Termékkategóriák

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

  • TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    Egyedi vitamincsomagok a Te speciális igényeidhez igazítva

    Megnézem
  • 25% azonnali kedvezmény!

    25% azonnali kedvezmény!

    47.000.- Ft feletti vásárlás esetén azonnali 25% kedvezmény!

    Megnézem
  • Változtak a szállítási feltételek!

    Változtak a szállítási feltételek!

    Tájékozódj a szállítási feltételekről!

    Megnézem
  • BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    Indítsd be tested öngyógyító folyamatait!

    Megnézem!
  • Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Erős antioxidáns tartalmú, káros anyagoktól mentes, stabil őH értékű tiszta ívóvíz

    Megnézem
  • Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Kattints ide és válaszd ki itt a termékeket!

    Megnézem
  • Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Ellazuláshoz, feltöltődéshez, a nyugalom megteremtéséhez

    Megnézem
  • Organic Noni új összetételben

    Organic Noni új összetételben

    A hatékonyabb egészségvédelemért!

    Megnézem
  • Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Online vagy offline módon

    Megnézem
  • E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-sugárzásokkal szembeni harmonizáló eszköz

    Megnézem

A sokoldalú cink

2015.05.23.

A sokoldalú cink

Egy elismert, tudományos ismeretterjesztő folyóiratban, a Nature-ben megjelent cikk szerint a légkör széndioxid-tartalmának várható emelkedése 2050-re a leggyakrabban fogyasztott gabonák cink- és vastartalmának jelentős csökkenését vonhatja maga után.

Ez a megállapítás azért is riasztó, mert a fejlődő országokban ezek a gabonák jelentik a cink- és vasbevitel alapját, de a gazdaságilag fejlett nyugati országokban is általános problémát jelent a cink- és vashiány a vegetáriánusoknak és a kevés állati fehérjét fogyasztóknak.

A cink egy esszenciális ásványi anyag, melynek kiegyensúlyozott bevitelére szervezetünknek szüksége van. Meghatározó a szerepe a sejtek növekedésében, anyagcseréjében, az immunrendszer működésében, a pH szabályozásában, emellett számos enzim alkotóeleme, és olyan hormonok működéséhez is nélkülözhetetlen, mint az inzulin vagy a pajzsmirigyhormonok.

Gyermekkorban is fontos! A cink már a kezdetektől fontos szerepet tölt be. Hiányában gyermekeknél növekedési visszamaradás, vérszegénység, a lép megnagyobbodása, étvágytalanság, fertőzésekkel szembeni fogékonyság és lassú sebgyógyulás fordul elő.

Kerüld el a náthát! Az előbb felsoroltaknál sokkal kézzelfoghatóbb hatása is van a cinknek. Egy 2013-ban megjelent, 15 klinikai vizsgálat eredményét összesítő szemlében arra jutottak, hogy a tünetek megjelenésétől számított 24 órán belül megkezdett cinkpótlás szignifikánsan csökkentette a megfázás időtartamát és súlyosságát. Ennek oka lehet, hogy a cink stimulálja az immunrendszer sejtjeinek fejlődését, laboratóriumi körülmények között azt is ki tudták mutatni, hogy a cink képes gátolni 9-ből 8 megfázásért felelős rhinovírus törzs szaporodását. Ezen felül a megelőzésként adott cink csökkentheti a megfázás előfordulását gyermekek körében is.

Ne légy depressziós! Fontos eredményre jutottak a cinkellátottság és a pszichés állapot kapcsolatáról is. Átfogó vizsgálatok – összesen több mint 1600 embert vizsgálva – összefüggést találtak a vér alacsony cinktartalma és a depresszió között. Az összefüggés egyenes arányú volt, minél alacsonyabb volt a kontrollhoz képest mért cinkkoncentráció, annál súlyosabb volt a depresszió, ugyanakkor az ok-okozati kapcsolatot még nem sikerült teljesen megérteni.

Cukorbetegség és magas koleszterin esetén is segíthet! Egy 25 kutatást, benne, több mint 1300 beteg adatait tartalmazó összesített vizsgálat arra jutott, hogy a 2-es típusú cukorbetegség glikémiás kontrolljában hatékony segítség lehet a cinkpótlás a hagyományos terápia mellett. A rendszeres cinkpótlás ugyanis csökkentette az éhomi és az étkezés utáni vércukorszintet, és a  HbA1C-t is. Ezenkívül csökkentette az összkoleszterinszintet, miközben a jó, HDL-koleszterint szintje nőtt.

Annak ellenére, hogy a súlyos cinkhiány leginkább a fejlődő országokra jellemző, a jóléti államokban is előfordul enyhe vagy közepes mértékben. Bár kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással fedezni lehetne a napi cinkszükségletet, a hiány általános voltából arra lehet következtetni, hogy ez a fajta étrend kevesekre jellemző. Szerencsére a cink ma már könnyen pótolható a minőségi étrend-kiegészítők segítségével. Válaszd a Chelated Zinc-et, mely a cink szerves kötésű formáját tartalmazza, vagy a cinket is tartalmazó folyékony immunerősítőt, a SambuRexet!

Fontos tudnivalók:

Chelated Zinc
Veseproblémák esetén kérj előzetes véleményt kezelőorvosodtól, mivel a cink vizelettel ürül ki a szervezetből.

SambuRex
Keresztesvirágúakra érzékenyeknek, autoimmun betegségben szenvedőknek és immunszupresszív gyógyszereket szedőknek fogyasztása nem javasolt. Gyermekeknek 3 éves kor alatt nem javasolt. Szedése legfeljebb 8 héten át történhet. Használat előtt felrázandó. Felbontás után hűtőben tárolandó.

Forrás: Increasing CO2 threatens human nutrition – Myers et al., Nature 07 May 2014 * Zinc supplementation and growth in children - Darnton-Hill, e-Library of Evidence for Nutrition Actions (eLENA) WHO, 2013 * A nyomelemek nyomában – Takács I., Medicina Könyvkiadó Zrt. 2001 * Zinc for the common cold - Singh M., Das RR., Cochrane Database Syst Rev. 2011 Feb 16 Oral zinc for the common cold -  * Zinc in Depression: A Meta-Analysis – Swardfager et al.,  Biological Psychiatry Volume 74, Issue 12 , Pages 872-878, 15 December 2013 * Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis – Jayawardena et al., Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13

vissza

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Megosztás

Elérhetőség

Vitaminkincsek webáruház

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:

e-mail: calivitaminforras@gmail.com

Tel: +36 70 576 4553