CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Elkerülhető a csontritkulás?

2017.11.18.

Elkerülhető a csontritkulás?

Hazánkban a csontritukulásban szenvedő betegek száma igen jelentős, s különösen az 50 év feletti korosztályt érinti. Csontjaink szilárdságát, sűrűségét a genetikai adottságunkon és életmódunkon túl, elfogyasztott táplálékaink is befolyásolják.
Az 50 év feletti korosztály számára különösen fontos a csontképzéshez szükséges tápanyagok bevitele, hiszen a csontritkulás visszafordíthatatlan megbetegedés.

Sokak számára nem ismert, hogy az egészséges csontképzéshez a kalcium mellett a K2 vitaminra, D-vitaminra és magnéziumra is szüksége van szervezetünknek. 

Felmérések bizonyították, hogy hazánk lakosságának nagyrészénél a D-vitamin szintje a tél végére már a kritikus szint alá csökken. A D-vitamin hiánya azonban az immunrendszert is meggyengíti. 

Miért nem elegendő kizárólag a kalcium bevitele az egészséges csontozathoz?

Önmagában a kalcium fogyasztása nem elegendő a megfelelő csontsűrűség eléréhez, hiszen a K2 vitaminnak, a D-vitaminnak és a Magnéziumnak is szerepe van az egészséges csontozat kialakulásában. 

A K2 vitamin nélkülözhetetlen szerepet játszik a kalciumnak a csontokba való beépülésében, a D-vitamin segíti a kalcium felszívódását a vérbe, a magnézium pedig az egészséges csontozat, fogazat kialakulásához nélkülözhetetlen. 

A csontritkulás alattomos betegség, hiszen észrevétlen marad mindaddig, míg az első törés bekövetkezik. Ekkor azonban már számolhatunk azzal, hogy csontritkulásunk van. 

Étrendünk ma már nem tartalmaz elegendő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, ezért mindenképpen időben szükséges gondoskodni az egészséges csontozat kialakulásához szükséges anyagok pótlásáról. 

A Calcium Magnesium Plus az egészséges csontozat felépítéséhez szükséges valamennyi tápanyagot tartalmazza. A kalcium mellett megtalálható benne a magnézium, D-vitamin és K2 vitamin is. 

Gondoskodj időben a csontritulás megelőzéséről, hiszen a csontritkulás egy néma kór. 

Calcium Magnesium Plus az egészséges csontokért!

vissza