CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Vitaminkincsek hír

Alattomos kór a magas koleszterinszint

2017.07.05. Alattomos kór a magas koleszterinszint

Az egész világon a legtöbb halálos áldozatot a szív-és érrendszeri megbetegedések követelik meg. A szív-és érrendszeri betegségek fő kiváltó oka a magas koleszterinszint. A koleszterin egy zsírszerű anyag, mely fontos szerepet játszik sejtjeink működésében, azonban ha a kívánatosnál nagyobb mennyiségben van jelen a szervezetben, az érfalakra lerakódva meszesedést, érelzáródást okozhat. Alattomossága abban rejlik, hogy önmagában nem okoz tüneteket.

tovább

A szelén kulcsfontosságú szerepe az egészségmegőrzésben!

2017.06.17. A szelén kulcsfontosságú szerepe az egészségmegőrzésben!

Az emberi szervezet működéséhez a szelén egy nélkülözhetetlen nyomelem. Magyarország a szelénhiányos országok közé tartozik, ezért hazánk népességének szelénellátottsága alacsony. Nemzetközi kutatások alapján bizonyítást nyert, hogy a szervezet alacsony szelénszintje számos súlyos betegség kialakulásához vezethet.

tovább

Miért éppen az Aquarion víztisztító és ionizáló berendezés?

2017.05.20. Miért éppen az Aquarion víztisztító és ionizáló berendezés?

Egészségünk szempontjából nem csupán az a fontos, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk naponta, hanem az is, hogy mit és milyen folyadékot. Az emberi szervezet egészséges működéséhez napi 2-3 liter folyadékra van szükségünk.

Sokan a csapvíz íze, szaga, minősége miatt nem fogyasztanak vizet. A kis mennyiségű folyadék fogyasztása csakúgy, mint a cukros üditő italoké hosszú távon rendkívül egészségtelen.

tovább

Omega-3 a szív-és érrendszer védelméért!

2017.04.22. Omega-3 a szív-és érrendszer védelméért!

Számos kutatás alapján bizonyítást nyert, hogy az omega-3 zsírsavak bevitele számos kedvező változást idéz elő szervezetünkben. Ezek közül kiemelendő, hogy az omega-3 zsírsavak vegetatív idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása révén csökken a szívfrekvencia, valamint a szív kóros ingerelhetősége. Mindezek által csökkenthető a szívritmuszavar kialakulásának kockázata, s javítható a szív-és érrendszeri betegségben szenvedők életminősége.

tovább

Q10 a szív energiapótlásához!

2017.04.20. Q10 a szív energiapótlásához!

A koenzim Q10 egy vitaminszerű anyag, melyre a szervezet valamennyi sejtjének szüksége van az energiatermeléshez. A szívnek különösen létfontosságú a koenzim Q10, hiszen a ritmikus összehúzódásához rengeteg energiára van szüksége. A koenzim Q10 rendszeres fogyasztása esetén maga a szívizom is energiaforráshoz jut. A koenzim Q10 rendszeres bevitele valamennyi testfunkcióban javulást eredményez, mely a megnövekedett energiaszintnek köszönhető.

tovább

Q10 koenzim a létfontosságú enzim!

2017.02.18. Q10 koenzim a létfontosságú enzim!

Az oxidatív stressz többlépcsős folyamatként fejti ki károsító hatását a szervezetben. A testünkben megtalálható nem kívánatos szabad gyökök az antioxidánsok és szabadgyökök egyensúlyának megbomlását idézik elő. Ezen egyensúly megbillenését követően a szabadgyökök kerülnek túlsúlyba. A szabadgyökök a sejtek károsításával az immunrendszer gyengülését idézik elő, mely a súlyos betegségek kialakulásának első lépcsőfoka.

tovább

A D-vitamin kulcsszerepet játszik egészségünkben!

2016.12.13. A D-vitamin kulcsszerepet játszik egészségünkben!

Az emberiség jelentős hányada szenved krónikus D-vitamin hiányban, anélkül, hogy tudomást szerezne róla. Bár a D-vitamin napfény hatására termelődik szervezetünkben, mégis a lakosság jelentős hányadánál mutatható ki krónikus D-vitamin hiány, különösen az idősebb korosztályban. Mi ennek az oka? Nem is gondolnánk: hiába süt a nap, ha egész nap az épület falai között vagyunk, s a napfény alig-alig ér bennünket.

tovább

Mozogjunk olajozottan!

2016.11.28. Mozogjunk olajozottan!

A fájdalommentes mozgás igazi örömforrás, energiával tölti fel testünket, erősíti az izmokat, izületeket. Ne keressünk okot, hogy miért ne mozogjunk, mert ma esetleg éppen fáradtak vagy rosszkedvűek vagyunk. Mivel a mozgás, a fizikai aktivitás energiát termel, ezért biztosak lehetünk abban, hogy mozgást, sportolást követően jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

tovább

D-vitamin: baj ha nincs belőle elég!

2016.10.01. D-vitamin: baj ha nincs belőle elég!

Bár a tejtermékek, tojás, lazac, tonhal, tőkehal, tőkehalmáj olaja is tartalmaz D-vitamint, a tapasztalatok szerint táplálkozásunkkal nem fedezhető a szervezet D-vitamin szükséglete, hiszen nehéz lenne ezen termékekből annyit fogyasztani, hogy a szervezet optimális D-vitamin szintje biztosítható legyen étrendünkkel. Felmérések igazolták, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége (95%-a) még a nyár végén is D-vitamin hiányos.

tovább

Napvitaminnal a megfázások ellen!

2016.09.24. Napvitaminnal a megfázások ellen!

Szervezetünk egészséges működéséhez számos vitaminra és ásványi anyagra van szükség. A legfontosabb vitaminok egyike a D-vitamin. A D-vitamin az utóbbi időben többször a figyelem középpontjába került, nem csupán a csontképződésben betöltött szerepe miatt, hanem immunerősítő szerepe miatt is.

tovább