CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A D-vitamin kulcsszerepet játszik egészségünkben!

2016.12.13.

A D-vitamin kulcsszerepet játszik egészségünkben!

Az emberiség jelentős hányada szenved krónikus D-vitamin hiányban, anélkül, hogy tudomást szerezne róla. Bár a D-vitamin napfény hatására termelődik szervezetünkben, mégis a lakosság jelentős hányadánál mutatható ki krónikus D-vitamin hiány, különösen az idősebb korosztályban. Mi ennek az oka? Nem is gondolnánk: hiába süt a nap, ha egész nap az épület falai között vagyunk, s a napfény alig-alig ér bennünket.

Egészségünk látja kárát, ha rendszeresen, hosszú időszakon keresztül nem gondoskodunk szervezetünk megfelelő D-vitamin szintjéről, akár a napfény által, akár D-vitamin fogyasztásával.

A D-vitamin kulcsfontosságú az egészségünk megőrzésében!

Erősíti az immunrendszert, szabályozza a kalcium és foszfát-anyagcserét,  hozzájárul csontozatunk stablitásához. Javítja a koordinációs képességünket,  az izmok teljesítményét, csökkenti a csonttörések kockázatát, gondoskodik a táplálék útján szervezetünkbe került kalcium hasznosításáról és csontokba történő beépüléséről.

Csontozatunknak életkorunktól függetlenül fontos a D-vitamin. A csontritkulásban érintett betegek több, mint felénél kimutatható a D-vitamin tartós hiánya, különösen az idősebb korosztályban. Bár csontozatunk és izomzatunk számára a D-vitamin döntő szerepet játszik, azonban nem csupán e téren van kiemelkedő szerepe. D-vitamin rendszeres bevitele csökkenti a meghülések, influenza, az allergia kialakulásának kockázatát, bizonyítottan mérsékli az egyes daganattípusok kialakulásának esélyét, az infarktus utáni halálozási rátát mérsékli.

A D-vitaminhiány következtében kialakuló betegségek:

A D-vitamin tartós hiánya angolkór kialakulásához, csontdeformációhoz, csonttörésekhez, cukorbetegséghez, depresszióhoz vezethet. D-vitamin hiányában gyengül az immunrendszer működése, túlsúly alakulhat ki, fokozódik a daganatos megbetegedések egyes típusai, valamint a szívelégtelenség kialakulásának kockázata.

A D-vitamin zsírban oldodó vitamin, ezért lehetőleg főétkezést követően jutassuk szervezetünkbe!

Gondoskodj időben szeretteid és magad egészségéről!

Most rendeld meg a családi kiszerelésű D-vitamint!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg, hogy másoknak is segíthessünk!

vissza