CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Cink, feketebodza, D és C-vitamin - Hatékony ellenszerek a nátha és influenza ellen!

2018.01.06.

Cink, feketebodza, D és C-vitamin - Hatékony ellenszerek a nátha és influenza ellen!

A téli időszakban, a vírusok terjedésének idején a C-vitaminnak kiemelt szerepe van ellenálló képességünk növelésében. A C-vitamin nélkülözhetetlen az immunrendszer egészséges működéséhez. A C-vitamin jelentős része azonban hasznosulás nélkül kiürülhet, mivel szervezetünk nem képes elraktározni. Fontos ezért, hogy lassan felszívódó C-vitaminnal erősítsük immunrendszerünket. mely egyenletes C-vitamin ellátottságot biztosít.

A citrusfélékből kinyert, folyamatosan felszívódó C-vitamin a szervezetünk számára értékes flavonoidokat tartalmaz, melyek természetes antioxidánsként szolgálnak és vértisztító hatással is rendelkeznek.

Kevesen ismerik a cink áldásos hatását a megfázásos tünetek leküzdésében. Számos vizsgálat bizonyította, hogy a cink a náthát okozó virusok szaporodásának gátlása által csökkenti a nátha időtartamát, ugyanakkor enyhíti annak tüneteit is.  A nátha első tüneteinek jelentkezésétől számított 24 órán belül megkezdett cinkkezelés igen hatásosnak bizonyul. Az öt hónapon keresztül megelőzési céllal fogyasztott cink pedig a náthás megbetegedések számának csökkenését segíti elő.

A C-vitamin és a cink kombinációja jótékony hatást gyakorol a kellemetlen panaszok enyhítésére.

Csupán táplálkozással nem tudjuk biztosítani a szervezetünk számára szükséges cinkmennyiséget. Ugyanakkor az emberek egyes csoportjainak fokozottabb a cinkigénye. Fokozott a szervezet cinkigénye időskorban, várandosság és szoptatás ideje alatt, vegetáriánusoknak, a műtéten átesett személyeknek, valamint az autoimmun-és fertőző megbetegedésekben szenvedőknek.

A cink az immunrendszer erősítésében kifejtett szerepén túl, részt vesz a sebgyógyulás folyamatában, melyre gyógyulást gyorsító hatást fejt ki, szerepet játszik a fehérjék előállításában, valamint a szaglás és ízlelés egészséges működésének fenntartásában.

A cinken és C-vitaminon kívül az antioxidánsokban bővelkedő feketebodza  is hatékonyan enyhíti a megfázásos, influenzás panaszokat. A feketebodza régóta alkalmazott népgyógyászati szer a megfázások és influenza tüneteinek csökkentésében, hiszen fájdalomcsillapító, immunerősítő és izzasztó hatással rendelkezik. A feketebodza ugyanakkor vértiszító hatása miatt is kedvelt gyógynövény, sőt az izületi és reumatikus panaszokat is enyhíti.

Az influenzás időszak elengedhetetlen immunerősítője a D-vitamin. Amerikában végzett kutatások szerint közel felére csökken a megfázás és influenza kockázata megfelelő D-vitamin ellátottság esetén. Hazánk lakosságának túlnyomó többsége még a nyári időszakban is D-vitamin hiányban szenved. Ügyeljünk a D-vitamin pótlására, hiszen a D-vitamin nem csupán a téli időszakban fontos, mivel a megfelelő D-vitamin ellátottság számos súlyos megbetegedés kockázatát is csökkenti. 

Célzott immunerősítéssel kerüld el a megfázást, influenzát, vagy enyhítsd a tüneteit!

>>>> Januári vitaminakciók!

vissza