CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

reuma-izületi gyulladás ellen

Reuma-izületi gyulladás ellenMit tehetünk hogy kötőszöveteink, ízületeink, véredényeink és bőrünk egészségesebbek legyen?

Egészségünk, mobilitásunk, vitalitásunk megőrzésében nemcsak a mozgásnak van kiemelt szerepe, hanem jelentős étrendi és bioinformatikai feltételeknek is teljesülniük kell.Mit tehetünk magunkért akkor, ha a betegség már kialakult?

Étrendi vonatkozások
Az étrendi terápia elsősorban a normál testsúly elérésére irányul, minthogy a túlsúly a betegség által érintett ízületek fokozott terhelését jelenti. Egészséges alapétrend javasolt, amely gazdag komplex szénhidrátokban és rostokban.

Nadragulyafélék (éjjel, holdhatás alatt beérő növényi táplálék)
Norman Childers gyógynövénytermesztő egy olyan diétát terjesztett el az oszteoatrhrosis kezelésére, melyben teljesen kiiktatták a Solanaceae fajokat (nadragulyafélék). Akkor vezette be ezt a módszert, amikor kiderült, hogy ezzel az egyszerű diétás megszorítással kikúrálta saját betegségét. Childers elmélete szerint az arra genetikailag fogékony embereknél (például a 0- és B-vércsoportú egyéneknél) azért alakulhat ki ízületi gyulladás és más panaszok is, mert hosszú időn keresztül sok olyan alkaloidát fogyasztanak, amilyenek a paradicsomban, a burgonyában, a padlizsánban, a borsban és a dohányban találhatók. Ártalmassága alapján sajnos ebbe a csoportba sorolható a paprikais. Valószínűsíthető, hogy ezek az alkaloidák gátolják a normál kollagén helyreállítását, és hozzájárulnak az ízületek gyulladásos elváltozásaihoz. Bár hatása még nem bizonyított, ez a diéta már sokakon segített, biztosan megéri kipróbálni. Számos olyan osteoarthrosisos beteget láttam magam is, akik jól reagáltak erre az étrendi megszorításra.

Antioxidáns tápanyagok
Egy nagyszabású vizsgálat (a Framingham osteoarthritis vizsgálat) eredményei szerint nagy adagban fogyasztott antioxidánsokkal, elsősorban C-vitaminnal és polifenolokkal, valamint bioflavonoidokkal csökkenthető a porckopás kockázata, és megállítható a betegség rosszabbodása. Azt találták, hogy háromszor kisebb az osteoarthritis kockázata azoknál, akik a szokásosnál több C-vitamint fogyasztanak. C-vitamin-hiányában (az RDA által ajánlott 60 mg napi bevitel sajnos ma már elégtelen!) csökken a kollagénszintézis, mert a hidroxiprolin szintézise károsodik, és ez instabil kollagénspirál képződéséhez vezet. A lizin aminosavban szegény étrend is hasonlóan rossz hatással van a kötőszövet állapotára.
A kutatási eredmények rávilágítottak arra is, hogy mennyire fontos a növényi alapú antioxidáns kiegészítők fogyasztása, melyek védelmet nyújtanak a degeneratív betegségek, köztük az osteoarthritis ellen is.

VÍZ

A megfelelő vízfogyasztás nagyon lényeges. Fő méregtelenítő szervünk a tüdő, a máj és a bőr mellett a vese, ami csak akkor tudja a felesleges és káros anyagokat kiválasztani, ha elegendő folyadékot viszünk be, amiben ezek az anyagok oldódhatnak. A legideálisabb folyadék a tiszta, élő víz. A kóla, a közkedvelt szénsavas, színes üdítők és dobozos italok rengeteg olyan anyagot tartalmaznak, amelyek ugyan finomak, de a vese és általában a szervezet szempontjából haszontalannak vagy mérgezőnek, tehát kiüríthetetlennek számítanak.  A csapvizet fertőtlenítési célból klórozzák (hipózzák), és ez nagymértékben rontja a minőségét. Szervezetünk tisztítására akkor a legjobb a víz, ha minél kevesebb oldott ásványi anyagot, hidrokarbonátot, kloridot stb. tartalmaz, mert annál több lerakódott anyagot képes feloldani és magával vinni. Ezen kitételnek elsősorban a ma már előállítható lúgos kémhatású (pH 9,0), ennek hiányában pedig a desztillált víz felel meg a legjobban.

A ki nem ürített méreganyagok lerakódnak a szervezetben, és később betegségekhez, pattanásos arcbőrhöz, ízületi elváltozásokhoz és rákhoz vezethetnek. Az orvostudomány ezeket az anyagokat úgy nevezi, hogy epekő, vesekő, érelmeszesedés, ízületi lerakódás stb. Egyesek szerint szükségünk van a vízben oldott különböző ásványokra. Rájuk valóban szükségünk van, csakhogy ezek megtalálhatók a növényekben – méghozzá szerves kötésben – a szervezetünk számára felvehető formában. Aki sok nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, annak szabad kevesebbet innia. A legjobb ital a vegyszermentes termesztésből származó zöldségek és gyümölcsök leve, a desztillált vízzel készült gyógyteák, jobb híján a tiszta forrásvíz és ásványvíz, böjtök idején a lúgos kémhatású és a desztillált víz. A napi optimális folyadékbevitel felnőtt ember esetében legalább 2 liter.

A biofizika nyújtotta segítség
Prevenció és adjuváns kezelés
  • Az izmok és az ízületi membránok folyamatos rezonanciás kezelésével elkerülhetők azok a rossz tápanyagellátásból adódó tünetek, amelyek a geriátriai ellátásban részesülőknél a legtöbb gondozást igénylik.
  • Az ízületi bántalmak és a reumás izomfájdalmak kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszanak – a megfelelő étkezés mellett – az emésztő- és hormonrendszer működését támogató BRT-s kezelések is.
  • A sportolók folyamatos BRT-s kezelése segít a regenerációban, a mikro- és makrosérülések gyógyulásában, valamint a szervezet terhelhetőségének mind időben, mind intenzitásban történő kitolásában (a nyújtógyakorlatokkal együtt).

A JointProteX mellett a következő CaliVita termékek biztosítják még a kötőszövet ápolásához, annak rendszeres megújulásához és helyreállításához szükséges hatóanyagokat: az omega-3 zsírsavakat tartalmazó koncentrátum, minden C-vitamin és bioflavonoidokat tartalmazó készítmény és az aminosavakat, főként lizint, prolint és treonint tartalmazó termékek. A Green Care (lucerna), a Yucca, a White Willow (szalicin tartalom!), a macskakarom és cink tartalmú ImmunAid és VirAgo – az utóbbi tartalmaz még más fontos hatóanyagokat is – teljes mértékben támogatja, megerősíti és kiegészíti a JointProteX jótékony hatását.

A szervezet méregtelenítésének elengedhetetlen előfeltétele a tápcsatorna egészséges működése és tisztítása. Ehhez nyújtanak hathatós segítséget az emésztőenzimek, illetve a ParaProteX, valamint az OxyMax.

Járjon egészséggel!

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!