CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A magnézium sokrétű szerepe!

2019.01.05.

A magnézium sokrétű szerepe!

Manapság már nem kérdés, hogy táplálékaink alacsony magnéziumtartalma miatt szervezetünk napi szintű magnéziumpótlásra szorul, bármilyen kiegyensúlyozott is a táplálkozásunk. Magnéziumhiányunkat pedig tovább fokozza a stresszel teli életünk. Tudtad, hogy a szervezetünk magnéziumszintje összefüggésben állhat a stressztűrő képességünkkel?

Azonban fordítva is igaz: a stressz, a túlhajszoltság miatt jelentősen csökkenhet szervezetünk magnéziumszintje, végül magnéziumhiány alakulhat ki, amelynek hatására méginkább megnőhet a stresszel szembeni érzékenységünk.

A magnézium a szervezetben rendkívül sokrétű szerepet tölt be - több mint 300 féle enzimreakcióban vesz részt, vérnyomáscsökkentő hatást fejt ki, a szívizom egészséges működéséhez elengedhetetlen, egyes sói jól közömbösítik a felesleges gyomorsavat, de a csontozat és fogazat egészséges felépítéséhez is nélkülözhetetlen.  Mindezek miatt nagyon fontos a szervezet optimális magnéziumszintjének folyamatos fenntartása.

Tekinttel a magnéziumnak a szervezetben betöltött igen sokrétű szerepére,  a hiánya is széles körű tüneteket idézhet elő.

Magnéziumhiányra gyanakodhatunk az alábbi tünetek fennállás esetén:

 • hangulatingadozás,
 • alvászavarok,
 • levertség, gyengeség,
 • szorongás,
 • koncentrációs zavarok,
 • fejfájás, migrén,
 • hányinger,
 • székrekedés,
 • izomrángások, izomgörcsök, tikkelés,
 • izmok feszülése, végtagok zsibbadása
 • szemhéjrángás
A magnézium több, mint 100 féle feladat ellátásában nyújt segítséget a szervezetben.

Pótoljuk szervezetünkben a magnéziumot MagneZi B6 készítménnyel!  A MagneZi B6 összetételénél fogva egyetlen tablettába zárva többirányú segítséget nyújt: a szorongással, ingerlékenységgel, idegeskedéssel és belső feszültséggel járó állapotokban az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatásával segítségünkre siet, csökkentheti a stressz szervezetünkre gyakorolt káros hatásait, erősítheti stressztűrő képességünket, hozzájárulhat a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.  A magnézium és a B6 vitamin együttesen enyhíthetik a PMS tüneteit. A MagneZi B6-ban található cink több, mint 300 enzim alkotóelemeként megszámlálhatatlan biokémiai folyamat részeként szerepet játszik az idegrendszer működésében, védelmezi a hormonháztartást, gyorsítja a sebgyógyulást, hatással van a hajhullás és őszülés, köröm-és bőrbetegségek bekövetkezésének gátlásában.

Gondoskodj MagneZi B6 készítménnyel az idegrendszer, az izmok, a szív, a csontozat védelméről!   >>> MagneZi B6

vissza