CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A védelmező fokhagyma

2019.07.06.

A védelmező fokhagyma

Már 5000 éve rágcsáljuk a nagy hagyományokkal rendelkező gyógyító fűszernövényünket, a fokhagymát. A középkorban varázserőt tulajdonítottak a fokhagymának, melyet az egészség és munkaképesség megőrzéséhez nélkülözhetetlennek tartottak. Sokan imádják, sokan azonban nem kedvelik a fokhagyma illatát, mely a benne lévő kéntartalmú vegyületnek köszönhető.

A fokhagyma illatát adó legfőbb anyag az allin, mely az amiláz enzim hatására a fokhagyma megvágásakor különféle kéntartalmú vegyületekké alakul.

Miért is érdemes megbarátkozni a fokhagymával?

- Vitamin, ásványi anyag, enzim -és nyomelem forrás

A fokhagyma magas vitamin-és nyomelemforrás, de ásványi anyag és enzimtartalma is jelentős,  ugyanakkor kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Hő hatására számos értékes vegyülete lebomlik, ezért jótékony hatását teljes mértékben nyersen képes kifejteni.

- Baktériumölő

Megöli a kórokozókat.  Ezen hatása miatt léguti megbetegedések és bőrgomba fertőzések kezelésében is alkalmazzák, de a modern fitoterápiában is kiemelt helyet foglal el.

- Vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik

A fokhagyma önmagában nem elegendő a magas vérnyomás kezelésére, vagy éppen a káros vérzsírszint csökkentésére, azonban kiegészítő kezelésként nagyon hasznos. E hatása már tudományosan is alátámasztásra került. Klinikai vizsgálatok szerint enyhén magas vérnyomás esetén a vérnyomás első (szisztolés) értékében 2-17, a második (diasztolés) értékében 3-16  Hgmm-es a vérnyomáscsokkenést figyeltek meg a fokhagyma vagy fokhagymakivonat kúraszerű fogyasztását követően.

Érvédő hatással rendelkezik

Renszeres, kúraszerű alkalmazása során a fokhagyma az érlelmeszesedés folyamatát, a meszes plakkok kialakulását lassítja, a vér káros koleszterin-és vérzsírszintjét 10%-kal csökkentheti. További áldásos hatása által gátolja a vérlemezkék összetapadási hajlamát, ezáltal csökkentve a vérrögképződés kockázatát.

A fokhagyma tehát számos rendkívül jótékony tulajdonsággal rendelkezik, természetes úton segíti egészségünk megőrzését, vagy éppen javítását.

Immunerősítésre, fertőzések kialakulási kockázatának mérséklésére, vérnyomás normalizálásának elősegítésére, ereink védelmére, a vérrögképződés kialakulási esélyének csökkentésére fogyaszd a Garlic Max fokhagymakészítményt, mely kapszulába zárva tartalmazza a fokhagyma számos rendkívül értékes összetevőjét, így még az esetleg kellemetlennek tartott illata sem érezhető.  >>> Garlic Max

vissza