CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

oxidativ stressz ellen Mangosztán

Az oxidatív stressz,

avagy 17 indok,

hogy miért fogyasszunk mangosztán alapú italt?


A jó egészségért és az öregedés ellen folytatott csata ma már háborúvá dagadt. A fő baj az, hogy nem is igazán ismerjük az ellenséget. Sejtjeink, szerveink és szöveteink nap mint nap veszélyes támadásoknak vannak kitéve. Néhány főbűnös éppen saját sejtanyagcserénk terméke, mások környezetünkből és helytelen táplálkozási szokásainkból adódnak.

Az élethez oly nélkülözhetetlen oxigén, ha egyszer oxidálódik, halálos méreggé válik. Amikor valamely kémiai folyamat során egy molekula elveszít, esetleg nyer egy elektront, oxidáns keletkezik. Ez a zavart működésű, gonosz kis atom vagy molekula veszélyessé válik, aztán fékevesztett ámokfutásba kezd, és tevékenységét mindenütt elfajulás követi. Tudományosan szólva ez az atom vagy molekula egy ROS (reaktív oxigénfajta), egy szabad gyök, mely betegségeket, immunzavarokat idéz elő, elpusztíthatja a sejteket, módosíthatja a DNS-t, és betegségeket hordozhat. Ha a szabad gyökök elözönlik szervezetünket, az eredmény: oxidatív stressz.

Szervezetünknek minőségi táplálékra van szüksége. Legfőképpen azért, mert a molekuláris és sejtszinten folytatott harchoz „gyalogosok” kellenek, hogy helyben vívják meg a csatát. Szükségünk van fitotápanyagokra: antocianidinekre, flavonoidokra, xantonokra, ásványokra, vitaminokra és antioxidánsokra, méghozzá hatalmas mennyiségben.
ERRE ÉPPEN A MANGOSZTÁN A LEGMEGFELELŐBB!

Lássuk csak, miféle antioxidáns és egyéb egészségvédő hatásokkal rendelkezik ez az egyedülálló gyümölcs!

 1. A xantonok – ezek a jó minőségű bioaktív antioxidánsok – javíthatják a sejtek közti kommunikációt még az agyban is, ahol a fitokemikáliák szállítása létfontosságú.
 2. A mangosztán proteint (sejtépítőanyagot), zsírt, rostot, kalciumot, foszfort, vasat, B-vitamint (tiamint), aszkorbinsavat (C-vitamint) tartalmaz. Mindegyikük elősegíti a sejtek megfelelő működését és lassíthatja az öregedést.
 3. A xantonok, melyek nagy teljesítményű „helyreállító” antioxidánsokként is ismertek, gyorsíthatják az immunválaszokat.
 4. A mangosztán fokozhatják az életrőt és az állóképességet.
 5. Ez a gyümölcslé elősegítheti az ízületek és izmok összehúzódását és regenerációját.
 6. A flavonoidok és flavonok segíthetik szervezetünk immunrendszerét más antioxidánsok, köztük a C- és az E-vitamin normál állapotának visszaállításában.
 7. A mangosztán kis mennyiségben történő, egyenletes adagolás esetén támogathatja a vércukorszintet normalizálását.
 8. A mangosztánt évezredek óta használják az emésztés segítésére.
 9. A mangosztán támogathatja a nyirokrendszert a sejtek testnedveken keresztül történő salaktalanításában.
 10. Régóta ismert, hogy erősíti a véredényeket, még a hajszálereket is, így azok hatékonyabban juttatják a sejtekhez a tápanyagokat.
 11. A benne található antioxidánsok elősegíthetik a napfény D-vitaminná alakulását.
 12. A mangosztán helyreállító xantonjaival enyhíthetik a fejfájást – a migrént is beleértve.
 13. A mangosztán figyelemreméltó xanton antioxidánsai alkalmazkodóképesek, azzá alakulnak, amire szervezetünknek szüksége van. Bioaktív anyagok.
 14. A flavonoidok fitokemikáliái (a növények narancs, vörös és bíbor pigmentjei) védik a növényeket, némelyikük nagy teljesítményű antioxidánsokat és más értékes nyomelemeket tartalmaz, melyek védik szervezetünk sejtanyagcseréjét.
 15. Fokozhatja az energiát – jól hat kimerültség esetén.
 16. Segíthet a normál testsúly fenntartásában.
 17. Jóízű! Desszertekhez, gabonapelyhekhez és más szokványos élelmiszerekhez keverhető. Könnyű megszeretni, mivel nagy teljesítményű xantonjai észrevétlenül harcolnak az egészségünkért.
Miért éppen most?

Sokan kíváncsiak, hogyan lehetséges, hogy csak most kerültek napvilágra a mangosztánban fellelhető fitotápanyagok értékéről szóló információk, és egyáltalán, miért került ilyen „váratlanul” kereskedelmi forgalomba a mangosztán gyümölcs hazánkban és más nyugati országokban.

A válasz egyszerű: a gyümölcs rosszul szállítható, és jóllehet gyógyhatásai miatt Délkelet-Ázsiában már évszázadok óta használatos, sok ember és vállalat összehangolt csapatmunkája kellett ahhoz, hogy a gyümölcs jóízű ital formájába megjelenhessen a piacon.

Megrendelem most!

Fogyaszd és váljék egészségére!

Szervezetednek szüksége van rá.

Figyelmeztetés: A fentiek nem tekinthetők orvosi tanácsnak. Ez a táplálékkiegészítő önmagában nem használható semmiféle humán betegség megelőzésére és gyógyítására. Az eredmények eltérőek lehetnek. Egészségügyi problémákkal minden esetben forduljon orvoshoz vagy táplálkozási szakemberhez. A mikrotápanyagot tartalmazó étrend-kiegészítők hasznosak, de csak minőségi makrodiétával, hatékony testmozgással, stresszmentes életmóddal kombinálva.

Kérdésed van? Írj nekünk!