CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Ég a gyomrom! - Refluxos vagyok?

2016.08.06.

Ég a gyomrom! - Refluxos vagyok?

Refluxról beszélünk abban az esetben, ha a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, s ott gyomorégés kíséretében marni kezdi annak belső falát. Normál esetben a gyomor felső szakaszát lezáró izomgyűrű (cardia) tökéletes záródása gátolja a gyomor savas tartalmának nyelőcsőbe történő visszaáramlását, s ezáltal a szegycsont mögött kialakuló égő érzést, melyet gyomorégésnek nevezünk.

A savas gyomortartalom a nyelőcső érzékeny falát marni kezdi, melynek következtében súlyos szövődmények  (fogszuvasodás, légúti megbetegedés, asztma, tüdőgyulladás, nyelőcsőgyulladás, nyelőcsőszűkület-és fekély) alakulhatnak ki. A gyomorégés gyakori jelentkezése esetén mindképpen konzultáljunk orvosunkkal!

Milyen tünetekkel jár a reflux?

- általában étkezés után jelentkező, szegycsont mögötti égő, maró érzés, mely a mellkasba és nyakba is sugározhat;

- savas szájíz, maró érzés a szájüregben;

- torok ill. gégegyulladás, rekedtség;

Mi tehetünk a reflux ellen?

- Kerüljük a stresszhelyzeteket. Belső szerveink működése vegetatív idegrendszerünk irányítása alatt áll. A vegetatív idegrendszer nem megfelelő működésének gyakori megnyilvánulási formája a gyomorégés, puffadás, hasmenés, székrekedés és egyéb emésztőrendszeri zavarok;

- Rágjunk alaposan. Alapos rágás során több nyál termelődik s a nyál lúgos kémhatása képes a gyomor erősen savas kémhatását közömbösíteni;

- Kerüljük a kávét, alkoholt, csokoládét és egyéb édességeket, a kakaót, a szénsavas üditőket;

- Fogyasszunk sok nyers zöldséget, kivéve paprikát;

- Kerüljük a túlevést, 3 óránként kisebb adagokat fogyasszunk nyugodt körülmények között;

- Étkezést követően maradjunk függőleges testhelyzetben;

- Ne viseljünk szűk ruházatot;

- Kerüljük az előrehajlással járó testhelyzeteket.

- Fekhelyünk fejrészét emeljük meg 6-10 centiméterrel.

A reflux tüneteinek enyhítését segíti elő a Liquid Chlorophyll folyékony, tömény lúgosító készítmény. A Liquid Chlorophyll rendkívül hatékony lúgosító hatása hozzájárul a szervezet sav-bázis egyensúlyának visszaállításához. Mindemellett elősegíti a méreganyagok kiürülését is.

A refluxos tünetek hatékonyan csökkenthetők a Pure Inulin 100%-os tisztaságú rostkészítménnyel. Emellett az Inulin a teljes emésztőrendszer és az immunrendszer működésére is jótékony hatással van.  Fogyasztása esetén azonban gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről is.

Központi idegrendszerünk kiegyensúlyozott működését hatékonyan támogatja a Rhodiolin gyógynövényalapú stresszcsökkentő készítmény. A Rhodiolin hozzájárul az általános közérzet javításához. Fokozza a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét. A központi idegrendszerre kifejtett hatása révén mérsékli a stresszt és a stressz által okozott tüneteket.

A Liquid Chlrophyll, a Pure Inulin és a Rhodiolin termékek együttes használata esetén a készítmények jótékony hatása a szinergikus hatás révén fokozódik.

A gyomorégés, reflux tüneteinek csökkentéséhez használd egészséggel  a Liquid Chlorophyll, Pure Inulin és Rhodiolin készítményeket!

vissza