CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

D-vitamin ellátottság fontossága

Amit a D-vitamin szükséges napi dózisáról tudni érdemes

Tudtad-e?
Tudtad, hogy a D-vitamin napi dózisa a 2012-es hazai konszenzus alapján 200 NE helyett 1500-2000 NE, vagyis a korábban ajánlott mennyiég tízszeresét ajánlják ma?

Hazánk népességének döntő többségénél kimutatható a D-vitamin hiánya. Ezen belül a felnőtt lakosság 94 százaléka (!) érintett, ami igen magas számadat.

 

Miért fontos a szervezet megfelelő D-vitamin ellátottsága?

A D-vitamin a mai napig vitaminként ismert, holott tulajdonképpen hormonként működik szervezetünkben. A D-vitamin hiánya a szervezetben nem kívánatos hatást fejt ki.

A D-vitamin hiánya számos betegség előidézésére képes, úgymint  csontritkulást, csontlágyulást okozhat, növeli a csonttörések kockázatát, cukorbetegséget idézhet elő, rosszindulatú daganatok, autoimmun-, szív-és érrendszeri, központi idegrendszeri megbetegedések, angolkor, fertőzések léphetnek fel általa.

A kalcium felszívódására is hatást fejt ki

D-vitamin hiány esetén a bevitt kalciumnak csupán a 10-15%-a szívódik fel szervezetünkben. Ebből adódóan nem is meglepetés, hogy a csontritkulás a magyar lakosság minden tizedik felnőtt tagját érinti.

Mennyi D-vitaminra van szükségem?
A D-vitamin kiegészítés mennyiségét egyénre szabottan szükséges meghatározni. A szükséges napi D-vitamin bevitel mennyiségét meghatározza az életkor, az egészségi állapotot, az alkalmazott egyéb gyógyszerek, a táplálkozási tényezők, az évszak, a szabadban töltött idő, de még a lakóhely is.

Az idősebb és túlsúlyos személyek D-vitamin szintetizáló képessége alacsonyabb, a sötétebb bőrszínnel rendelkezők ugyancsak kevesebb D-vitamint termelnek napfény hatására, így azonos D-vitamin szinthez hosszabb időt szükségs napfényes helyen tölteniük. Várandósság és szoptatás idején is megnő a napi D-vitamin bevitel szükségessége, ezért fontos a napi 3-4000 Nemzetközi Egységnyi (NE) D-vitamin fogyasztása.

Gondoskodj magad és valamennyi családtagot megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlásáról!

Családi kiszerelésű D-drops Family Pack termékünk 3+1 AJÁNDÉK üveg D-drops D-vitamin cseppet tartalmaz, vagyis 3-at fizetsz 4-et kapsz!

Rendeld meg most és takaríts meg 5 295 Ft-ot!