetésre pedig enyhül. Általában nincsenek gyulladásra utaló jelek. A speciális tünetek az érintett ízület szerint változnak. 

Mit tehetünk magunkért akkor, ha a betegség már kialakult, vagy ha meg szeretnénk előzni? 

A teljes kötőszöveti állomány egészséges állapotának megőrzéséhez és annak visszaszerzéséhez nyújt hathatós segítséget a CaliVita JointProtex nevű terméke, amely tartalmazza mindazon anyagokat, melyek átlagos étrendünkben nem – vagy nem kellő mennyiségben – szerepelnek.A JointProtex jelentős mennyiségben tartalmaz glükózamint, kondroitin szulfátot, metil-szulfonil-metánt (MSM), glükozaminoglükánt, hialuronsav komplexet, cetyl-myristoleátot (CMT), az indiai tömjénfa (Boswellia serrata) boswellsavkivonatát, réti legyezőfüvet (Filipendula ulmaria), 95%-os kurkumakivonatot, cinket és mangánt.

Glükózamin – visszapótlása lehetővé teszi a porcregenerációt, és hosszan tartóan megszünteti a fájdalmat. Teszi ezt – ellentétben a gyakorlatban alkalmazott konvencionális gyulladásgátlókkal és fájdalomcsillapítókkal – minden mellékhatás nélkül. Kis molekulamérete lehetővé teszi bejutását az ízületi porcba, ahol a porcsejtekben elősegíti a GAG-szintézist.

Kondroitinszulfát – a kondroitinszulfát érintetlen és részben hidrolizált GAG-ok (glükozaminoglükánok) keveréke, melyek molekulasúlya 1400-tól 30000-ig (vagy akár afölöttig) váltakozik.

Hialuronsav (HA) – a kötőszövet alapállományának mennyiségileg legjelentősebb alkotóeleme. Rendkívül erős a negatív elektromos töltése, és igen magas molekulasúlyából adódóan hatalmas mennyiségű víz lekötésére képes. Befolyásolja az alapállomány összes funkcióit. Az ízületekben a porcfelületek kenését biztosítja.

Metil-szulfonil-metán (MSM) – igen jelentős szerepet tölt be a kötőszövet fehérjéinek szintézisében. Nélküle egyes aminosavak nem tudnak beépülni az összetett kötőszöveti proteinmolekulákba, és ezáltal a keletkezett kötőszöveti állomány nem megfelelő szerkezetű, amelynek állapota instabil.

Cetyl-myristoleát (CM) – megvédi a porcszövetet kopástól, és részt vesz annak regenerálásában is.

Indiai tömjénfa – erőteljes gyulladásgátló, nyákoldó, étvágyjavító, enyhíti a veseproblémákat (gyulladás, homok, kő), könnyíti a tüdő munkáját, kiegyensúlyozza a légzés ritmusát, köhögéscsillapító, antiszeptikus tulajdonságú.

Kurkuma – a kurkumából származó kurkumin gyulladásgátló, amit különféle ízületi megbetegedések kezelésében fejti ki hatását mellékhatások nélkül! Köszvény és reuma esetén is előnyös a fogyasztása.

Réti legyezőfű – ez a növényi aszpirin kíméletes a gyomorhoz, megvéd a gyógyszerek okozta gyomorfekély kialakulásától. Számos egyéb hatása mellett fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, vizelethajtó hatása miatt reumatikus panaszok, ízületi gyulladás kezelésére is alkalmas.

Cink – hiánya lappangó immunhiányt, depressziós hajlamot, étvágytalanságot, sápadt, zsíros, pattanásos bőrt eredményezhet, és hajlamosít a kötőszöveti gyengeség, reuma, valamint a narancsbőr (cellulitis) kialakulására.

Mangán – hiánya térdfájdalmat, fokozódó görcskészséget, szédülést, hallászavart, rossz egyensúlyérzéket, izomrángásokat, fiatal korban „növekedési fájdalmakat” eredményezhet.

Rendeld meg most az egészséges és örömteli mozgásodért!

Joint Protex                                                              Joint Protex Forte


Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!