CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Ápolt fogazat, egészséges fogíny

2016.07.09.

Ápolt fogazat, egészséges fogíny

Megfelelő szájhigiéne hiányában a felhalmozódott bakteriális foglepedék ínybetegséget, elsősorban ínygyulladást okozhat. Az ínygyulladás gyakran teljesen tünetszegény, más esetben pedig az íny élénkvörös és duzzadt volta, valamint a fogínyvérzés hívja fel a figyelmet az íny gyulladt állapotára. A kezeletlen, elhanyagolt ínygyulladás a fogágy gyulladásához vezethet, mely már nem csak az ínyre, hanem a fogágy tartószöveteire is káros hatást gyakorol.

Az ínygyulladás és kezelése

Az ínygyulladás - melynek krónikussá válása ínysorvadáshoz vezethet -, gyakran már gyermekkorban kialakul. Az iskolás gyermekek több mint felénél megfigyelhető az inygyulladás valamely fokozata. Ennek elkerülése érdekében már kisgyermekkorban célszerű gondoskodni a megfelelő szájhigiénia kialakításáról, melyben fontos szerepet játszik a fogkefe és fogkrém gondos kiválasztása. Hasonlóan fontos a helyes fogmosási technika elsajátítása, valamint a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Az évente egy-két alkalommal végzett fogkő-eltávolítás is mérsékli az ínygyulladás vagy ínysorvadás kialakulásának esélyét.

Milyen fogkrémet használjak?

OrganiCare termékcsaládban kétféle fluorid- és nikkelmentes fogkrém található, melyek a család valamennyi tagja számára megoldást nyújtanak a megfelelő szájhigiénai kialakításához. 

Az OrganiCare Aloe Toothpaste fogkrém aloét, eukaliptuszt és mályvát tartalmaz, mely gyógynövények nyugtató hatást fejtenek ki a gyulladt fogínyre, ugyanakkor aktív szerepet játszanak a gyulladást okozó lepedék eltávolításában, ezáltal támogatva a fogíny gyógyulását. Az OrganiCare White Clay Toothpaste támogatja a fogak tea, kávé, dohányzás okozta elszíneződésének megállítását és szerepet játszik a fogak természetes fehérségének visszaadásában.

Mit tehetünk még fogazatunk egészségének érdekében?

- fogyasszunk minél több nyers zöldséget;

- kerüljük a cukros üdítőket;

- támogassuk fogazatunk egészségét koenzim Q10-zel, mely a kialakult fogínysorvadást jótékonyan befolyásolja. Felmérések szerint napi 50 mg koenzim Q10 bevitele jelentősen csökkenteti a fogínysorvadás tüneteit, míg egyes esetekben a tünetek teljes megszűnése is várható.

Gondoskodjunk időben magunk és szeretteink fogazatának egészségéről, mellyel jelentősen csökkenthető a fogínysorvadás kialakulásának kockázata.

Megadózisú koenzim Q10 a fogíny egészségéért!

vissza