2019.07.06.

Már 5000 éve rágcsáljuk a nagy hagyományokkal rendelkező gyógyító fűszernövényünket, a fokhagymát. A középkorban varázserőt tulajdonítottak a fokhagymának, melyet az egészség és munkaképesség megőrzéséhez nélkülözhetetlennek tartottak. Sokan imádják, sokan azonban nem kedvelik a fokhagyma illatát, mely a benne lévő kéntartalmú vegyületnek köszönhető.
A fokhagyma illatát adó legfőbb anyag az allin, mely az amiláz enzim hatására a fokhagyma megvágásakor különféle kéntartalmú vegyületekké alakul.
Miért is érdemes megbarátkozni a fokhagymával?
- Vitamin, ásványi anyag, enzim -és nyomelem forrás
A fokhagyma magas vitamin-és nyomelemforrás, de ásványi anyag és enzimtartalma is jelentős, ugyanakkor kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Hő hatására számos értékes vegyülete lebomlik, ezért jótékony hatását teljes mértékben nyersen képes kifejteni.
- Baktériumölő
Megöli a kórokozókat. Ezen hatása miatt léguti megbetegedések és bőrgomba fertőzések kezelésében is alkalmazzák, de a modern fitoterápiában is kiemelt helyet foglal el.
- Vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik
A fokhagyma önmagában nem elegendő a magas vérnyomás kezelésére, vagy éppen a káros vérzsírszint csökkentésére, azonban kiegészítő kezelésként nagyon hasznos. E hatása már tudományosan is alátámasztásra került. Klinikai vizsgálatok szerint enyhén magas vérnyomás esetén a vérnyomás első (szisztolés) értékében 2-17, a második (diasztolés) értékében 3-16 Hgmm-es a vérnyomáscsokkenést figyeltek meg a fokhagyma vagy fokhagymakivonat kúraszerű fogyasztását követően.
Érvédő hatással rendelkezik
Renszeres, kúraszerű alkalmazása során a fokhagyma az érlelmeszesedés folyamatát, a meszes plakkok kialakulását lassítja, a vér káros koleszterin-és vérzsírszintjét 10%-kal csökkentheti. További áldásos hatása által gátolja a vérlemezkék összetapadási hajlamát, ezáltal csökkentve a vérrögképződés kockázatát.
A fokhagyma tehát számos rendkívül jótékony tulajdonsággal rendelkezik, természetes úton segíti egészségünk megőrzését, vagy éppen javítását.
Immunerősítésre, fertőzések kialakulási kockázatának mérséklésére, vérnyomás normalizálásának elősegítésére, ereink védelmére, a vérrögképződés kialakulási esélyének csökkentésére fogyaszd a Garlic Max fokhagymakészítményt, mely kapszulába zárva tartalmazza a fokhagyma számos rendkívül értékes összetevőjét, így még az esetleg kellemetlennek tartott illata sem érezhető. >>> Garlic Max