CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Antioxidánsokkal az egészségünkért!

2015.05.26.

Antioxidánsokkal az egészségünkért!

Antioxidánsok, szabad gyökök – gyakran „dobálózunk” ezekkel a szavakkal, de vajon tudjuk-e, hogy pontosan mit is takarnak ezek a kifejezések? Miközben egyre bővítjük antioxidáns termékeink palettáját, úgy gondoltuk, éppen ideje lenne tisztába tenni a fenti fogalmakat.

Mik azok a szabad gyökök? A szabad gyökök párosítatlan elektronok, melyek instabilitásuknál fogva állandóan keresik elektron párjukat. Szervezetünk többek között azért termeli őket, hogy elpusztítsák a kórokozókat. Igen ám, de ha túl sok van belőlük, akkor nemcsak a kórokozókat pusztítják el, hanem megtámadják az egészséges sejteket is, belőlük pótolva a hiányzó elektront.  Ezzel elindul a sejtfal sokat emlegetett oxidációs folyamata, aminek következtében gyakrabban betegszünk meg, lassabban gyógyulunk, emellett a szabad gyökök köztudottan az öregedés folyamatára is hatással vannak.

Mi befolyásolja a szabad gyökök képződését?A szabad gyökök képződésére egyrészt életmódunk van hatással, hiszen fokozott leterheltség, alkoholfogyasztás, dohányzás vagy egészségtelen táplálkozás esetén támogatásra szorul a szervezet, ahogyan idős korban és betegség esetén is. Másrészről viszont sajnos számos külső tényező is elősegíti képződésüket, így a modern korral járó stressz, a környezetszennyezés, az elektromos eszközök kisugárzása is mind-mind romboló hatással van szervezetünkre.

Mit tehetünk a szabad gyökök ellen?Az antioxidánsok képesek hatástalanítani a szabad gyököket azáltal, hogy felajánlják magukat az oxidációra vagy segítik a többi antioxidáns felépülését. Természetesen szervezetünkben is jelen vannak az antioxidánsok, de ha a szervezet gyengébb vagy túlterhelt, ezek mennyisége és hatása csekélyebb, ezért külső pótlásuk kiemelt fontosságú lehet.

Milyen antioxidánsok léteznek?A vitaminok közül a legismertebbek: az A-vitamin, az E-vitamin és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül a szelén, a cink, a réz és a mangán. Ezen kívül léteznek növényi antioxidánsok is, így például a zöld teában is megtalálható katechin, a bogyós növényekben levő ellágsav, vagy a polifenolok családjában található resveratrol, de még az acaiban található antocianinok is ide tartoznak. Végül az utolsó csoportba olyan egyéb antioxidánsokat sorolhatunk, mint például a CoQ10, melyet a szervezetünk is előállít, de idővel ajánlatos lehet ezt kiegészíteni.

A CaliVita számos antioxidánst tartalmazó étrend-kiegészítőt forgalmaz, melyek mind segítik sejtjeink védelmét a szabad gyökökkel szemben és késleltethetik az öregedési folyamatot. Keresd a szem egészségét támogató Lutein Plust, a szív- és érrendszerre kedvező hatású Resveratrol Plust, de erősítheted szervezetedet a mangosztán alapú antioxidánsbombánkkal, a Xantho Plus-szal, illetve a mindennapi segítséget jelentő ginkgó alapú, új néven futó qProtect és Mega qProtect termékeinkkel is. Kínálatunkban a CoQ10 készítmények széles skáláját is megtalálhatod, így a gyorsan felszívódó Sublingual CoQ10-et, a közepes dózisú Super CoQ10 Plust és a megadózisú MegaCoQ10 Plust is. Végül pedig az antioxidánspalettánk folyékony tagja az Amazonas őserdeinek szupergyümölcséből kinyert Organic Acaidzsúsz.

Válassz célzottan, és kezdj el gondoskodni sejtjeid védelméről mihamarabb!

vissza