CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Joint Protex Forte Komlex izületvédelem

Téli izületi védelem


Az időjárásváltozásokra érzékeny személyeknél  a légköri változások  fokozhatják az izületi fájdalmakat, ők akár már a "csontjaikban is érezhetik a hideget".

Mi okozza az izületi fájdalmak erősődését?

Vizsgálatok szerint a hideg téli hónapokban a légköri nyomás csökkenésének következményeként a gyulladt izületek megduzzadnak. A duzzanatok ingerelhetik az idegeket, s ezáltal fokozódik a fájdalom a gyulladt izületi területeken. Ezenkívül a szervezet gondoskodik önmaga melegen tartásáról, s ennek érdekében a véráramlást a létfontosságú szervek - mint pl. a szív és a tüdő - felé tereli. Ennek következményeként az izületek hőellátása csökken, s ez hatással van a közérzetre. Ilyen esetben ajánlatos testmozgást végezni, valamint a fájó izületi területek melegen tartása is javítja közérzetünket.

A téli sportok kedvelőinek

A porckopás elkerülése érdekében valamennyi korosztály számára megszívlelendő tanácsok:

  • Kezdd bemelegítéssel! Fokozódnak a sérülések kockázatai, ha bemelegítés nélkül, hirtelen vágunk neki az edzésnek vagy a téli sportok űzésének. Ennek következményeként hosszabb távon porcszöveteink károsodása léphet fel. Az ízületeket érintő rendszeres mikrosérülések ízületi kopáshoz vezethetnek.
  • Gondoskodjunk a mennyiségű folyadékfogyasztásról, lehetőleg tiszta víz formájában.
  • Tartsunk magunknál „elsősegélycsomag”-ot, hiszen a sérülések váratlanul következnek be.

Kisebb sérülések esetén az OrganiCare Rescue gél jótékony hatásával hozzájárul ízületi fájdalmaink csökkentéséhez, azonban 40 év felett – valamint fiatal sportolóknak, netán már korábban is bekövetkezett kisebb sérülések esetén - porcvédő készítmény fogyasztása indokolt.

35 éves kor felett szinte mindenki panaszkodik ízületi vagy mozgásszervi fájdalmakra

A kor előrehaladtával izületekinkben is változások lépnek fel. Az ízületi porc elvékonyodik, a porc összetétele módosul, az ízület rugalmatlanabbá válik, ezáltal különösen reggelente izületi merevség is tapasztalható. A környező izmok is veszítenek erejükből, s ennek következményeként az ízületek mozgásterjedelme beszűkül.

A porckopás az ifjabb korosztályt sem kíméli!

A sportolás okozta megerőltetés következményeként egyre gyakoribbá válik az ifjabb korosztálynál fellépő – korábban inkább az idősebb korosztályt érintő – porckopás.

Hogyan kerülhetjük el, vagy mérsékelhetjük a kockázatát?

A megfelelő életmód és táplálkozási szokások kialakítása fontos, azonban emellett érdemes porcvédő készítményeket is  fogyasztani. Izületeink egészséges működéséhez a glükózamin és a kondroitin-szulfát természetes gyulladáscsökkentő és vízmegkötő hatása mellett fontos a hialuronsav porcszövetet tápláló hatása, valamint az MSM porcanyagcserét serkentő hatása is.

Milyen terméket fogyasszak?

A Joint Protex Forte komplex védelmet nyújt izületeinknek. Az izületeket leghatékonyabban támogató hatóanyagokból készült, így porcvédő összetétele mellett ízületi gyulladást csökkentő gyógynövénykivonatokat (kurkuma, réti legyezőfű) is tartalmaz. 3 hónapos, kúraszerű alkalmazás javasolt az optimális eredmény elérése érdekében.

Készitsd fel ízületeidet már most a téli időszakra!

A porckopás visszafordíthatatlan folyamat, de odafigyeléssel sokat tehetsz izületeid megóvásáért!

Megrendelés >>