CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A könnyed mozgásért!

2019.11.02.

A könnyed mozgásért!

A fájdalmas mozgás senki számára sem kívánatos, azonban a legegyszerűbb mozgás is nehézséget okozhat, ha nem időben kezdünk gondoskodni a csontokat összekötő, porcokból, szalagokból álló, folyadékkal és izmokkal körülvett izületeink egészségéről. A rendszeres testmozgás elengedhetetlen az izületek rugalmasságának megőrzéséhez, de táplálékaink megválasztásával és az izületeket tápláló anyagok bevitelével is sokat tehetünk egészségükért.

A leggyakoribb izületi probléma a kopás, az artrózis, mely az izületi felszíneket borító porcszövet elvékonyodásával jár. Ennek során a csontvégek összeérnek, a felszínük pedig a súrlódás következtében pusztulni kezd. A fájdalom ilyen esetben leggyakrabban a mozgás kezdetekor jelentkezik, gyakran kattogó hang mellett, mely az izület bemozgatása után csökken vagy meg is szűnhet. Hasznos lehet a rendszeres sportolás, a gyógytorna, úszás, kerékpározás és az egészséges testsúly elérése, hiszen a túlsúly az izületeket is nagyobb terhelésnek teszi ki. A speciális kötések, támaszok, rögzítők, az izületekre nehezedő fájdalom csökkentése által hozhatnak enyhülést. A gyógyszeres kezelés gyulladás-csökkentőkkel történik, a kezelés során használatos nem szteroid gyulladáscsökkentők azonban emésztőrendszeri problémákat okozhatnak. Az artrózis súlyosabb eseteiben protézis beültetése is szóba jöhet.

Érdemes tehát izületeink egészségéről időben gondoskodni. Izületeink akkor működnek jól, ha egészségesek a csontok, az izmok és a csontvégeket védő porcszövetek. A fájdalmatlan mozgás megőrzése érdekében fontos, hogy izületeink megfelelő tápanyagokhoz jussanak.

A Joint Protex Forte izületvédő készítmény komplex összetételével gondoskodik az izületi porcok egészségéről.

A benne lévő glükozamin normalizálja az izületi porc megváltozott anyagcseréjét, regenerálja a károsodott porcállományt, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsiillapító hatással is rendelkezik.

A kondroitin-szulfát a porcszövet egyik alapeleme, amit kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porcok mechanikus-elasztikus tulajdonságait. 

Hialuronsav helyreállítja a csökkent mozgás miatt sűrűbbé vált izületi folyadékot.

Az MSM csökkenti az ízületi gyulladást, javítja a rugalmasságot és visszaállítja a kollagén termelést.

A Boswelia kivonata - mely az indiai tömjénfa hatóanyaga - évezredek óta ismert gyulladáscsökkentő hatásáról.

A réti legyezőfű kivonata ugyancsak gyulladáscsökkentő hatással bír, sőt a benne található szalicilsav-származékok láz- és fájdalomcsillapító hatást is kifejtenek.

A kurkuma az izületek mozgathatóságára fejti ki jótékony hatását.

A cink az izület és a porcok egészséges anyagcseréjét biztosítja.

A mangán a porcszövet felépítéséhez nélkülözhetetlen nyomelem.

A Joint Protex Forte komplex izületvédő készítmény támogathatja az izületek egészségének hosszú távú megőrzését, s ezzel hozzájárulhat a fájdalmatlan mozgás fenntartásához. Alkalmazásakor nem alakulnak ki a nem szteroid gyulladáscsökkentőkre jellemző gyomor-bél rendszeri mellékhatások. Kúra szerű alkalmazása ajánlott.

vissza