CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A sokoldalú koenzim Q10

2015.07.02.

A sokoldalú koenzim Q10

Vizsgálati adatok szerint sokoldalúságával is kitűnt a q10-koenzim. Nem csak szívünk védelmezőjeként és sejtjeink katalizátoraként fejti ki jótékony hatásait, hanem szervezetünk működésének egyéb területein is. Ezek közül a legfontosabbak:

-          allergia, asztma és légúti megbetegedések esetén hatékonyan csökkenti a tüneteket

-          igen erős antioxidáns és sejt-energetizáló hatása miatt daganatellenes, illetve öregedés lassító hatását is kihasználják

-          támogatja a szervezetben előforduló természetes ölősejtek munkáját

-          növeli a szervezet teljesítő képességet, katalizátorként működik

-          fiatalító hatással van a szervezetre

-          támogatja az agysejtek működését

-          bőrvédő hatással rendelkezik

A Q10-koenzim (ubikinon) egy vitaminhoz hasonló enzim, mely az E-vitaminnál is erőteljesebb antioxidáns hatással katalizátorként vesz részt testünk sejtszintű működésében. A szervezetünkben képződő energia mennyisége egyenesen arányos a sejtjeinkben található q10 koenzim mennyiségével.

Az emberi szervezet két forrásból juthat hozzá a q10 koenzimhez.  A szervezet működéséhez szükséges q10 koenzim mennyiség egy része májunkban termelődik, egyes vitaminok és nyomelemek támogatása révén, mint pl. a c-vitamin, egyes b-vitaminok és folsav)

A testi működéshez szükséges q10 koenzim mennyiségének másik részét pedig táplálékainkkal juttathatjuk be, leginkább a teljes kiőrlésű gabonafélékből, zöldségekből és húsféleségekből. Az emberi szervezet q10 koenzim szükséglete normál működés során kb. a 30. életév betöltéséig e két forrásból fedezhető.

Egyes környezeti változások hatására a táplálékainkban található vitaminok és nyomelemek mennyisége jelentős csökkenést mutatott az elmúlt évtizedekben. Ennek következtében májunk q10 koenzim termelő kapacitása is jelentősen csökkent, ugyanakkor a táplálékok készítése során alkalmazott hőkezelés tovább csökkenti az élelmi anyagok q10  koenzim tartalmát.

Korunk rohanó életritmusa miatt kialakult fokozott igénybevétel, mind szellemi, mind fizikai síkon, sőt még egyes gyógyszerek is tovább csökkentik a szervezet q10 koenzim szintjét. Mindemellett az évek múlásával is megfigyelhető a szervezet q10 koenzim szintézisének folyamatos csökkenése. Egészségünk megőrzése érdekében ezért rendkívüli fontosságú a q10 koenzim pótlása.

Enyhébb fokú q10 koenzim hiánya esetén fáradékonyság, a terhelhetőség csökkenése és fogínyvérzés alakulhat ki. A q10 koenzim hiány következtében egyes esetekben a szívritmus működése is zavart szenved, azaz aritmia alakul ki. Az aritmia kialakulhat vírusfertőzés hatására, de leginkább ismeretlen a kialakulásának eredete. Súlyosabb fokú q10 koenzim hiány következményeként az aritmia mellett szívelégtelenség, szívbetegség tünetei is jelentkezhetnek.

Legnagyobb mennyiségű Q10 koenzimet tartalmazó szervünk a szívünk.  Elégtelen mennyiségű q10 koenzim ellátás esetén a szívizom elégtelen működése következhet be. Vizsgálatok alátámasztották, hogy a szívritmuszavarral (aritmia)  illetve szívelégtelenséggel küzdő személyek szinte mindegyikénél a szervezet q10 koenzim hiánya volt kimutatható.

A gyakran fellépő fogínyvérzés megkeserítheti életünket, és előfordulhat, hogy jelentős c-vitamin adagolás ellenére sem csökkennek a kellemetlen tünetek. Klinikai kísérletek szerint jelentős és megállíthatatlannak vélt fogínysorvadás esetén is látványos javulást értek el q10 koenzim megfelelő mennyiségű adagolásával.

A CaliVita Sublingual q10 koenzim terméke gyorsabban és hatékonyabban szívódik fel, melynek következményeként a gyorsabban hasznosul és fejti ki jótékony hatásait. A Sublingual q10 használata minden olyan esetben javasolt, amikor az emésztőrendszer alsó szakaszában gátolt vagy csökkent az emésztés és felszívódás. A Sublingual q10 koenzim koncentráltabb, 30 mg-os töménységű, mely által mind a megelőzésben, mind a fenntartásban praktikusabban alkalmazható a többi q10 koenzim terméknél.

A q10 koenzim javasolt adagolása:

-          A szervezet optimális q10 koenzim szintjének visszaállításáranapi 10-30 mg bevitele ajánlott. A hatás kifejtésének megindulásához legkevesebb néhány hetes adagolásra mindenképpen szükség van.

-          Sportolók napi 60mg q10 koenzimet is bevihetnek.

-          Szívbetegség esetén a terápiás dózis fenti adagolás többszörösére is emelkedhet.

Megrendelem

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy eljuttathassuk számodra akcióinkat, és időben értesülhess hasznos tanácsokat, ötleteket, friss kutatási eredményeket tartalmazó cikkeinkről.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 


vissza