CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A dél-amerikai indiánok kincse - Organic acai

2015.05.27.

A dél-amerikai indiánok kincse - Organic acai

Az utóbbi évek szenzációs felfedezése az acai (ejtsd: aszai), ez az amazóniai esőerdőkben termő bogyós gyümölcs. Miután ismertté vált, hogy a dél-amerikai indiánok számtalan probléma kezelésére használták, a modern tudomány is hadrendbe állította kutatóit, és a tudósok folyamatosan kutatják az acai egészségre gyakorolt pozitív hatásait.

Szuperantioxidáns

Ezek közül kiemelkedik a gyümölcs antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása. Az antioxidáns szó oxidációgátlót, -lassítót jelent. A szervezetünkben többek közt a dohányzás, a stressz, a gyógyszer- és alkoholfogyasztás miatt, valamint a vegyileg szennyezett élelmiszerek fogyasztásának hatására elszaporodó szabad gyökök könnyen károsíthatják a DNS-t, a sejtfalat, a fontos fehérjéket és enzimeket, oxidálják a (telítetlen) zsírsavakat, ami betegségekhez vezethet. Ennek a folyamatnak szabhatnak gátat az antioxidánsok. Sajnos a felmérések szerint az emberek nagy része nem fogyaszt megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, ezáltal megfosztják magukat az egyik legfőbb antioxidánsforrástól. Pedig kutatások szerint az oxidatív stressz szerepet játszik többek között a szív- és érrendszeri betegségek, a rák számos fajtája, a 2-es típusú diabétesz, a gyulladásos betegségek és a szellemi hanyatlás kialakulásában.

Az acai az antioxidánsok számos fajtáját tartalmazza. A gyümölcs sötétlila színét adó antocianin segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását, valamint kutatások igazolták, hogy nagy mennyiségben való bevitele nőknél csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Igazolták azt is, hogy a bogyókban található ellágsav megakadályozhatja a sejtekben az UV-B-sugárzás okozta kollagénrombolást és a gyulladásokat. Az eredmények alapján azt gyanítják, hogy a magas ellágsavtartalmú bogyós gyümölcsök, mint például az acai is, segítséget nyújthatnak a ráncok és az UV-sugárzás okozta gyulladások kezelésében. Az acai figyelemre méltó mennyiségben tartalmaz fitoszterolokat is, melyek koleszterincsökkentő és rákmegelőző hatását már bizonyították.

Az acai mindemellett igazi vitaminbomba: B1- és B2-vitamint, niacint, valamint C- és E-vitamint is tartalmaz.

Acaival az elhízás ellen Az elhízás mára sajnos nem csak a fejlett, de a szegényebb, fejlődő országok népbetegségévé is vált, a WHO becslései szerint két éven belül 1,5 milliárd embert fog érinteni. Az elhízás számos betegség kockázatát növeli. Ilyenek a rák különböző típusai, a 2-es típusú diabétesz, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a szélütés, a mozgásszervi megbetegedések, a hormonális problémák, a terméketlenség. Az elhízással összefüggő tünetegyüttes a metabolikus szindróma, mely magas inzulinszinttel, csökkent glükóztoleranciával, magas vérnyomással, emelkedett triglicerid- és koleszterinszinttel jár. Az acai világhódító karrierjét fogyókúrát segítő készítményként kezdte, és a sikere ezen a téren azóta is töretlen. Az acai kiegyensúlyozza a vércukorszintet, ami a sikeres fogyókúra egyik kulcsa, hiszen ezzel elkerülhetők a hirtelen falási rohamok. Kutatás igazolta, hogy egy hónap acaifogyasztás csökkenti a vérzsír- és a koleszterinszintet, így sikeres kiegészítője lehet a metabolikus szindróma elleni harcnak is.

Mire ajánljuk még?

A folyamatos kutatások a gyümölcs számos egyéb pozitív hatását igazolták. Jótékonyan hat például a mozgásszervi eredetű fájdalmakra, melyek tipikusan az ágyéki területeket, a vállat, a csípőt és a térdet érintik. Egy kutatás biztató eredményei szerint az acai lassította a leukémiás sejtek szaporodását. De érdekes felhasználási módja lehet a gyümölcsnek a diagnosztika terén is: magas paramágneses iontartalma (vas, mangán, réz) miatt kontrasztanyagként is használható MRI-vizsgálatok során.

A gyümölcs hatásai tehát rendkívül szerteágazók és a kutatások éppen csak elkezdődtek, tehát a jövőben mindenképpen várható ezek folytatása és kiszélesítése.

Rendkívüli antioxidánsként és szervezetünk egészséges működésére gyakorolt hatásaival az acai igazi szupergyümölcs. A CaliVita a leghatékonyabb formájában zárta palackba és hozta el tagjainak: bemutatjuk a 100% acaitartalmú, biominősítésű Organic Acai-t. A termék nem tartalmaz más gyümölcsöt, így semmivel nem hígítjuk a gyümölcs jótékony tulajdonságait. A természetes, egzotikus ízű gyümölcslé könnyen adagolható a család összes tagjának. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges tartósítószert, színezéket és ízfokozókat. Az ideális körülmények között, biofarmon termelt acait nem szennyezi műtrágya, gyomirtó és vegyszer. A gyümölcs érési ideje így hosszabb lehet, de a termés tápanyagokban gazdagabb és ízletesebb, továbbá termesztésével a földet is kíméli, ezáltal védve gyermekeink jövőjét.

Próbáld ki az Organic Acai-t és gondoskodj te is családod antioxidánsellátásáról ezzel a finom és különleges gyümölcslével vagy használd fogyókúrád kiegészítéseként!

vissza