CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Az aminósavak fontossága

2020.09.05.

Az aminósavak fontossága

Szervezetünk egészséges működéséhez aminosavak szükségesek. Az aminosavak között léteznek esszenciális aminosavak, melyek jelenléte az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Amennyiben egy esszenciális aminosavból szervezetünk nem tartalmaz elegendő mennyiséget, úgy a hiány befolyásolja a többi aminosav beépülésének mértékét is, azaz a többi aminosav is csak kisebb mennyiségben képes beépülni.

Ennek következtében számos rendellenesség alakulhat ki, pl. a vírusfertőzésekre való hajlam.

Az emberi szervezet számára az egyik nélkülözhetetlen esszenciális aminosav a lizin. A lizin azonban a szervezetben nem termelődik, ezért mindenképpen külső forrásból szükséges pótolni, mely történhet a táplálkozás útján, vagy étrend-kiegészítők által. Táplálkozás útján leginkább egyes húsféleségekkel és néhány fajta tejtermékkel biztosítható a lizin bevitele. Vegetáriánusoknak azonban fokozott figyelmet szükséges fordítani a szükséges lizinbevitelre, hiszen a növényi étrend tipikusan lizinhiányos.

A lizin ugyanakkor számos élettani folyamathoz elengedhetetlen:

- hiányában a kalcium nem képes beépülni a csontozatba,

- részt vesz a koleszterinszint szabályozásában, támogatja a normál koleszterinszint megőrzését,

- alapvető szerepet játszik a csontok és a bőr szerves állományát alkotó egyik legfontosabb fehérje, a kollagén képzésében,

- elősegíti a karnitin képződését, mely a zsírok energiává alakításáért felelős,

- befolyásolja a bőr, haj, köröm egészségét,

- szerepet játszik a normál izomzat felépítésében és regenerációjában, emiatt sportolók is alkalmazzák elősegítve ezzel a sovány testtömeg, azaz az izomzat növekedését, valamint a fizikai aktivitás esetén bekövetkező mikrosérülések regenerációját.

- C-vitaminnal és cinkkel együtt szerepet játszik a sebek gyógyulásának gyorsításában,

- optimális mennyiségű jelenléte mellett  a kalciumfelszívódás hatékonyabb, ezért csonttörés esetén hozzájárul a gyorsabb regenerálódáshoz,

- támogatja az immunrendszer működését, fokozza a szervezet védekező-képességét,

- herpeszellenes hatása kutatások alapján bizonyítást nyert, mivel megfelelő adagolásban fogyasztva, abban a fázisban állítja meg a betegség kifejlődését, amelyben elkezdjük a szedését. 1-2 gr lizin bevitele esetén az égető érzés rövid idő alatt megszűnik, s egy 2-3 napos kúra napi 6-9 lizin bevételével megakadályozza a herpesz tüneteinek megjelenését,

- kiegészítő terápiaként sikerrel alkalmazható az öregedés késleltetésére, memóriajavítóként, a stressz következményeinek csökkentéséhez és az alvászavarok mérsékléséhez, valamint izületi gyulladások és allergiák kezeléséhez is.

- a C 1000 Plus készítménnyel együtt fogyasztva hatása hatványozódik.

Fogyaszd az L-Lysine Plus készítményt, hogy a lizin nevű esszenciális aminosav optimális mennyiségben legyen a szervezetedben, hiszen számos élettani folyamat nélkülözheteten eleme.

vissza