CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A zöld arany: Spirulina és Chlorella algák

2019.04.06.

A zöld arany: Spirulina és Chlorella algák

A zöldség-és gyümölcstermesztés módszereinek, valamint a kereskedelmi gyakorlat megváltozása miatt manapság a zöldségekben és gyümölcsökben lényegesen kevesebb vitamin-és ásványi anyag található, mint 50 évvel korábban. Ennek hatására szinte mindannyiunkban kimutatható valamely ásványi anyag hiánya. Leggyakrabban ez a hiány a magnézium, kalcium és cink alacsony szintjében mutatkozik meg, ám a mikró-és makró nyomelemek hiányossága is gyakran tapasztalható.

A Chlorella és Spirulina segítségével ez a probléma gyorsan kiküszöbölhető. A Chlorella és Spirulina algák ugyanis bővelkednek ásványi anyagokban, bőséges magnézium, kalcium és rostforrások. Ezen algafajtákat méltán nevezhetjük szuperételnek.

A Spirulina kiváló vérképjavító tulajdonsággal rendelkezik, így anémiás betegek kezelésében eredményesen használható. Bár folsavat is tartalmaz, az anémia fennállása esetén azonban javasolt a spirulina fogyasztását folsavval kiegészíteni. Ugyanlkkor a B12 és A-vitaminnak igen gazdag forrása a Spirulina alga. A Spirulina képes a nehézfémek testből történő kivezetésére, mely által csökken az egyes súlyos betegségek kialakulásának kockázata.

A Chlorella egy egysejtű kis alga, mely friss vízben tenyészik, valamint a sötét, zöld levelű zöldségekben is megtalálható. A Chlorella fehérjében, karotinoidokban, enzimekben (pepszin), és klorofillban gazdag, teljes értékű táplálék. A klorofillről kimutatták, hogy gyorsítja a fekélyek és különféle sérülések gyógyulását, valamint erősíti az immunrendszert is.  A Chlorella előnyös hatásai tehát jórészt magas klorofilltartalmának tudhatók be. Rosttartalma által csökken az éhségérzet és javul a tápanyagok felszívódása. Gazdag vitamintartalmának köszönhetően stimulálja a vörösvértest termelődést, az artériák tágulását, mely által javul a szövetek oxigénellátottsága és az anyagcsere.

A Chlorellának további rendkívül jótékony tulajdonsága, hogy igen hatékonyan méregteleníti a szervezetet, segít távol tartani a rosszindulatú megbetegedéseket okozó sejteket. A méregtelenítő tulajdonsága által a Chlorella még kiválóbb tápanyagunkká válik, hiszen pl. a nehézfémek lerakódása a testben súlyos megbetegedéseket okoz, mint pl. az Alzheimer kór. A Chlorella ugyanakkor hatékonyan kivezeti a nehézfémeket a szervezetből.

Mindkét algafajta jódban, cinkben, vasban és B-vitaminokban igen gazdag, és hatékony méregtelenítő - lúgosító hatással rendelkezik.

Egészségünk megóvása vagy visszanyerése érdekében fogyasszunk Spirulina és Chlorella algákat!

Spirulina algatabletta >>>

Spirulina Chlorella Plus algatabletta >>>

vissza