CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Az örök fiatalság kulcsa

2020.05.23.

Az örök fiatalság kulcsa

A kollagén az egyik legfontosabb fehérje, még pontosabban: aminosav, mely az emberi test fehérjekészletének mintegy 30 %-t alkotja. Szinte valamennyi sejtünkben megtalálható, és szervezetünk számos biokémiai folyamatában szerepet játszik. Ragacsos, gélszerű állaga miatt a test ragasztóanyagának is nevezik. A kollagén tölti ki a sejtek közötti tereket, szerepet játszik a csontok szilárdságában, valamint az ízületek, porcok rugalmasságában.

A szemnek is fontos alkatóeleme, sőt véralvadási folyamatok beindulásában is szerepet játszik. Legnagyobb arányban a bőrünk tartalmazza a kollagént, hiszen a bőr középső rétege, az irharéteg hozzávetőlegesen 75%-a kollagénből áll. A kollagént a májunk termeli, azonban az életkor előrehaladtával, kb. 25 éves életkor felett mennyisége fokozatosan csökken. A szervezetünkben található kollagén mennyiségének csökkenése hatást gyakorol minden kollagént tartalmazó szervünkre, sejtünkre. Pl.: a szemünk veszít rugalmasságából, s ez okozza az idősebb korban jelentkező látásromlást. Ezenkívül tapasztalhatjuk reggelente izületeink, végtagjaink merevségét, mndezzel párhuzamosan fokozódik az izmok, fogak sérülésveszélye, körmeink törékennyé, hajunk merevebbé válik.

  • 25 éves kortól évi 1%-kal csökken a kollagén termelődése, s ezt sem táplálkozással, sem egészséges életmóddal nincs lehetőségünk lassítani.
  • 40 éves korunkra a fiatalkori mennyiséghez képest 15%-kal kevesebb kollagén van a testünkben.
  • 60 éves korunkra az eredeti mennyiségnek már csak 40%-a termelődik.

Életmódbeli tényezők, melyek hatására gyorsabban csökken        kollagéntermelés.

  • dohányzás
  • alkoholfogyasztás
  • finomított élelmiszerek fogyasztása
  • mozgásszegény életmód

A kollagén felépítéséhez a szervezetnek az aminósavakon kívül C és D, valamint E-vitaminra, omega zsírsavakra és antioxidánsokra is szüksége van.

Lehetséges-e az egyre csökkenő kollagéntermelést külső forrásból kiegészíteni?

Mivel testünkben a kor előrehaladtával egyre kevesebb kollagén termelődik, így felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e a hiányzó mennyiséget táplálkozással pótolni?

A külső forrásból bevitt kollagén esetében a hasznosulás mértéke nagymértékben függ a bevitt kollagén formájától.

A kollagéntartalmú élelmiszerek esetében hátrányt okoz, hogy az állatoknak többnyire azon része tartalmazza a kollagént, melyet egyébként nem szoktunk fogyasztani pl: csont, porc, inak, bőr.  A gombák is viszonylag nagy mennyiségű kollagént tartalmaznak, ám kitintartalmuk miatt nehezebben emészthetők,  ami viszont csökkenti a kollagénfelszívódás hatékonyságát.

A hidrolizált kollagént előemésztett kollagénnek is nevezik, ugyanis megemésztésével már szinte nincs feladata a szervezetnek, hiszen alig kell tovább bontania. Pontosan ez a különbség a táplálékokban található kollagén és a hidrolizált kollagén között. Ugyanis a táplálékokban található kollagén nem hasznosul teljes mértékben. Azonban minél inkább előemésztett formában fogyasztjuk a kollagént, annál nagyobb mértékben szívódik fel a szervezetben, jut el a májba, ahol C-vitamin jelenlétében megtörténhet a fehérjeszintézis.

A #glamUp egyedülállóan magas dózisban tartalmazza az egészséges és fiatal bőr képződéséhez szükséges mindhárom összetevőt, a kollagént, a hialuronsavat, és az antioxidánsokat. Rendszeres fogyasztásával bőrünk visszanyerheti fiatalos ragyogását és feszességét. Ha természetes megoldást keresel, a #glamUp a tökéletes választás számodra. Érezd jól magad a bőrődben!

vissza