CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A meddőség kezelése természetes módszerekkel

2015.05.25.

A meddőség kezelése természetes módszerekkel

A meddőség egyes adatok szerint a párok 10-15%-át érinti, az esetek felében mindkét fél érintett, és meglepő módon a szekunder, tehát a már egy sikeres terhességet követő meddőség a gyakoribb a nők között. A legmagasabb előfordulási arány sajnos éppen Közép- és Kelet-Európára jellemző. Lássuk, a természetes módszerek hogyan segíthetnek, mielőtt orvosi beavatkozásra lenne szükség.

A férfiakon is múlhat

Férfiak esetében gyakran a spermiumok számának, mozgékonyságának és életképességének drasztikus csökkenése áll a meddőség hátterében. Ennek okait nem tudták eddig pontosan feltárni, de valószínűsítik, hogy ez egyfajta civilizációs mellékhatás: a kémiai anyagokkal való terheltség és az oxidatív stressz lehet az oka. Így amíg nem kerül sor gyógyszeres kezelésre, érdemes antioxidánsokkal próbálkozni.

Pozitív hatását írták le az E-vitamin- és C-vitamin-kiegészítésnek. Előbbiből 2x300 mg a kezelt betegek többségénél jelentősen javította a spermiumok mozgékonyságát, utóbbiból napi 1000 mg a spermiumok életképességét tudta fokozni dohányosok esetében. A koenzim-Q10 is hatékony segítséget jelenthet, ugyanis napi 60 mg már jelentősen fokozta a spermiumok mozgékonyságát három hónapos kezelés után.

A fentiek alapján antioxidáns termékeink, akár a Vitamin E, a magas dózisú C 1000 Plus, illetve a Super CoQ10 Plus vagy a Mega CoQ10 Plus természetes segítséget nyújthatnak a férfiaknak.

Mi segíthet női meddőség esetén?

A női meddőség hátterében gyakran hormonproblémák állnak. Napjainkban a policisztásovárium-szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb nőket sújtó kórkép, ami rendkívül összetett. Nemcsak nőgyógyászati gond, de anyagcsere-eltérést is magában foglal: ez jellemzően a cukorbetegségre emlékeztető inzulinrezisztenciát jelenti, annak minden vonzatával. Azoknak a nőknek a kezelése, akiknél már diagnosztizálták a szindrómát, leginkább a cukoranyagcsere javításán alapul, ezért a kezelőorvossal egyeztetve ezt természetes módszerekkel is érdemes segíteni. Az acai több kutatásban is képes volt csökkenteni az éhomi vércukor- és inzulinszintet, illetve az étkezés utáni vércukorszintet is. Emellett a kiegyensúlyozott vércukorszinttel képes támogatni az egészséges fogyást is, ami azért lényeges, mert sokszor a nők túlsúlya is akadálya lehet a sikeres fogantatásnak.

A D-vitamin is szerepet játszik az anyagcserében: hiányában csökken az inzulintermelés, hatása lehet a glükóztoleranciára és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására. Ezenfelül hiánya negatívan befolyásolja a teherbe esés valószínűségét. A D-drops-szal nem csak a terhességre készülve, de a várandósság alatt is biztosíthatod a megfelelő D-vitamin-szintet!

Pajzsmirigyprobléma esetén segít a szelén

A PCOS mellett a másik gyakori ok, ami hátráltatja a fogantatást, valamilyen rejtett vagy már diagnosztizált pajzsmirigybetegség. Amellett, hogy a szelén alapvető a pajzsmirigy működéséhez, autoimmun pajzsmirigygyulladásban igazolták, hogy a kezelés melletti, napi 200 μg-os szelénkiegészítés jelentősen csökkentette a terhességre kockázatot jelentő pajzsmirigygyulladás mértékét (azaz az autoantitestek szintjét). Ezenkívül alacsonyabb szelénszintet találtak egy angliai vizsgálatban azoknál a nőknél is, akiknek spontán vetélésük volt. A szerves kötésű szelént tartalmazó ProSelenium ugyanakkor a férfiak termékenyítőképességét is fokozhatja. Napi 100 μg szelén pótlásával szignifikánsan javítható a spermiumok mozgékonysága olyan férfiak körében, ahol ez okozta korábban a gyermekáldás elmaradását.

Figyelmeztetés:

C 300 Plus with Rose Hips and Bioflavonoids, C 1000 Plus: A C-vitamin hőre, fényre érzékeny, ezt a tárolásnál figyelembe kell venni. Ha a kórelőzményben előfordult vesekőbetegség, alkalmazás előtt kérd ki orvosod véleményét! A bioflavonoidok túlzott bevitele hasmenést okozhat!

Vitamin E: Az E-vitamin enyhe vérhígító hatása miatt véralvadásgátlót szedők kérjék ki orvosuk véleményét az alkalmazás előtt.

D-drops: A terméket napfénytől védve tárold! Magas szérum kalciumszinttel járó állapotokban (hypercalcaemia) ne alkalmazd! Vesekövesség és sarcoidosis, valamint más, D-vitamin-tartalmú készítmény alkalmazása esetén egyeztess kezelőorvosoddal!

Forrás: National, Regional, and Global Trends in Infertility Prevalence Since 1990: A Systematic Analysis of 277 Health Surveys – Mascarenhas et al., PLOS Medicine, vol 9., iss. 12, December 2012  * Effect of ascorbic acid supplementation on the sperm quality of smoker Dawson EB, Harris WA, Teter MC et al. Fertility and Sterility 58, 1034–1039. 1992. * Lipid peroxidation and human sperm motility: protective role of vitamin E Suleiman SA, Ali ME, Zaki ZM et al. Journal of Andrology 17, 530–537. 1996 * The effect of coenzyme Q10 on sperm motility and function - Lewin A, Lavon H., Mol Aspects Med. 1997;18 Suppl:S213-9 * Effects of Açai (Euterpe oleracea Mart.) berry preparation on metabolic parameters in a healthy overweight population: a pilot study - Udani JK, Singh BB, Singh VJ, Barrett ML.; Nutr J. 2011 May 12;10:45 * A szelén szerepe az endokrin betegségekben - Balázs Cs. dr., Rácz K. dr., Orvosi Hetilap 154. évfolyam, 41. szám 2013 * Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében – Orvosi Hetilap, 153. évf, szuppl,Akadémiai Kiadó 2012

vissza