CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

C 1000 Plus - Megadózisú C-vitamin bio csipkebogyóval!

2016.05.07.

C 1000 Plus - Megadózisú C-vitamin bio csipkebogyóval!

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, melyre szervezetünknek szüksége van. A C-vitamin - számos jótékony hatásának köszönhetően - fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, ám mivel az emberi szervezet nem képes a C-vitamin előállítására, ezért azt külső forrásból szükséges pótolni.

Szervezetünk C-vitamin hiánya gyakori megfázásos megbetegedésekhez,  vérzékenységhez, ínygyulladáshoz, ínysorvadáshoz, orrvérzéshez, izombántalmakhoz, lassú sebgyógyuláshoz vezet, ezenkívül fokozza a fertőzésekkel szembeni fogékonyságot és gyulladásos állapotok kialakulását.

Ugyanakkor, a szervezet megfelelő C-vitamin ellátottsága sok jótékony hatása által meghálálja a gondoskodást. 

A C-vitamin sokoldalú jótékony hatása:

- erősíti immunrendszerünket, fokozza a kórokozókkal szembeszálló fehérvérsejtek működését;

- antioxidáns hatása révén védi szervezetünket a rákkeltő anyagok káros hatásától. A C-vitamin megfelelő mértékű bevitele szerepet játszik egyes ráktípusok megelőzésében, valamint a tumornövekedés lassításában. A vitamin rákellenes hatása a szabadgyökmegkötő tulajdonságában, a rákkeltő anyagok semlegesítésében és az immunsejtek aktivitásának fokozásában rejlik.

- gyorsítja a sebek, műtéti területek, égési sérülések gyógyulását, a hegek képződését, ezért műtéten átesett, vagy sérülést elszenvedett betegeknek javukra válik a nagyobb dózisú (napi 1000 mg) C-vitamin fogyasztása;

- aktív szerepet játszik az erek rugalmasságának megőrzésében, a koleszterinszint csökkentésében, jótékony hatást fejt ki a szív-és érrendszer működésére, védelmet nyújt az infarktus, magas vérnyomás, az agyvérzés ellen;

- alapvető szerepet játszik a keringés támogatásában, az erek épségének megőrzésében.

- jelentős szerepe van a vas felszívódásában, a vas pedig a C-vitaminhoz hasonlóan szükséges a kórokozók elleni küzdelemhez;

- védelmet nyújt a szürkehályog ellen;

- jótékony hatást fejt ki a fogak, fogíny, csontok, ízületek egészségének megtartásában;

- bőrünk kollagénképződéséhez nélkülözhetetlen (kollagén hiányában bőrünk szárazzá, repedetetté válik);

- hatékonyan mérsékli az influenza, nátha és a meghűléses betegségek tüneteit, lerövidíti a gyógyulási folyamatot;

- csökkenti a fáradtság érzését, téli levertség esetén is jótékony hatást fejt ki;

- támogatja az idegrendszer egészséges működését;

Kevéssé ismert, hogy a C-vitamin részt vesz a dopamin képződésében is, melynek alacsony szintjét teszik felelőssé a depresszió kialakulásáért.

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, túladagolni nem lehet hiszen a felesleges mennyiség a vizeletürítés révén távozik.

Általánosságban elmondható, hogy a nagy dózisban fogyasztott C-vitamin egészségvédő hatású. 

Tudtad-e?

Tudtad, hogy vannak a C-vitamin felszívódását támogató anyagok, mint: bioflavonoidok, kálcium, magnézium, illetve felszívódását akadályozó tényezők: alkohol, dohányzás, fogamzásgátló tabletta, aszpirin, egyes véralvadásgátlók, antibiotikumok, valamint a túl lúgos közeg.

Még tovább fokozzuk a minőséget!

A biotermesztésű irányt követve – a C 300 Plus, a Liquid C, a SambuRex és az Organic Noni után – a modern technológia fejlesztéseit alkalmazva kifejlesztésre került a C 1000 Plus.

A megadózisú vitaminmennyiséget tartalmazó, és népszerű C1000 készítményünk biotermesztésből származó csipkebogyóval került kiegészítésre, mely a tablettánkénti 1000 mg C-vitamin hatását tovább fokozza, s mindemellett az aktív hatóanyagok aránya is növekszik a termékben. Mindezt a hatékonyság érdekében folyamatos felszívódású (delayed release) formulában biztosítjuk.

Figyelem!
A C-vitamin hőre, fényre érzékeny, ezt a tárolásnál figyelembe kell venni. Ha a kórelőzményben előfordult vesekőbetegség, alkalmazás előtt kérjük ki orvosunk véleményét!

C 1000 Plus hatóanyagai/tabletta:
C-vitamin   1000 mg  és bio csipkebogyóőrlemény  125 mg

Tudtad-e?

Tudtad, hogy az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti? A szabadgyökök a szervezetünk minden egyes sejtje által folyamatosan igényelt, az életünkhöz nélkülözhetetlen oxigénből képződnek, annak különböző átalakulásai során. Ezek káros hatású, agresszív tulajdonságú, oxigéntartalmú molekulák. Sok betegség kialakulásában felelőssé teszik őket, így szerepük lehet a daganatos betegségek, az érelmeszesedés, az Alzheimer-kór, és bizonyos bőrbetegségek kialakulásában is.
Szent-Györgyi Albert 93 éves korában bekövetkezett haláláig minden nap 1000 mg C-vitamint fogyasztott. Betegség esetén az adagot 8000 mg fölé emelte.
vissza