CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Alattomos kór a magas koleszterinszint

2017.07.05.

Alattomos kór a magas koleszterinszint

Az egész világon a legtöbb halálos áldozatot a szív-és érrendszeri megbetegedések követelik meg. A szív-és érrendszeri betegségek fő kiváltó oka a magas koleszterinszint. A koleszterin egy zsírszerű anyag, mely fontos szerepet játszik sejtjeink működésében, azonban ha a kívánatosnál nagyobb mennyiségben van jelen a szervezetben, az érfalakra lerakódva meszesedést, érelzáródást okozhat. Alattomossága abban rejlik, hogy önmagában nem okoz tüneteket.

Magas vérnyomás fennállása még nagyobb kockázati tényezőt jelent a szív-és érrendszeri katasztrófák kialakulása terén, hiszen a magas vérnyomás változást idéz elő az artériákban, melynek hatására jóval több koleszterin szívódik fel a verőerek falában. Ennek következményeként plakkok képződhetnek, ami pedig fokozza az érkatasztrófák kialakulásának kockázatát.

Melyek a szív-és érrendszeri betegségek fő kockázati tényezői?

- a helytelen táplálkozás;

- a mozgásszegény életmód;

- a stressz;

- a dohányzás és alkoholfogyasztás;

- örökletes tényezők.

A fizikai aktivitás növelésével, a szénhidrát és zsírdús táplálkozás helyett a sok nyers gyümölcs és zöldség, olajos magvak, halfélék és rostdús ételek rendszeres fogyasztásával, valamint a stresszhelyzetek lehetséges kerülésével jelentős lépést tehetünk koleszterinszintünk csökkentése érdekében.

A növényi szterinek jótékonyan befolyásolják az egészséges koleszterinszint fenntartását vagy visszanyerését, azonban a táplálkozás révén bevitehető növényi szterinmennyiség rendkívül csekély, ezért érdemes a koleszterinszintet jótékonyan befolyásoló összetevőket koncentrált formában fogyasztani.

A növényi szterineket tartalmazó Cholestone, az egészséges koleszterinszintet támogató készítmény természetes hatóanyagaival hozzájárul az egészséges koleszterinszint fenntartásához.

Bővebben: > > > 

Ha hasznosnak tartod a cikket, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassák.

vissza