CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A kurkuma gyulladáscsökkentő ereje

2019.08.10.

A kurkuma gyulladáscsökkentő ereje

Az osteoarthritis, azaz az izületi gyulladás az idős emberek testi fogyatékosságának leggyakoribb oka. A betegség előfordulási gyakorisága a következő évtizedben előrejelzések szerint a felnőtt lakosság 20%-t fogja érinteni, azonban fiataloknál is egyre gyakrabban kerül diagnosztizálásra ez a kórkép. Az izületi gyulladás akár súlyos mértékben is megnehezítheti az érintett beteg életét, de rokkantsághoz is vezethet.

Izületi gyulladás esetén a porc vastagsága a csontvégeken fokozatosan csökken, mindaddig míg az izületek mozgásával a súrlódás már nem a porcon, hanem a csontokon megy végbe, ez az állapot pedig további kóros folyamatokat idézhet elő.

Milyen tünetekkel jár az izületi gyulladás?

. az izületek reggeli merevsége, fájdalma, duzzanata

- napi tevékenység kivitelezésében korlátozottság, mely megnyilvánulhat a fájdalmas járásban, fájdalmas előrehajlásban, a könyöklés, térdelés fájdalmasságában.

Az izületi gyulladás keletkezésében szerepet játszó tényezők:

- nehéz fizikai munka, extrém terheléssel járó sport

- köszvény

- baktériumfertőzés

- autoimmun betegség

 Az izületi gyulladás kialakulásának esélyét növeli a dohányzás.

Az orvostudomány az izületi gyulladásokat szteroidokkal vagy nem szteroid gyuladáscsökkentőkkel (úgynevezett NSAID-okkal, mint pl: a  diclofenac hatóanyagtartalmú készítmények) kezeli.  A szterodok azonban emelik a vérnyomást, károsíthatják a szívet és a májat, míg a nem szteroid gyulladáscsökkentők hosszabb távú szedése gyomor-ill. nyombélfekélyt okozhat.

Létezik azonban az izületi gyulladások csökkentésének természetes módja is, mégpedig porcépítéssel és természetes alapú gyulladáscsökkentővel.

A porcépítés során porc-és izületi folyadékképződést elősegítő hatóanyagokat juttatunk a szervezetbe. Ezen hatóanyagok közül kiemelkedik a glükozamin, a kondroitin, az msm és a hialrunsav. További gyulladáscsökkentő és az  izületek egészségét támogató összetevők is megtalálhatók a Joint Protex Forte komplex izületvédő készítményben, mely a gyógynövények erejével is hozzájárul izületeink egészséges működéséhez.

A porcképzés mellett azonban gondoskodnunk kell a gyulladás hatékony csökkentéséről is, melyhez a kurkumában lévő kurkumin kiváló hatóanyagnak bizonyul, hiszen gyulladáscsökkentő ereje vetekszik a vényre kapható gyulladáscsökkentő készítményekkel, ugyanakkor a gyulladáscsökkentés káros mellékhatások nélkül érhető el. A kurkumin erős gyulladáscsökkentő ereje klinikai vizsgálatok során is bizonyítást nyert. A kurkumin nem csupán az izületi gyulladások kezelésében nyújt hatékony segítséget, hanem emésztőrendszeri, szív-és érrendszeri betegségek kezelésében, valamint cukorbetegség és depresszió kezelésében is bizonyított.

A kurkumában lévő hatóanyagok, a polifenolok azonban rendkívül nehezen felszívódó tulajdonságuk miatt a fűszerként használt formában kevéssé képesek hasznosulni, ezért érdemes azt a felszívódást elősegítő hatóanyagokkal kiegészíteni.

A Curcuma Pro készítmény figyelembe véve a kurkumin nehéz felszívódási képességét, BioPerine borskivonattal és microactiv formulával egészült ki, mely jelentős mértékben fokozza a hatóanyagok felszívódását.

A Curcuma Pro tehát egy természetes segítség az izületi gyulladások ellen, melyet nem csupán már meglévő fájdalom esetén érdemes alkalmazni, hanem sportolóknak, súlyfelesleggel rendelkezőknek és nehéz fizikai munkát végzőknek megelőzésként is ajánlott.

Gondoskodj időben magad és szeretteid mozgásszerveinek egészségéről Joint Protex Forte porcképző és Curcuma Pro gyulladáscsökkentő készítményekkel!

vissza