CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A koenzim Q10 szívünk őrangyala!

2015.09.12.

A koenzim Q10 szívünk őrangyala!

Szervezetünk motorja, a szívünk egészséges működéséhez a koenzim Q10 nevű fehérje nélkülözhetetlen. Különösen a 40 év felettiek számára komoly kockázatot jelenthet a szervezet alacsony koenzim Q10 szintje. Testünk ugyan maga is képes a koenzim Q10 előállítására, de 30 éves kor után termelése fokozatosan csökken, ezért szervezetünk megfelelő energiaszintjének biztosításához célszerű külső forrásból pótolni.

Egyes személyeknél helytelen táplálkozás vagy genetikai adottságok miatt fiatal életéveikben is kevesebb koenzim Q10 termelődik, s ennek jelei fáradékonyság vagy még ifjú életévekben jelentkező szív-és érrendszeri betegségek képében meg is mutatkozhatnak.

A koenzim Q10 azon kívül, hogy a sejtek energiatermeléséhez nélkülözhetetlen, szerepet játszik a sejteket károsító szabadgyökök elleni küzdelemben is. 

Mikor gyanakodhatunk szervezetünk koenzim Q10 hiányára?

  • gyakran jelentkező kimerültség, fáradékonyság, nagyfokú gyengeség esetén;
  • magas vagy ingadozó vérnyomás, emelkedett vérzsírszint és fiatalabb életévekben jelentkező érelmeszesedés esetén;
  • szívritmuszavar (aritmia), heves szívdobogás, mellkasi szorító érzés, légszomj jelentkezése esetén;
  • koncentrációs zavarok, szédülés, alvászavarok fennálásakor;
  • az immunrendszer gyengesége, allergiás tünetek fennállása esetén;
  • gyakori fertőzések, visszatérő gyulladások esetén;
  • májfunkciós eredményekben mutatkozó eltérés fennállásakor;
  • az öregedési folyamatok idő előtti jelentkezése esetén;
  • korai klimaktérium bekövetkezésekor, heves hőhullámok jelentkezésekor;
  • nehezen gyógyuló sebek, törékeny csontozat esetén;

A nélkülözhetetlen koenzim Q10 a felfedezése óta a kutatások középpontjában áll. Eddigi vizsgálatok a koenzim Q10 hatásosságát mutatták ki a szívbetegségek terápiájában, az öregedési folyamatok lassításában, a fogínysorvadás, a cukorbetegség és számos más betegség kezelésében.

A koenzim Q10 étrend-kiegészítőként történő széleskörű alkalmazása Japánban már 1960-tól elterjedt, sőt a különböző szívbetegségek kezelésénél nagyobb dózisban terápiás célzattal használták.

A WHO adatnyilvántartása alapján megállapítható, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések körében mutatható ki a legnagyobb halálozási arány, mivel hozzávetőlegesen minden harmadik haláleset a szív-és érrendszeri betegségekhez kapcsolható.

Az egyes szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának hátterében leggyakrabban a cukorbetegség, magas vérnyomás, valamint egyéb zsíranyagcsere-zavarok állnak. Megfelelő életmóddal és tudatos táplálkozással a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása csökkenthető.

Miért hatékony a koenzim Q10?

Sok zsírt tartalmazó táplálékok elfogyasztását követően szervezetünkben szabadgyökök szabadulnak fel, melyek révén vérrögök keletkezhetnek. A vérrögök hatására az érfal megrepedhet.

A stressz, a változatos táplálkozás hiánya, valamint egyes gyógyszerek - pl. némely koleszterincsökkentő vagy vérnyomáscsökkentő szer - fokozza a szervezet Q10 szükségletét.

Kutatások eredményeként bizonyítást nyert, hogy a szervezet megfelelő koenzim Q10 szintje szerepet játszhat a szívinfarktus megelőzésében, és mérsékelheti a szívelégtelenség tüneteit, ezáltal életminőségjavulást eredményezve.

Előzd meg a szív-és érrendszeri megbetegedéseket! Vegyél részt  szűrővizsgálatokon és időben pótold külső forrásból a koenzim Q10-et, melyhez többféle hatóanyagtartalom közül válogathatsz: 

20 mg hatóanyagot tartalmazó koenzim Q10

30 mg hatóanyagot tartalmazó nyelv alá helyzehető koenzim Q10

50 mg hatóanyagot tartalmazó koenzim Q10


vissza