CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Cukorbetegség - A 21. század népbetegsége

2015.05.27.

Cukorbetegség - A 21. század népbetegsége

Tudtad, hogy az előrejelzések szerint 20 éven belül megduplázódik a cukorbetegek száma? Hogy egy felmérés szerint a 12-19 éves fiatalok 23%-a szenvedett 2008-ban prediabéteszben (a cukorbetegséget megelőző állapotban)? Hogy minden tizedik nőt érinti az inzulinrezisztencia problémája, ami meddőséghez és hosszú távon 2-es típusú diabéteszhez vezet?

Ma már alig létezik ember, akinek a családjában, baráti körében ne lennének cukorbetegek. Egyre gyakrabban hallunk óvodásokról, kisiskolásokról, akik már inzulint használnak. Egyre inkább ismertté válik az inzulinrezisztencia fogalma, ami a meddőség egyik fő oka. Akik bekerülnek ebbe a „világba”, sok újat kénytelenek tanulni: hogyan diétázzanak, hogyan szedjék a gyógyszert, mennyit és hogyan mozogjanak, milyen rendszerességgel ellenőrizzék és ellenőriztessék vércukor- vagy inzulinszintjüket.

Ahhoz, hogy megfelelő étrend-kiegészítőt ajánlhass cukorbeteg vagy inzulinrezisztens ismerőseidnek, esetleg használhass te magad, íme, néhány információ a betegségről és a lehetséges segítségről.

A cukorbetegségnek két fajtáját ismerjük. Az 1-es típusú diabétesz leggyakrabban gyerek- vagy fiatal korban jelentkezik, és teljes inzulinhiány jellemzi. Kezeléséhez szigorú diéta és inzulin szükséges. A tünetek gyorsan kialakulnak: megnövekedett vizeletmennyiség, az állandó szomjúságérzet és a fokozott étvágy ellenére bekövetkező súlyvesztés, magas vércukorszint, cukor megjelenése a vizeletben. Gyakori tünete a nagymértékű szájszárazság, fáradékonyság, levertség, éhségérzet, látásromlás, fejfájás, éjszakai lábikragörcs, a bőrfelszín viszketegsége.

A 2-es típusú diabétesz jellemzően közép- vagy időskorú embereknél alakul ki. Megelőző állapota az inzulinrezisztencia, amikor még megvan az inzulintermelés, de annak hatása nem megfelelő, mert a sejtek nem megfelelően érzékelik azt. A szervezet ekkor egyre több és több inzulint termel, aminek a vége a hasnyálmirigy „kifulladása” lehet. A 2-es típusú diabéteszt sokszor gyógyszerrel kezelik természetesen a szintén szigorú diéta mellett.

A CaliVita termékpalettáján számos olyan készítmény található, amely segíthet a normális vércukorszint megtartásában vagy éppen a kiugró vércukor-ingadozások korlátozásában.

Nopalin: A rostok fogyasztására minden cukorbetegnek oda kell figyelnie, hiszen a rostos élelmiszerek fogyasztásakor sokkal lassabban nő a vércukorszint, mint rostszegény étkezés esetén. A Nopalin készítmény alapanyagául szolgáló nopal (fügekaktusz) gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint nagyon magas a rosttartalma.

Chromium Max: A króm szerepe nagyon fontos. A glükóztolerancia-faktor alkotójaként fontos szerepet játszik a szénhidrát- és glükózanyagcserében, a cukor biokémiai szintű lebontásában. A króm az inzulin hatásának elősegítésén keresztül befolyásolja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét. Segít megakadályozni a vércukorszint hirtelen ingadozásából fakadó édesség iránti „kívánósságot”, ezáltal hatékonyan hozzájárulhat a testtömegcsökkentő étrendek eredményességéhez is.

MegaZinc, Chelated Zinc: Olvasd el cinkkel a cukorbetegség ellen c. cikkünket a cink vércukorszintre gyakorolt jótékony hatásáról!

Resveratrol PLUS: A Pécsi Tudományegyetemen végzett egyik vizsgálat rámutatott arra, hogy a rezveratrol, ami számos növényben megtalálható (legnagyobb mennyiségben a szőlő héjában), csökkenti az inzulinrezisztenciát 2-es típusú diabétesz esetén. A Resveratrol Plus készítmény nem csak rezveratrolt tartalmaz, hanem olyan antioxidánsokat is, amelyek hatékonyan támogatják annak működését.

A cukorbeteg étrend hatékony kiegészítője lehet a noni gyümölcsből készült Organic Noni is. A noni 18-féle aminosavat tartalmaz, melyek közül sok esszenciális aminosav, azaz a szervezet maga nem képes előállítani, viszont szükséges számára. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is, melyek hozzájárulnak a szervezet napi igényeinek kielégítéséhez, ezenfelül más antioxidáns hatású vegyületeket is tartalmaz, melyek elősegítik sejtjeink védelmét a szabad gyökök egyes károsító hatásai ellen. Jótékonyan befolyásolja a szervezet öngyógyító képességét. A noni egyik legfontosabb alkotóeleme a proxeronin nevű óriásmolekula. A proxeroninből a szervezet a májban xeronint állít elő, mely számos élettani folyamat fontos részét képezi. Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint támogatja az immun- és hormonrendszer egészséges működését is. Sok minden növelheti a szervezet xeroninszükségletét, de napjaink leggyakoribb hatásai, a stressz, a fokozott szellemi és/vagy fizikai terhelés különösen. Bizonyos mennyiségű proxeronint táplálékunkkal is magunkhoz veszünk, de a noni különösen nagy mennyiségben tartalmazza.

Forrás:

www.cukorbeteg.com
www.macosz.hu

www.informed.hu

Mészáros G. László: REZVERATROL – biokémia és élettan http://www.berthamedical.hu/docs/i1337249851rezveratrol_biokemiaeselettan.pdf

vissza