CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Candida - az ezerarcú ördög!

2015.04.20.

Candida - az ezerarcú ördög!

Érzed, hogy fogynod kellene, mégsem tudsz ellenállni az édességeknek, tésztáknak és egyéb szénhidrátoknak? Nem vagy a hibás, ne ostorozd magad emiatt!

A bűnös a szervezetedben elszaporodott Candida gomba, amely sokkal elterjedtebb és veszélyesebb, mint hinnéd.

Nálad is jelentkeznek az alábbiak?

A Candida gomba elszaporodása rendkívül gyakori a népesség körében, és különféle tüneteket okozhat. Ki gondolna arra, hogy túlszaporodtak benne a gombák, amikor „csak” álmatlansággal küzd, vagy gyakran fáj a feje, allergiás, pattanásos a bőre vagy éppen székrekedésben szenved.

 • Jellemző nálad is a hirtelen fellépő éhségérzet, és nem tudsz lemondani az édességről?
 • Inkább péksüteményeken, lisztes-élesztős ételeken élsz, és nem is hiányzik a főtt étel vagy a saláta?
 • Nem érted, miért vagy mindig fáradt, úgy érzed, mintha valami elszívná az erődet, s mindehhez emésztési zavarok is társulnak?
 • Hiába próbáltál minden erőddel megszabadulni a zsírpárnáktól, valahogy sohasem ment?

Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor jogosan gyanakodhatsz a Candida gomba elszaporodására. Ennek viszont az egyik leglátványosabb következménye az elhízás. Emberek millióinak okoz egyre nagyobb nehézséget a kilók elleni küzdelem, mert ellenállhatatlan sóvárgást éreznek bizonyos ételek után, gyakran tör rájuk kontrollálhatatlan evési kényszer, majd ennek eredményeként a folyamatos és megállíthatatlan testsúlynövekedés következik…

Tények a Candida gombáról, kialakulásának fő okairól.

Candida - Az ezerarcú ördög

A Candida albicans olyan élesztőgomba, mely természetes módon jelen van a szervezetünkben. A baj akkor kezdődik, amikor az immunrendszer legyengül, és a bél bakteriális flórájának az összetétele megváltozik – csökken a jótékony baktériumok száma. Ezért az egészséges immunrendszer és a normális bélflóra megőrzése kiemelt jelentőségű.

A Candida elszaporodására jellemző a különféle cukrok, édességek, élesztős fehér kenyér és tésztafélék iránti ellenállhatatlan vágy. A szervezetünkben élősködő és túlzottan elszaporodott Candida gomba „kívántatja” velünk az édességet és az élesztő tartalmú élelmiszereket, hiszen ezek képezik számukra a legkedvezőbb táptalajt.

Kialakulásának okai
 • Helytelen táplálkozás.
 • Az antibiotikumok felelőtlen és túlzott alkalmazása, melyek elpusztítják a bélben a normális baktériumflórát.
 • Szintetikus fehérnemű, mely megakadályozza a bőr légzését.
 • Stressz: az állandó hajtás, feszültség legyengíti az immunrendszert, zöld utat biztosítva a gomba túlzott elszaporodásának.

A Candida gyakran még a szakembereket is becsapja, mivel első látásra egyszerű ételallergiának vagy bőrbetegségnek tűnhet.

Mit tehetsz a Candida ellen?

 1. Legfontosabb a túlszaporodott gombák elpusztítása. Ebben az oregánó olaj fogyasztása jelenthet megoldást, melyből napi 3x4 cseppet érdemes ilyenkor szedni. A szurokfű (oregánó) egy jól ismert fűszernövény, mellyel az olasz és görög konyha szerelmesei gyakran találkozhatnak. A növényből kinyert olaj a természetben fellelhető egyik leghatásosabb szer a bakteriális, gombás, vírusos vagy paraziták okozta fertőzésekkel szemben. 
 2. Meg kell vonni a gombáktól a táptalajt. Kerüljük az édességek, fehérlisztes-élesztős kenyér és péksütemény fogyasztását. Ezzel megfosztjuk őket a szaporodásukhoz nélkülözhetetlen táptalajtól.
 3. Helyre kell állítani a károsodott bélflórát. Ez rendkívül fontos, hiszen az ép bélflóra képezi a „védőbástyát”, mely képes megakadályozni a szervezetünkben folyamatosan jelenlévő Candida fajok kóros elszaporodását. Erre a ProbioBalance jelentheti a legjobb megoldást, mely pro- és prebiotikum tartalmának köszönhetően, viszonylag rövid idő alatt képes lehet a károsodott bélflóra helyreállítására.

Ha nálad is előfordul, hogy minden erőfeszítésed ellenére folyton megszeged az eltervezett fogyókúrát, most lehetőséged van megszabadulni a céljaidat ellehetetlenítő Candida gombáktól!

Védd immunrendszeredet, figyelj a táplálkozásodra és óvd bélflórád egészségét!

Candida diéta támogatásához ajánlott termékeink:

Ocean 21,

ParaProtex

Oregano Oil

vissza