CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

D-vitamin: baj ha nincs belőle elég!

2016.10.01.

D-vitamin: baj ha nincs belőle elég!

Bár a tejtermékek, tojás, lazac, tonhal, tőkehal, tőkehalmáj olaja is tartalmaz D-vitamint, a tapasztalatok szerint táplálkozásunkkal nem fedezhető a szervezet D-vitamin szükséglete, hiszen nehéz lenne ezen termékekből annyit fogyasztani, hogy a szervezet optimális D-vitamin szintje biztosítható legyen étrendünkkel. Felmérések igazolták, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége (95%-a) még a nyár végén is D-vitamin hiányos.

A D-vitamin hiánya számos betegség forrása lehet, ezért szükségessé válik a D-vitamin étrend-kiegészítők fogyasztása.

Miyen betegségek előzhetők meg D-vitamin bevitelével?

  • A D-vitamin nélkülözhetetlen a kalcium-és foszfát felszívódásához, ezért hiánya ezen anyagok szintjének csökkenését idézi elő a szervezetben, melynek következtében ifjú életkorban angolkór (csontlágyulás) alakulhat ki, az érettebb csecsemőknél kitolódhat a felülés és mászás ideje. Kisgyermekkorban csontnövekedési zavarokat (O vagy X láb) okozhat a D-vitamin hiánya, nehezebben indulhat be a járás, sőt fájdalmassá is válhat. Felnőttek esetében a csontozat törékennyé, gyengévé válik, csontdeformáció, csontritkulás, gyakori csonttörés lehet a D-vitamin hiányának következménye.
  • A szervezet D-vitamin szintjének elégtelen volta az idősebb korosztálynál fokozhatja a szívproblémák, valamint a depresszió kialakulásának esélyét.
  • D-vitamin hiány esetén megkétszereződik az Alzheimer kór és a demencia kialakulásának kockázata.
  • A D-vitaminban hiányt szenvedő személyek érfala hajlamosabb a megkeményedésre, mely a koszorúér betegségek kialakulásának kockázatát fokozza.
  • A D-vitamin hiánya fokozza az asztma kialakulásának esélyét.
  • Immunrendszererősítő hatásánál fogva a D-vitamin hatékonyan elősegíti a gyakori megfázások és fertőzések elkerülését.
  • Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, már magzati életkorban is, ha az anya gondoskodik az optimális D-vitamin szint eléréséről.
  • Kutatási eredmények adatai szerint a D-vitamin megfelelő bevitele védelmet nyújthat a mellrákkal szemben, illetve a már kialakult betegség esetén növeli a túlélési esélyeket.
  • A D-vitamin-hiány és az elhízás között igen szoros összefüggés figyelhető meg. Nagyobb túlsúly nagyobb D-vitamin-hiányt eredményez. 

A magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság számításai szerint a D-vtamin-hiány felszámolásával hazánk lakosságának halandósága 7-10%-kal csökkenne, ugyanakkor az átlagéletkor 2-3 évvel nővekedne. A szervezet optimális D-vitamin szintjének elérése közel harmadával csökkentené a csipőtáji törések, jelentős mértékben a gyermekkori I. típusú cukorbetegség és az influenza kialakulásának esélyét, és legalább harmadával a daganatos megbetegedések létrejöttének kockázatát!

Ne várjuk meg a tünetek jelentkezését, gondoskodjunk a megelőzésről időben!

D-drops folyékony D-vitamin, D-vitamin cseppek

D-drops folyékony D-vitamin, D-vitamin cseppek családi csomagolásban

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg, hogy másoknak is segíthessünk!

vissza