CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

10 tippel következetesen az egészségünk érdekében!

2015.07.17.

10 tippel következetesen az egészségünk érdekében!

Az egészségünk nem kizárólag a testünk fizikai állapotának mutatója, hanem a mentális képességeink jelzője is, mely utóbbi alatt a tiszta tudatot, logikus és következetes gondolkodási képességet értjük.
Testünk fizikai és mentális egészségének hosszú távú megőrzése érdekében tettekre van szükség.
Íme 10 egészségtipp, melyeknek betartása elengedhetetlen legdrágább kincsünk, az egészségünk megóvása érdekében.

  1. Egészséges táplálkozás
  2. Elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás
  3. Aktív pihenés, feltöltés
  4. Higiéniás szabályok betartása
  5. Rendszeres és alkatunkhoz illő testmozgás
  6. Szellemi kihívások keresése
  7. Szociális kapcsolataink ápolása
  8. Káros szenvedélyek távoltartása
  9. Stresszcsökkentés
  10. Szűrővizsgálatokon történő részvétel

 

Egészséges táplálkozás: Táplálékaink összeállításánál fordítsunk figyelmet az energiában, zsírban és finomított szénhidrátokban szegényes, ugyanakkor rostokat, hidegen sajtolt olajokat, nyers zöldségeket és gyümölcsöket gazdagon tartalmazó étrendre. Táplálkozzunk naponta lehetőleg 5 alkalommal és étkezés közben ügyeljünk a nyugodt körülmények biztosítására, az ételek alapos megrágására, hiszen ez a lépcsőfok a jó emésztés alapfeltétele.  Az egyes étkezések között kerüljük az édességek bevitelét.. Amennyiben két étkezés között elkerülhetetlen a nassolás, abban az esetben lehetőleg almát vagy magvakat iktassunk be két étkezés közé. 

Folyadékfogyasztás: Egészségünk, szerveink, vérkeringésünk hibátlan működése érdekében rendkívüli fontossága van a folyadékfogyasztásnak.  A napi folyadékfogyasztás minimálisan 1,5 -2 liter legyen, lehetőleg víz formájában. Kerüljük a cukros üditőitalok fogyasztását!

Aktív pihenés, feltöltődés:  A nyugodt alvás  lehetőségének megteremtése a pihenés, regenerálódás alapvető szabálya.  Alvásunk nyugalma érdekében zsíros és bőséges vacsora helyett könnyű, zöldségekben gazdag táplálkozással védjük emésztőrendszerünket a túlterhelődés ellen.  Nem kevésbé fontos azonban a csendes, kellemes hőmérsékletű hálószoba megteremtése is. Feltöltődés céljából választhatunk a zenehallgatás, olvasás, kertészkedés, fürdőzés, masszázs tevékenységek közül, fontos, hogy szervezetünkben az energiaáramlás szabaddá váljon.

Higiéniás szabályok betartása: Testi és mentális egészségünk érdekében elengedhetetlen a mindennapok során a higiéniás követelmények betartása. Ügyeljünk ápoltságunkra! A napi tisztálkodás mellett fogaink, hajkoronánk, körmeink ruházatunk és lábbelink ápolására is fordítsunk figyelmet.

Rendszeres testmozgás:  A rendszeres és alkatunkhoz illő testmozgás egészségünk másik alappillére. A mozgás, testedzés során energia képződik, ezért egy-egy kiadós testedzés után energikusabbnak érezhetjük magunkat. A rendszeres testmozgás szellemi teljesítőképességünkre is hatással van. Kutatási eredmények alapján is bizonyítást nyert, hogy a rendszeresen sportoló személyek körében ritkábban fordul elő a demencia, memóriazavar és az Alzheimer-kor kórképe.

Szellemi kihívások keresése:  Elménk karbantartása nem kevésbé fontos  mint a testedzés. Olvasással, rejtvényfejtéssel, tanulással, fejszámolással, memóriajátékokkal gondoskodjunk elménk folyamatos edzettségéről. Ezzel megelőzhetők vagy késleltetetők az előző pontban felsorolt megbetegedések megjelenése.

Szociális kapcsolataink ápolása: A társas kapcsolatok ápolása pozitív hatással van mentális állapotunkra. Az egyszerű beszélgetések, embertársainkról való gondoskodás, a kapcsolattartás, kulturális eseményeken történő részvétel mentális edzést jelent.

Káros szenvedélyek: A testi és lelki egészségünk hosszú távú megőrzése érdekében fontos az esetleges káros szenvedélyektől történő végleges megszabadulás.  A testnek ez felszabadító érzést jelent, és megkezdődik a méreganyagok kiválasztása. A máj megszabadul a méreganyagoktól, a tüdő kitisztul a nikotinmentes levegőtől.  Mindez valamennyi szervünkre, teljes testünk működésére pozitív hatást gyakorol. Vérkeringésünk javulása által valamennyi szervünk működése optimálisabbá válik, emésztőrendszerünk könnyebben végzi  munkáját. A dohányzás és alkoholfogyasztás okozta egészségkárosodás helyreállításában hatékony segítséget nyújthatnak a CaliVita által gyártott következő termékek: > > > 

Stresszcsökkentés:  A gyakori vagy akár folyamatos feszültség hatására megbomlik szervezetünk egyensúlya és előbb-utóbb egy vagy több szervünk megbetegedését váltja ki.  A feszültség elengedése, a szorongásos állapot mérséklése megtanulható. Hatékony feszültségcsökkentő módszer a meditáció, relaxáció, jóga, autogén tréning, légzőgyakorlatok, stb. Ezek közül kiválasztható a személyiségünkhöz leginkább illő módszer, melynek rendszeres gyakorlása elengedhetetlen a testi-lelki megbetegedések megelőzése érdekében. A stresszhelyzetek leküzdéséhez és következményeinek enyhítéséhez jótékony hatást biztosíthatnak szervezeted számára a következő CaliVita termékek: > > > 

Szűrővizsgálatokon történő részvétel:  A megelőzés érdekében nemtől függetlenül fontos a szűrővizsgálatokon történő részvétel különösen abban az esetben,  ha a családban vagy rokonságban már előfordult krónikus betegség.

Fogászati szűrésen 6 havonként ideális részt venni. Laborvizsgálatot, vérnyomásmérést, EKG vizsgálatot  évente egy alkalommal panaszmentesség esetén is ajánlatos végeztetni. Hasonlóképpen évente érdemes bőrgyógyásznak megmutatni a testünk bármely táján történt bőrelváltozásokat, beleértve az anyajegyeket.  Szemészeti ellenőrzésen ugyancsak ajánlatos évente részt venni. Túdőszűrésen legalább 2 évente vegyünk részt. Csontsűrűségvizsgálaton tünetek nélkül is vegyünk részt legkésőbb 45 éves kortól.  Rizikócsoportba tartozás esetén a vastagbéltükrözést semmiképpen ne hanyagoljuk el tünetmentesség esetén sem, és ne halogassuk arra alapozva, hogy ráér idősebb korban is. Ugyancsak elengedhetetlen hölgyek esetében az évenkénti nőgyógyászati, ill. férfiak esetében az urológiai szűrés.  Higgyük el, megéri!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülhess újdonságainkról és a legfrissebb kutatási eredményekről, melyek egészséged tmáogatásában segítségedre lesznek.

vissza