CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Szölő és a resveratrol, bioflavonoidok

A szőlő és a resveratrol jótékony hatásairól

 


Szőlő
A szőlő gazdag tárháza a resveratrol nevű hatóanyagnak. A resveratrol (sztilben), valamint más proantocianidin jellegű bioflavonoidok biológiailag aktív étrendkiegészítőként is jelen vannak életünkben. A resveratrol antioxidáns hatását már 1969 óta tanulmányozzák szerte Európában és az USA-ban is. Vizsgálatok alátámasztották, hogy a vörös szőlő magvaiból nyert bioflavonoidok a szabad gyökök lényegesen több típusát ártalmatlanítják (eng. Neutralise), mint az antioxidáns hatásáról jól ismert szelén, cink, béta-karotin, A-, C- és E-vitamin, bár ez korántsem jelenti azt, hogy a resveratrol helyettesítheti az előbb felsoroltakat.

A resveratrol további  jótékony hatásai:

- fungicid, azaz gombaölő hatással is rendelkezik.

- a hemoxigenáz nevű enzim szintjét növeli,  ezáltal védi idegsejtjeinket, érrendszerünk, a szívünket és agyunkat.

 

A szőlőmagban található egy másik jelentősen jótékony hatású védővegyület az OPC.

Az OPC (Oligo - proanthocianidok) az ismert leghatásosabb anyag a szabadgyökök elleni küzdelemben.


Kutatások régen bizonyították, hogy a Francia országban jóval ritkábban szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben, mint más országok lakosai, azok kivételével, ahol az étkezésben a halak és tengeri állatok húsa van túlsúlyban, mint például Japánban. Ténylegesen, a májcirrózis, az ér- és szívbetegségek Francia országban jóval ritkábban fordulnak elő, mint más országokban. Az USA-ban például, ahol szinte divatot űznek az egészség megóvásából, kétszer annyi a szívbeteg ember. Ezt a jelenséget úgynevezett francia paradoxon elnevezés alatt tartja számon az orvosi társadalom. Az orvosok hasznosnak tartják, ha mindennap elfogyasztunk egy pohár jó vörösbort, melynek azon tulajdonságáról, hogy képes kivonni a szervezetből a szabad gyököket és a radionuklidokat (radioaktív anyagokat), legendák terjednek. A bor lelassítja az LDL-koleszterin lerakódását. Van még benne kálium és karotin. Hasonlóan jó kombináció található még az almában, a bogyósok közül pedig az eperben és a málnában.

Az OPC a teljes érrendszerben megakadályozza a vérrögképzést, ezáltal csökken az infarktus és az agyvérzés lehetősége. Hatásosan csökkenti az ldl (rossz) koleszterinszint értékét.

A Resveratrol Plus készítményünkben a szőlő mindkét jótékony hatóanyaga megtalálható, s elegendő naponta egyetlen kapszula, mely 2 liternyi vörösbor hatóanyag-tartalmának felel meg.

Kiemelkedő hatóanyag tartalma miatt egyedülálló, hiszen egyetlen kapszula 100 mg rezveratrol és 50 mg szőlőmag kivonatot tartalmaz. Annak érdekében, hogy a szív- és érvédő hatást tovább fokozzuk, 20 mg koenzim Q10-et is tartalmaz a készítmény. A Q10 koenzim egy igen erős antioxidáns. Jelentős gyógyító hatást fejt ki fogíny-és fogágybetegségek (parodontitis) esetén, de a koenzim Q10 leginkább szívbetegség, azon belül is a kardiomiopátiák esetén kerül felhasználásra.  Ilyenkor a Q10 nagy dózisú szedése javít a csökkent szívpumpa funkción, csökkenti a fáradékonyságot, a légszomjat és a mellkasi fájdalmat. Fontos szerepe lehet a magas vérnyomás kezelésében is.

A Calivita által gyártott Resveratrol Plus extra támogatást nyújthat a folyamatosan munkát végző szívünknek. A Q10 és a rezveratrol kombinációja pedig nem csupán öregedés gátló hatású, hanem egyúttal energetizál is, hogy könnyebben vehessük a rohanó hétköznapok akadályait.

A szőlő sokféle tekintetben áldásos a szervezet számára. A következő CaliVita által forgalmazott termékekben találhatók vörös szőlőből származó hatóanyagok: Vital AB, Senior Formula, Smokerade, ZenThonic.

Resveratrol

 

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!