CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Élj legalább 100 évig! - De nyugodtan!

2015.05.26.

Élj legalább 100 évig! - De nyugodtan!

A természet számos gyógynövényt kínál számunkra, melyekkel idegrendszerünket megnyugtathatjuk vagy felfrissíthetjük. A Rhodiola rosea L. az egyike a legnépszerűbb, stressz kezelésére használt adaptogén növényeknek (lásd dőlt betűs írásunkat).

A gyógynövény története a tradicionális gyógyászatban évszázadokra tekint vissza. A tibeti orvosok általános erősítőszerként és az életerő esszenciájaként tartották számon, ami a magaslati betegségre is megoldást jelenthet. A mongol orvosok a tuberkulózisra írták fel orvosságként, míg Kínában vértisztító és vérkeringést serkentő hatása miatt használták. Az ázsiai népek írásos emlékei nem egyszer említik ezt a növényt, melynek gyökeréből teát főztek, és úgy tartották, hogy aki ezt naponta issza, az 100 évig fog élni.

A múlt század óta az adaptogén hatás tudományosan is bizonyított. A növény aktív hatóanyagai pozitív hatással vannak a központi idegrendszerre, ennek köszönhetően a koncentrálóképesség, a szellemi és fizikai teljesítmény nőhet. Segítséget nyújthat a tanulásban, sportban, csökkenti a mentális fáradtságot és hozzájárulhat a jobb általános közérzethez. Javítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, enyhíti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket.

A Rhodiolin kapszulában felhasznált Rhodiola Rosea gyógynövény a világ számos országában a mai napig folyamatosan kutatások tárgya. De merre haladnak ezek a kutatások?

Az olasz University of Camerino állatkísérletei például megerősítették, hogy a gyógynövénykivonat egyszeri adása csökkenti az akut stresszt.*

A litván Kaunas University of Medicine kutatásai szerint hatékony lehet általános gyengeséggel járó állapotokban, és növeli a sejtek és szervek általános ellenállását a káros külső hatások ellen. Jó hatással lehet a szív- és érrendszerre olyan problémák esetén, mint pl. a szívritmuszavar, stressz. Egyes adatok szerint a Rhodiola rosea készítmények megállíthatják a rosszindulatú daganatok növekedését és áttételek képződését a májban.**

CaliVita Rhodiolin

A Rhodiolin kapszulát több mint egy évtizede mutattuk be a CaliVita hálózatában, és sikere azóta is töretlen. A visszajelzések szerint egyesek a napi feszültség csökkentésére, kontrollálására használják, vagy hirtelen felmerült stresszes szituációban. Mások az általános energiaszint, koncentráció fenntartására. Lefekvés előtti használata segítheti az átalvást, hisz segíthet a nap során felgyülemlett stressz kiegyensúlyozásában. Sőt, természetes kiegészítő eleme lehet depresszió elleni kezeléseknek is.

Tehát ne feledd!

  • nem addiktív (nem okoz függőséget, mint egy nyugtató),
  • mellékhatása nem ismert,
  • gyengéden együttműködik szervezetünkkel, hogy annak egyensúlyát fenntartsa vagy helyreállítsa,
  • hatása akkor is folytatódik, ha hosszabb távon használjuk (nem lehet hozzászokni).

Szedése jól kiegészíthető a Stress Management, a MagneZi B6 tablettákkal és a BioHarmonex biorezonanciás készülékkel.

Érdemes tehát segítségül hívni a természetet, ha úgy érzed, hogy idegrendszerednek és testednek szüksége van a gyengéd, kiegyensúlyozott támogatásra!

Adaptogén? - Az ugye az adapter rokona?

És valóban! Ahogy az elektromos cikkek (pl. lámpák, számítógépek stb.) számára egy adapter (átalakító) adagolja azt a pontosan megfelelő és szükséges áramot, amire szükség van a hibátlan működéshez, úgy az adaptogén növények pontosan olyan mennyiségben hasznosulnak, amennyire szervezetünknek szükségük van rá. Se több, se kevesebb! Ennek a nagyszerű tulajdonságnak köszönhetően ezek a növények – a gyógyszerekkel ellentétben – nem okoznak függőséget, mellékhatásuk nem ismert, gyengéden együttműködnek szervezetünkkel, és hatásuk akkor is folytatódik, ha hosszú távon használjuk őket.

(Legismertebbek: fokhagyma, petrezselyem, Rhodiola rosea.)

* Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18515456
** Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15252224

vissza